KIRON ÎN CASE

 

Kiron a fost un zeu thessalian al vindecării, mai târziu, în mitologia greacă, el supraviețuiește ca unul dintre centauri. El a fost înțelept și bun, avea cunoștințe avansate despre arta vindecării, era vânător și iubea muzica. I-a îndrumat pe Iason, Asclepios, Tezeu și Ahile, fiindu-le profesor.

Este fiul lui Cronos și al Philyrei și nepotul lui Uranus și al Geei.

A fost lovit accidental de o săgeată otrăvită trasă de Heracles.  Pentru a scăpa de durere, pentru a-și curma suferința, i-a oferit lui Prometeu nemurirea, în schimbul morții sale.

Kiron este cunoscut ca Vindecătorul Rănit sau Vindecătorul rănilor noastre. Kiron, în astrologie, reprezintă rana noastră care, dacă este descoperită, vindecată și acceptată, se transformă în cel mai mare dar al nostru.

„Kiron reprezintă vindecătorul ce poate vindeca direct cu ajutorul mâinilor, dar și la distanță, prin puterea gândului concentrat și direcționat, vindecarea prin forța mantrelor, prin muzică celestă, dar și prin intermediul plantelor, al naturii.”

Amplasarea lui Kiron în horoscop indică zona cu probleme profunde, atât fizice, cât şi psihice/emoționale. Kiron ne amintește permanent care ne sunt punctele vulnerabile, rănile cu care trebuie să lucrăm pentru a le cicatriza.

Kiron este ghidul nostru spiritual, care ne îndrumă, ne arată și ne învăța calea necesară prin care să ne eliberăm de atașamente, scopuri materiale și prin care putem să ne conectăm la Sinele nostru Înalt.

O ființă spirituală gândește, acționează și interacționează dintr-o conștientizare profundă de sine și nu se mai identifică doar cu corpul său fizic.

    Interpretarea lui Chiron în case:

Casa I: cercetarea individului este principala sa motivaţie. Tipul evoluat este un ghid bun cu un spirit foarte deschis. El poate deveni un vindecător, un om de spirit, un îndrumător, un instructor, iar uneori un guru.

Casa II: satisfacerea dorinţelor individului este ceea ce îl motivează cel mai mult. El poate să-i ajute pe cei strâmtoraţi. Este senzual şi atras de putere. Are o lecţie de învăţat în privinţa banilor şi a posesiunilor.

Casa III: individul caută libertatea absolută. El este înlănţuit de propriile instincte. Tipul evoluat are umor, dar la tipul mai puţin evoluat acest umor este nesănătos. El caută să acumuleze cărţi, cunoştinţe, informaţii. Caută de asemenea, o legătură frăţească cu un guru. Un interes particular îi motivează viaţa.

Casa IV: individul are sentimentul că aparţine omenirii în totalitate sa. El îşi influenţează anturajul. Are simţul eternităţii şi respectul tradiţiilor, când eşuează este disperat.

Casa V: creativitatea individului este originală. Este un actor tipic. Are de învăţat lecţii cu privire la iubirile sale şi la copiii săi. În place să seducă şi să strălucească. El este un apărător al expresiei libere.

Tipul mai puţin evoluat nu caută decât satisfacerea propriilor plăceri

Casa VI: Cercetarea individului îl împinge în serviciul altuia. El are simţul datoriei şi al responsabilităţilor. Se teme că va fi manipulat de către altul. Îi este teamă de legături profunde datorită riscului de separare. Cercetarea sa poate fi un lucru deosebit. Uneori o problemă de sănătate poate reclama o mare disciplină. Va trebui să-şi găsească echilibru între spiritual şi material. Pesimism.

Casa VII: individul caută întâlniri şi uniuni. Are nevoie de dreptate şi de egalitate. Toate relaţiile sale reprezintă tot atâtea lecţii. Cercetarea sa se realizează, în general, în colaborare. Viaţa socială (artistică chiar) este capitală. Doreşte să creeze armonia în orice domeniu. Improvizează.

Casa VIII: Individul va trebui să înveţe să-şi stăpânească instinctele (agresivitate şi senzualitate). Dispune de o mare energie pe care trebuie să o canalizeze. Este un cercetător rece şi disciplinat. Puternică dorinţă sexuală de sublimat, lecţii asupra morţii, sexului şi puterii.

Casa IX: tot ceea ce este ascuns misterios, necunoscut, străin îl atrage; individul este persuasiv, iscoditor, senzitiv, filozof şi vizionar. El depăşeşte toate provocările. Călătoreşte la niveluri subtile (vis, imaginaţie creatoare, călătorie în astral).

Casa X: individul este foarte original, activ şi dur cu sine însuşi. În cariera sa, el utilizează metode originale şi de avangardă. Îşi alege țeluri foarte dificile. El face lucrurile serios, fără a se lua în serios. Reuşita poate motiva cercetarea.

Casa XI: individul este în fruntea unui grup pe care îl ghidează spre o nouă eră. Lecţia sa constă în a şti să-şi aleagă prietenii şi să ajute oamenii să-şi exprime talentele. El este un vizionar, un creator, un idealist, chiar un revoluţionar. Proiectele sale sunt importante. Tendinţe spre universalitate şi fraternitate.

Casa XII: individul are tendinţa de a se replia în sine, pentru a cerceta adevărurile şi cunoştinţele ascunse. El poate să se sacrifice pentru cercetarea sa. Transformarea sa trece printr-o cufundare în tenebre, de unde va ieşi total transcens. Tendinţa spre surmenaj şi, uneori spre aroganță. Îşi înconjoară viaţa personală cu un val de ceaţă. Poate avea revelaţia vieţilor anterioare.

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *