Inima și vina – Exercițiu

Aleg ca de azi înainte să fiu eliberat/ă profund și complet de sentimentul de vină. Astăzi este prima zi fără vină! Cu inima deschisă mă accept exact așa cum sunt.

*

Inima corespunde elementului Foc şi afectează conştiența şi realizarea Sinelui, comunicarea, starea de veselie, inteligenţa, vitalitatea, umorul, dragostea şi capacitatea de a duce lucrurile la bun sfârşit.

Inima este „casa spiritului”.

Dacă funcţionarea inimii este perturbată, apar tulburări mentale deoarece ea este responsabilă de activitatea mentală și de gândirea conştientă. Deficitul de energie Yang de la nivelul inimii va fi afectat sistemul nervos central. Deficitul de energie Yin aduce tulburări ale sistemului nervos vegetativ.

Alte simptome ale dereglării  nivelului energetic ale meridianului inimii: nelinişte sufletească, labilitate emoţională, lipsa de afecţiune, crize sentimentale şi de isterie, bârfa, lipsa de bucurie, lipsa comunicării sau dificultăţi în comunicare, sentimentul de „pierdut în spaţiu”, probleme de memorie, tulburări de somn, nevoia exagerată de somn, coşmaruri, izolare socială, etc.

 Unul dintre sentimentele care poate crea dezechilibre este VINA.

Vina este o emoţie care afectează funcţionarea inimii şi meridianul inimii.

Exercițiu:

Cu palmele pe coapse, cu ochii închiși, cu mintea liniștită, respirați adânc de câteva ori și mental întrebați-vă ce se ascunde în spatele sentimentului de vină. Conștientizați acest sentiment (dacă îl aveți).

Iertați-vă, conștientizați că ați acționat conform puterii, conform emoțiilor și conștiinței dvs din acel moment pentru binele dvs.

Spuneți-vă că alegeți eliberarea de acest sentiment și vindecarea.

 Aleg ca de azi înainte să fiu eliberat/ă profund și complet de sentimentul de vină. Aleg vindecarea. Astăzi este prima zi fără vină! Cu inima deschisă mă accept exact așa cum sunt.

Apoi, tot cu ochii închiși mutați-vă atenţia în zona inimii. Doar fiți Acolo. Urmăriți cu bucurie ritmul inimii, 5 minute.

Frecați-vă palmele, până simţiți că ard. Vizualizați cum sunt pline de lumină şi de energie apoi plasați-le pe zona inimii și „vedeți” cum inima devine curată energetic, încărcată şi revitalizată de căldura, lumina şi energia emanate de palme.

Rămâneți în această stare de fericire, de pace, de perfecţiune. Mulţumiți! Astăzi este prima zi fără vină!

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *