Maha Mrityunjaya, mantra biruitoare a morții

 

 De la început vă spun că scriu aceste rânduri cu titlu informativ, de dragul cunoașterii. Nu vă sfatuiesc să încercați fără îndrumarea unui consilier spiritual experimentat.

 

Mantra este o putere mistică. Acesta este încărcată cu energia divină.

Maha Mrityunjaya este Imnul, Rugăciunea care îmbunătățește calitatea vieții.

Maha Mrityunjaya se spune ca ar fi benefică pentru sănătatea mintală, emoțională și fizică și că ar fi o mantra moksha care conferă longevitate și nemurire.

Această mantra de vindecare emite vibrații pozitive divine și creează o armură divină care te salvează de puterile negative. Astfel mantra dă un sentiment de întărire pe plan intern.

Această rugăciune puternică și revelatoare este un medicament minune, panaceu pentru toate boli, o formulă pentru o sănătate bună, viață lungă, ferește de moarte prematură, accidente, ghinioane și calamități, îmbunătățește sănătatea mintală, vindecă suferințele psihice și toate temerile sunt depășite. Accelerează procesul de vindecare, întinerește sufletul și hrănește energetic corpul.

În particular, racticantul este eliberat de frica de moarte.

Dar, mai presus de toate, este un mijloc puternic pentru o experiență Divină (conștiință puternică, trezește energii înalte, înalță, sublimează, rafinează și transformă puterile inferioare, prin vibrare întreaga ființă interioară cu conștiința divină).

Aceasta este o mare mantră oferită de Domnul Shiva pentru binele omenirii și poate ajuta la prevenirea morții premature a celui care o cântă dar și a celor dragi lui.

Este un cântec devoțional dedicat Domnului Shiva și necesită pronunția corectă a versurilor dar și un mod corect de a cânta această mantra.

Utilizați următorii pași pentru a aduce instantaneu putere și energie

Se poate spune de 108 ori, de două ori pe zi, dimineața și seara.

Puteți recita această mantra pentru protejarea masculinității.

Recitând-o atunci când faceți baia de zi cu zi, poate îmbunătăți bunăstarea dumneavoastră fizică generală.

Tradiția afirmă că incantând înainte de a bea un pahar de lapte poate influența în mod pozitiv sănătatea fizică.

Ar trebui recitată cu fața la Soare, nivelul de energie va fi mult amplificat.

Păstrați această mantra în minte atunci când mergeți într-o călătorie, indiferent pe ce distanțe, deoarece vă va proteja de rău și de nenorocire.

Intonarea nu trebuie întotdeauna să fie făcută cu voce tare.

O puteți recita în minte atunci când îi vizitați pe cei dragi care sunt bolnavi sau în suferință.

Oferiți apă pacientului în timp ce te rogi – acest lucru poate ajuta la accelerarea procesului de recuperare a acestora.

Origine:

Această cântarea de vindecare a fost citată în Scriptura antică, Rigveda. Se consideră că originea acestei mantra este legată de austeritatea riguroaseă efectuată de Shukracharya. Care s-a supus unei practici dure, a stat agățat cu capul în jos într-o ramură de copac, timp de 20 de ani. Se spune că Domnul Shiva a fost mulțumit de această austeritate severă și la binecuvântat, dăruindu-i această mantra de vindecare.

  Istoria și semnificația Mahamrityunjaya Mantra

În conformitate cu cele mai comune versiuni ale poveștii acestei mantra, inițial Rishi Markandeya, a fost singura persoană care știa această rugăciune. Povestea spune că într – o zi Chandra/ Luna, Dumnezeul lunar, avea probleme, după ce a fost blestemat de regele Daksha. Rishi Markandeya a dat Mahamritryunjaya mantra fiicei lui Daksha, o fată numită Sati, care era în măsură să se roage pentru Lună, și astfel blestemul de moarte nu și-a făcut efectul.

 Maha Mrityunjaya:

Om Tryambhakam Yajamahe

Sugandhim Pushtivardhanam

Urvarukamiva Bandhanan

Mrityor Mukshiya Maamritat

Traducere Maha Mrityunjaya Mantra:

 Noi ne închinăm Celui cu trei ochi (Shiva).

Care este parfumat (esența spirituală) și care hrănește bine toate ființele.

Fie ca El să ne elibereze de moarte de dragul nemuririi, (să ne elibereze de Samsara, de viața lumească),

Așa cum castravetele este rupt din robia vrejurilor prin har, să ne lase pe noi în stare mântuirii (Moksha) și să fim salvați din ghearele morții înfricoșătoare (și, astfel, să ne elibereze de frica de moarte, făcându-ne să ne dăm seama că noi nu sunt separați de natura nemuritoare).

 Făcând aluzie la cei trei ochi a lui Shiva înseamnă, că „Noi ne închinăm Domnului Shiva, care este extrem de milostiv, al cărui parfum străbate întregul univers, care dă tărie și hrană pentru trup și minte. Fie ca toate necazurile și suferințele mele se fie dezrădăcinate similar cu căderea fructelor coapte din copac fără efort. Fie ca și cătușele tuturor sclaviilor (atașamentelor) să fie rupte, să mă elibereze pentru totdeauna. O, Doamne, dă-mi eliberarea din acest ciclu nesfârșit de naștere, suferință, moarte și renaștere. O, Doamne, dă-mi nectarul unui astfel de elixir”.

 Explicații cu privire la sensul Mantrei date de Swami Omkarananda

„OM” este o revelație universală și expresie a ființei divine, un nume adevărat al Divinului. Ea poartă în sine: trup, inimă și suflet al divinității infinite. Atunci când spui „OM”, această energie purifică atmosfera din jurul tău. În cadrul acestui-corp energetic există un corp de lumină, și în acest corp de lumină trăiește Conștiința Dumnezeirii Supreme. Astfel, prin repetarea „OM” se eliberează din atmosferă lipsa de armonie, se purifică întreaga ta ființă interioară, au loc modificări ale oamenilor din jurul tău.

TRYAMBAKAM” înseamnă trei ochi (Acești 3 ochi sau surse de iluminare sunt Trimurti sau trei zeități primare, și anume Vishnu, Brahma și Shiva și de asemenea 3 „AMBA” (adică mama sau Shakti) care sunt Lakshmi, Saraswati și Gouri. Astfel, în acest cuvânt, ne referim la Dumnezeu ca Omniprezent)

Divinitatea supremă are trei ochi. Al treilea ochi este ochiul Omnisciență, ochiul de cunoștințe infinite, Cunoștințe fără sfârșit, cunoașterea Adevărului suprem, cunoașterea de orice fel. Este o plenitudine copleșitoare de cunoștințe, Cunoașterea de nedescris, focul de cunoștințe infinite. Ea vede peste tot în același timp, știe totul dintr-odată.

Pentru o ființă umană, este imposibil să se recunoască două lucruri în același moment. Divinitatea cunoaște nenumărate lucruri în același timp. De exemplu, dacă vă aflați în Zurich puteți vedea doar Zurich, nu puteți vedea în același timp, ceea ce se întâmplă în Londra, la New York și în toate lumile invizibile. Dar Dumnezeu este martorul tuturor lucrurilor – totul în același timp. Ochiul său este peste tot în același timp, în timp ce ochii tăi sunt doar pe un singur loc. Urechea lui este peste tot, în timp ce urechile tale sunt doar la un singur loc. Acesta este sensul „tryambakam”, trei ochi.

YAJAMAHE” înseamnă, medităm, invocăm, „Noi cântăm lauda Ta”.

SUGANDHIM”: se referă la parfumul cel mai bun (de cunoaștere, prezență și tărie, adică 3 aspecte) care se răspândește mereu în jur. Parfum se referă la bucuria pe care o primim prin cunoaștere, văzând sau simțind faptele Sale virtuoase. „Sugandhim”, astfel, înseamnă că Dumnezeu este parfumul cel mai prețios, Divinul este plin de mirosuri excelente, plin de parfum de dragoste nelimitat, o iubire fără distorsiune, o iubire lipsită de egoism.

PUSTIVARDHANAM”: se referă la El ca susținătorul al acestei lumi, Tatăl (Pater) al tuturor, Dumnezeirea care susține toate formele de viață. Nu există nici o dorință sau necesitate care nu poate fi săturată. Numai El hrănește toată creația și toată viața, căci totul își are izvorul în El.

„URVAROOKA” înseamnă boli mortale și copleșitoare.

„BANDANAAM”: înseamnă legat în jos. Astfel împreună cu URVAROOKAMEVA, înseamnă „Eu sunt legat în jos de boli mortale și copleșitoare”. „Bandhanan Urvarukamiva”: castravete este eliberat din tulpină prin smulgere atunci când este copt…

„MRITYORMOOKSHEYA”: înseamnă să ne elibereze de la moarte (atât moartea prematură în această lume fizică cât și din ciclul fără sfârșit de decese ca urmare a renașterii) de dragul Mokshya (Nirvana sau de emancipare finală de la renaștere).

„Mrityor-mukshiya„: … în acest fel, Doamne, eliberează-mă de moarte, eliberează-mă de toate limitările, de orice întuneric și nefericire. Moartea nu este numai moartea fizică, ignoranța spirituală este moartea, lipsa de devotament și iubire este moartea.

„MAAMRITAAT”: semnifică „te rog să-mi dai niște Amritam (viață, nectar de întinerire, de nemurire), aceasta înseamnă că ne rugăm pentru unele „Amrit” pentru scăpa de bolile cauzatoare de moarte, precum și de ciclul renașterilor.

Amritat”: nemurire, fără moarte. Dumnezeu ne hrănește cu nectarul nemuririi. El revarsă asupra noastră sănătate, putere și calități divine, Înțelepciunea divină, valorile eterne care ne fac „copți” pentru experiența lui Dumnezeu. Multă răbdare, putere de rezistență, altruism, puritatea și libertatea de ego sunt condiții esențiale pentru realizarea lui Dumnezeu. Aceste calități sunt nectarul nemuririi.

Urvarukamiva bandhanaan mrityor mukshiya ma mritaat: „Când voi muri sufletul meu ar trebui să părăsească corpul la fel de ușor (fără atașament) ca un castravete cade de pe tulpina sa”.

Astfel, cu această mantra noi spunem:… „O, omnisciență Divinitate, noi te adorăm Doamne plin de parfum excelent, ești Hrănitorul, susținătorul întregii vieți, și precum castravete este eliberat din tulpină, astfel, să ne eliberezi de moarte și ne dă nectarul nemuririi”.

Meditați pe înțelesul acestei mantra în timp ce o repetați. Întreaga atenție interioară să fie spre minunata, atotvăzătoarea și atotștiutoarea divinitate. Dumnezeu este acolo chiar în fața voastră, în spatele vostru, deasupra și dedesubtul vostru, peste tot în jurul vostru. El este acolo în interiorul vostru. El este în ochii voștri. El este în sufletul vostru. Oriunde vă uitați Dumnezeu este acolo înaintea voastră. Îl puteți vizualiza ca imagine, ca soarele radiant, ca o flacără, sau ca o rază de lumină. Lăsați acest soare să se apropie de voi, concentrați-vă pe lumina Lui, deveniți una cu iradierea omniprezentă.

Dacă repetați mantra în acest mod, mari binecuvântări vor veni în viața voastră. Întreaga voastră ființă interioară va fi transformată. Veți deveni o persoană cu totul nouă. Acestă Mantra vă va oferi cea mai bună sănătate și vă va feri de tot felul de nenorociri. Chiar dacă există un cutremur care rupe pământul de sub voi în bucăți, nici un pericol nu te poate ucide. Veți fi protejați oriunde vă aflați.

Beneficiile repetiției Mantrei:

Aceasta mantra este o mare binecuvântare. Deci, se repetă cu mare devotament fără încetare și cu concentrare. În cazul în care apare distragerea, transformați-o imediat într-un mijloc de prezență a lui Dumnezeu. De exemplu, în loc de a vă gândi la Dumnezeu, puteți vedea dintr -o dată imaginea unei mașini sau a mamei voastre, transformați această imagine într-o floare frumos mirositoare și oferiți-o la picioarele divinității.

Când vă ridicați de la meditație, nu începeți gâlceava, bârfa sau alte activități lumești, țineți tăcerea interioară și meditați conștient la divin sau continuați repetiția mentală a mantrei, chiar și în timp ce sunteți ocupați cu rutina de zi cu zi.

Devotamentul și credința în Dumnezeu cresc, cu atât mai puternică devine repetiția mantrei. Cultivăm, astfel, relații intime cu Divinitatea.

Măsuri de PRECAUȚII:

Mantra este legată de o formă agresivă a lui Shiva. De aceea, ar trebui practicată cu mare atenție sau trebuie facută sub supravegherea unor persoane cu experiență (Guru, consilier spiritual sau profesor).

Este extrem de puternică și erori în timpul rugăciunilor sau scandărilor poate provoca reacții adverse.

Trebuie să mențineți credința completă, dedicare și respect total atunci când incantați.

Rugându-vă într-o stare de puritate fizică și mentală va spori foarte mult beneficiile pe care le culegeți de la aceasta, în timp ce dacă nu se asigură acest lucru, mantra poate provoca daune.

Fiecare Mantra este unică și oferă beneficii speciale celor care le cânta cu credință deplină și dăruire. Mahamrityunjaya vă oferă puterea infinită.

Imposibilitatea de a adopta cele mai bune condiții poate aduce rezultate negative. Astfel, este recomandabil să se cânte sub supravegherea unui consilier spiritual.

Repet: Recitarea de zi cu zi a acestei mantra ar trebui să fie făcută cu cea mai mare devotament și credință. Mintea și corp trebuie să fie curățate și curate. Recitare trebuie făcută în timp ce este așezat pe un covor curat, coloana vertebrală trebuie sa fie dreaptă, iar ochii sunt ținuți închiși. Respirația trebuie să fie lentă și profundă. Aveți grijă la pronunție. Fiți concentrați și recitați din inimă, cu integritate și devotament deplin, astfel ca milostivul Domnul Shiva vă vabinecuvânta pe toți cu harul și compasiunea Lui!

Cum puteți obține mai multe beneficii de la Mahamrityunjaya Mantra?

A începe rugăciunile într – o zi de bun augur spiritual așa cum este subliniat în scripturi. Zilele de Mahashivratri, Pradosh, zi de luni sunt cele mai bune opțiuni.

Cu toate acestea, ziua care vi se potrivește cel mai bine depinde de stilul vostru de viață și de preferințele personale. În ziua selectată, stați pe o pânză de lână sau „kushaasan” cu fața spre est sau nord. „Diya”, lumânare sau lampă de ceremonial, și folosiți ghee vacă pură.

Mantrele sunt mai eficiente atunci când sunt cântate într-o postură yoghină. Pentru Mahamrityunjaya Mantra, adoptați „Sukhasana” sau „Padmasana”. Utilizarea „Rudraksha” (de numărare). Mărgelele vă ajută în contotizarea numărătorii și vă permit să vă concentrați asupra incantării.

Deoarece această mantra este extrem de puternică și invocă o formă deosebit de agresivă a lui Shiva, trebuie să vă asigurați că atunci când scandați, sunteți într-o stare de devoțiune completă și zona de rugăciune este curată.

Trebuie să vă asigurați, de asemenea, că aveți timp zilnic de rugăciune. Acest imn trebuie să fie cântat 125.000 ori. Dacă nu aveți nici un ajutor, ar trebui să încercați să-l recitați de 1000 de ori pe zi și astfel rugăciunile se sfârșesc cu succes complet, în 125 de zile.

În mod ideal, rugăciuni trebuie să fie completate în 84 de zile. Astfel, este recomandabil să fiți lângă brahmi sau preoți pentru a vă ajuta să atingeți acest obiectiv în timp util. În ultima zi, trebuie să efectuați, de asemenea, un „hawan” ( un ceremonial) sau „Tarpan”.

Adresați-vă unuiguru sau consilier spiritual pentru a vă învăța pronunția corectă pentru a spori eficiența și pentru a reduce posibiltatea de a face greșeli.

Găsiți pe you tube clipuri cu această mantra.

https://www.youtube.com/watch?v=adyjwFgXRNY

https://www.youtube.com/watch?v=DWpbbpFYi98

Numărul total al cântecelor variază în funcție de scop:

Pentru a scăpa de frică: 1100 de ori.

Pentru a îmbunătăți sanatatea și elimina boala: 11000 de ori.

Pentru copii, pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă, precum și o protecție împotriva unei moarți premature: 125000 de ori.

 Scurte informații suplimentare despre practica mantrelor:

Un mala este un șirag de mărgele rugăciune de 108 mărgele. Cu toate că există 108 de mărgele pe un mala, pentru calcularea numărului de mantre făcut presupui să fie de 100 de margele. Extra 8 sunt pentru pronunția neglijentă, sărind peste perle în meditație, etc.

Nu sari peste nici o zi, sau sadhana (disciplina spirituală) este ruptă! În acest caz, va trebui să începeți de la zero.

A se spune mantra în camera dvs. personală, cameră de meditație sau într-un loc liniștit în natură.

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *