KUNDALINI ȘI PORȚILE RAIULUI

 

Stim ca universul este impartit in sapte dimensiuni de frecvente diferite. Noi apartinem de cel mai grosier si solid plan fizic. Vecinul lui este planul astral si dupa aceea se gaseste planul mental, mai subtil. Cel mai subtil plan este planul existentei divine. Cel mai comun, planul astral, in care calatoresti in visele pe care le ai. De asemenea se intampla in circumstante speciale – in timpul bolii, anesteziei sau transei. Poti de asemenea sa calatoresti in dimensiunea astrala sub influenta hipnozei, dar in acest caz trebuie sa gasesti un terapeut in care sa ai incredere, caci poti sa nu-ti amintesti ulterior calatoria.

In timpul experientelor de moarte clinica, calatorii in dimensiuni subtile capata gustul vietii de dincolo. Dar aceste experiente nu sunt sub controlul tau si este posibil sa se intample o singura data. Venim din casa noastra adevarata, din regiunea raiului a carui amintire ramane in sufletul si inima noastra si avem dorinta de a ne reintoarce acolo.
Calea autentica si permanenta de a deschide portile raiului este prin trezirea energiei Kundalini. Este metoda clasica testata in timp si dezvoltata de yoghini de-a lungul a cateva milenii si despre care este scris in scripturile stravechi, precum Vedele si Upanisadele. In toate credintele si traditiile procesul este similar, dar detaliile tehnice si numele difera.

Kundalini este energia spirituala care zace dormitand la baza maduvei spinarii. Cand se trezeste, aceasta trece prin cele sapte chakre, sau centri energetici, de-a lungul coloanei vertebrale. Aceste sapte chakre sunt in conexiune cu cele sapte dimensiuni ale Universului si, prin ele, primesti acces permanent si natural catre rai. Odata ce kundalini se trezeste si trece de chakra a treia, niciodata nu se mai intoarce complet in punctul din care a plecat. Acest proces este ireversibil si te plaseaza in mod irevocabil pe drumul catre adevarata ta casa. In inima ta este un sentiment de fericire si pace. Intrebarile tale sunt inlocuite cu cunoastere si incepi sa traiesti o viata mai implinita.
Trecerea kundalini este graduala si ai semne clare la fiecare chakra pe care aceasta o parcurge, sub forma culorilor si sunetelor. Culorile sunt cele ale curcubeului, astfel cand prima chakra se deschide vezi culoarea rosu, la a doua portocaliu si asa mai departe. Yoghinii aflati la cel mai inalt nivel vad culoarea violet. In mod similar, cand prima chakra se deschide, auzi sunetul unui tunet, cand se deschide cea de-a doua auzi sunetul marii care urla sau ragetul unui leu si asa mai departe.

Cu deschiderea fiecarei chakra are loc o transformare a personalitatii, pe masura ce kundalini trece prin ea. Cand chakra de baza se deschide, persoana va depasi inamicii eterni: lacomia, pofta trupeasca, furia, atasamentul, egoismul. Cand chakra sacrala se deschide, persoana va transcede sexul. Cu deschiderea chakrei plexului solar, persoana trece granitele dintre lumile inferioare si superioara, iar practicantul incepe sa viziteze lumile raiului in vise, viziuni si transe. Persoana incepe sa aiba un anumit control asupra evenimentelor vietii. Cand chakra centrala, a inimii, se deschide, inima se umple cu dragoste divina si ucenicul incepe sa arate dragoste neconditionata pentru toata lumea. Odata cu deschiderea chakrei de la baza gatului, persoana dobandeste libertatea din neadevar, puterea discursului si a autoexprimarii. Deschiderea centrului gatului activeaza un punct in craniu numit bindu, din care energia sacra se revarsa in organism, permitand practicantului sa se regenereze si sa se elibereze de boli. Aceia care ajung la acest nivel arata mai tineri si au un plus de farmec in personalitate. Drumul catre Imparatia Cerurilor le este acuma deschis. Cu deschiderea celei de-a sasea chakre, dintre sprancene, Eul persoanei este fragmentat in mii de bucati, persoana este martora mortii Eului intr-o forma oarecare. Dupa experienta mortii urmeaza experienta invierii, insotita de o bucurie si o beatitudine fara precedent. La acest moment, persoana poate vedea o forma indragita si adorata a lui Dumnezeu si poate trai experienta imparatiei Lui.

Deschiderea chakrei coroanei are loc in momente scurte de stralucire si trupul persoanei se deschide pentru ca sufletul sa se uneasca cu absolutul. Majoritatea practicantilor decid sa traiasca pana cand timpul care le-a fost dat sa traiasca pe pamant ia sfarsit. Ei doresc sa impartaseasca altora cunoasterea pe care au dobandit-o. Aceasta poate fi din doua motive: fie iubesc pe toata lumea in mod neconditionat si doresc sa ajute la obtinerea eliberarii, fie nu doresc sa elimine toate motivele pentru a se intoarce pe pamant in incarnarile viitoare.

(fragmente din „Kundalini-poarta către inalta conștiință” de Ravindra Kumar si Jytte Kumar Larsen)

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *