Îngerul Barachiel

Este un Arhanghel din Ordinul Serafimilor.

Îngerul Barachiel – cunoscut și sub numele de Baraquiel sau Barakiel. Numele său înseamnă „Binecuvântarea lui Dumnezeu”. Prin urmare, Brachiel este îngerul binecuvântărilor. El ne transmite rugăciunile către Dumnezeu. Și cere binecuvântările lui Dumnezeu pentru noi. El aduce binecuvântările lui Dumnezeu în viața noastră. Aduce binecuvântări și succes în relațiile noastre, în afacerea sau în slujba noastră.

De asemenea, el este îngerul lunii februarie.

Îngerul Barachiel este și îngerul fulgerului. Prin urmare, el ne protejează de accidentele provocate de o furtună. De asemenea, are o conexiune cu electricitatea. Așadar, Barachiel vine chemându-l când vrem să rezolvăm o problemă legată de electricitate.

Barachiel este adesea descris ca un înger care împrăștie petale de trandafir. Aceste petale de trandafir reprezintă binecuvântările lui Dumnezeu. Sau ținând la piept un trandafir alb. Dar este înfățișat și cu un tunet în mână sau lângă el.

Culorile acestui frumos înger sunt verde și roșu.

Îngerul Barachiel în texte antice

Cartea lui Enoh îl descrie pe Barachiel drept conducătorul a 496.000 de ființe cerești. De asemenea, el este un Serafin, păzește tronul divin al lui Dumnezeu. Dar el este, de asemenea, conducătorul fiecărui înger păzitor care interacționează cu ființele umane. Bisericile romano-catolice și ortodoxe orientale îl venerează pe Barachiel ca un sfânt. Catolicii îl consideră pe acest frumos înger patronul familiei și al căsătoriei. Este unul dintre cei șapte arhangheli din tradiția ortodoxă orientală.

El este descris în Almadelul lui Solomon ca fiind unul dintre îngerii principali din prima și a patra chora.

În romano-catolicism, Barachiel este descris ținând un coș de pâine sau un toiag, ambele simbolizând binecuvântările copiilor pe care Dumnezeu le dăruiește părinților. El este, de asemenea, văzut ca îngerul desemnat de Dumnezeu să vegheze asupra convertiților (numiți și „copii adoptați ai lui Dumnezeu”) pentru a-i ajuta în viața lor.

Apare și în Astrologie. Prin urmare, el este conducătorul planetei Jupiter. Și este patronul celor născuți sub semnele zodiacale Pești și Scorpion.

Prezența sa se simte în multe feluri diferite. Dar principalul semn al prezenței sale sunt petalele de trandafir. Dacă găsim petale de trandafir pe stradă, ar putea să fie un semn că binecuvântarea ne vine în cale. Un alt semn ar putea fi râsul, pentru că binecuvântările lui Barachiel ne umplu de bucurie (la fel ca Arhanghelul Haniel și Îngerul Ramiel) și de râs. Umorul este un dar de la Dumnezeu care reduce stresul în viața oamenilor.

Ne ajută să fim optimiști și ne încurajează să așteptăm cu bucurie și răbdare abundența în viața noastră.

Cel mai simplu mod de a-ne pregăti spiritul pentru prezența lui este să rămânem pozitiv. Să ne umplem duhul cu speranța că abundența vine spre noi.

Arhanghelul Barachiel este îngerul compasiunii, ne încurajează să avem mai multă compasiune și forță interioară. Stăpânirea sa este peste lumină, aceasta include „Fulgerul fulgerului” din Arborele Cabalei Vieții. Misiunea sa principală este să ne ajute să găsim succesul.

El aduce în viața noastră prosperitatea și abundența, sub toate formele și ne ajută să ne deschidem inima încât să putem primi binecuvântările lui Dumnezeu.

În cartea ei Face Your Own Angel Blessing Scrolls: Inspiration for Gifts of Healing, Hope, and Joy, Claire Nahmad scrie că Barachiel „Ne ajutam să ne recuperăm rapid simțul perspectivei. Orizonturile noastre se lărgesc și limitările noastre perceptuale se retrag când Barakiel se apropie. El oferă succes și noroc și să fim generoși și cu noi înșine.”

Următoarea este o rugăciune care poate fi folosită pentru îngerul Barachiel:

„Barachiel, înger al binecuvântărilor, îi mulțumesc lui Dumnezeu că a făcut din tine un canal generos prin care Dumnezeu revarsă multe binecuvântări în viața oamenilor. Te rog să mijlocești în rugăciune înaintea lui Dumnezeu pentru mine (numele dvs), rugându-te lui Dumnezeu să mă binecuvânteze în toate domeniile vieții mele, în relațiile mele cu familia și cu prietenii, în munca mea. Acordă-mi succes în toate activitățile mele care se potrivesc cu Voia lui Dumnezeu pentru mine.

Învață-mă să înțeleg binecuvântările dintr-o perspectivă corectă. Arată-mi cum să mă apropii de Dumnezeu relațional și nu tranzacțional. Ajută-mă să mă concentrez pe Dumnezeu însuși – Dătătorul – mai degrabă decât asupra darurilor pe care mi le poate oferi lui Dumnezeu. Aminește-mi că binecuvântarea supremă este o relație cu Dumnezeu. Îndeamnă-mă să fac din relația mea cu Dumnezeu, Tatăl meu iubitor din ceruri, prioritatea mea principală și să îmi bazez decizii zilnice pe ceea ce mă va ajuta să mă apropii de Dumnezeu.

Când sper într-un anumit tip de binecuvântare în viața mea, amintește-mi să mă rog pentru asta. Mijlociți în rugăciune pentru mine la Dumnezeu pentru fiecare binecuvântare pentru care mă rog, cerând ca Dumnezeu să răspundă rugăciunilor mele trimițând binecuvântările în viața mea la momentul potrivit și în modul potrivit. Dacă alege Dumnezeu să nu-mi dea o binecuvântare pe care mi-o doresc, să ajute-mă să mă îndepărtez de mânie și să mă îndrept spre pace, având încredere că Dumnezeul care știe cel mai bine pentru mine. Redirecționează-mi gândirea către o altă binecuvântare pe care Dumnezeu vrea să mi-o dea.

Ajută-mă să recunosc și să apreciez binecuvântările mici dar și pe cele semnificative, pe care Dumnezeu le revarsă în mod constant în viața mea. Încurajează-mă cu câteva semne tangibile ale prezenței tale după ce mă rog, cum ar fi semnul semnăturii tale: petale de trandafir care simbolizează binecuvântările dulci ale lui Dumnezeu care cad în viața mea. Amintește-mi să sărbătoresc fiecare binecuvântare pe care mi-o dă Dumnezeu și să mă bucur din plin de ea.

Îți mulțumesc pentru munca ta în conducerea numeroșilor îngeri păzitori care veghează cu atâta atenție asupra oamenilor de pe Pământ. Te rog cere-i îngerului meu păzitor să-mi dea atâtea binecuvântări câte dorește Dumnezeu să mă bucur în fiecare zi. Dacă am nevoie de ajutor de la mai mult de un înger păzitor pentru protecție atunci când sunt în pericol emoțional sau fizic, aranjează tu ca îngerii păzitori suplimentari să vină la mine în această situație. Învață-mă cum să dezvolt o prietenie strânsă cu îngerul meu păzitor principal, astfel încât să pot discerne locul acelui înger în viața mea și să-i ascult îndrumarea care mă va ajuta să mă apropii de Dumnezeu și să mă bucur de cea mai bună viață posibilă. Amintește-mi cu blândețe de multe ori că îngerii păzitori sunt la lucru și înregistrează tot ceea ce gândesc, spun și fac. Încurajează-mă și ajută-mă să fac cele mai bune și mai iubitoare alegeri posibile în fiecare zi, astfel încât să pot fi o binecuvântare pentru alții și să construiesc o moștenire pozitivă, benefică.

Ajută-mă să mă bucur de binecuvântările lui Dumnezeu și să-mi arăt recunoștința pentru acele binecuvântări. Amin.”

    Altă Rugăciune către Arhanghelul Barakiel  

      „Arhanghel Barakiel, Înger al Norocului, te chem în ajutor pentru a deschide porțile prosperității în viața mea cu viteza fulgerului. Încrederea mea în tine este absolută și preamăresc misiunea pe care ți-a dat-o Dumnezeu.

Arhanghele Barakiel, te rog deschide inima mea pentru a primi toate binecuvântările și tot norocul care mă așteaptă.  Acum și aici, invit toate darurile abundenței și prosperității financiare în viața mea.

Arhanghele Barakiel, ajută-mă să rămân pozitiv/ă, să fiu un magnet care atrage tot ce îmi doresc și să pot experimenta toate visele inimii mele. AMIN.”

 

 

, , ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *