Importanța pentru sănătate a purtării inelelor cu cristale

 

Prin palma/mâna dreaptă energia este transmisă/ emisă/ eliberată. Dacă doriţi să eliberați energia negativă din dvs. sau să transmiteți energie benefică spre o altă persoană prin atingere, purtaţi bijuterii pe mâna dreaptă.

Surplusul de energie negativă care generează stări de furie, de oboseală sau de tristețe, poate fi preluat de cristal.

Mâna/ palma stângă este receptoare de energie benefică. Dacă aveţi nevoie de un surplus de energie pozitivă, de protecţie, de energizare, de încărcare, purtaţi bijuterii pe mâna stângă.

Dacă simţiţi că energia dv. este în exces şi se manifestă agresiv,  schimbaţi bijuteriile pe mâna dreaptă.

Dacă sunteți dreptaci, mâna dreaptă este considerată mâna activă, cu ea „oferiți”, în timp de mâna stânga este mâna pasivă, sau cea cu care „primiți”. Dacă sunteți stângaci… invers.

 Degetul mare are legătură cu trupul fizic, deci e bine să purtaţi inele cu cristale cu efect asupra organelor interne, sinusuri, ureche, rinichi, sistemul limfatic.

Inel purtat pe degetul mare simbolizează puterea, gândirea independentă, voința și libertatea (atât din punctul de vedere social, cât și sexual).

Degetul mare reprezintă voința și un inel purtat pe unul din aceste degete este o expresie a nevoii de a întări voința. Probabil persoana simte neputință, lașitate, legată de ceva de acasă, din familie (inel pe stângul) sau din societate – la muncă, la școală, sau într-un alt cadru social (inel pe degetul mare dreapt).

Purtarea unui inel pe degetul mare de la mâna activă denotă faptul că doriți sau reușiți să vă impuneți în faţa celorlalți. Dacă purtaţi inelul pe degetul mare al mâinii pasive, aveți tendința de a vă lăsa conduși de ceilalţi.

Purtați un inel subţire de argint pe acest deget de la mâna activă dacă doriți să fiți mai convingători în impunerea punctului de vedere

Cele mai potrivite pietre pentru degetul mare al mâinii pasive sunt granatul, rubinul, şi carneolul. Aceste pietre vă ajută să nu fiți manipulați.

Alte intepretări:

-Poseidon – individualitate, independență.

-purtarea unui inel pe acest deget reprezintă părinții;

– persoană gălăgioasă, trebuie să-și facă vocea auzită;

– celibatul;

-acesta este degetul care indică aprobarea sau dezaprobarea prin direcționarea lui în sus sau în jos, este degetul care indică către sine într-un moment de mândrie personală, degetul care închide pumnul în situațiile de atac; este asociat cu întregul sine.

– în anii 1500 simboliza meseria de doctor, practicant în medicină.

Se spune că bărbații care poartă inelul pe degetul mare sunt persoane care încearcă să fie sigure pe sine în orice situație, auto-afirmarea sexuală, doresc să atragă atenția asupra propriei persoane.

Femeile, care poartă inelul pe degetul mare au caracteristici masculine, cum ar fi persistența și încăpățânarea. Ar putea indica nesiguranță sau nemulțumire față de aspectele intime ale vieții.

În Grecia Antică, degetul mare simboliza falusul, pe el erau obișnuit să poarte inele de fier bărbații adevărați ca un simbol al masculinității.

Inelele pe degetul mare au fost purtate, încă din cele mai vechi timpuri, pentru a reliefa statutul social înalt.

În război, arcașii foloseau inele foarte mari pentru a-și proteja pielea împotriva posibilelor răniri ale pielii cauzate de săgeată.

Potrivit concepțiilor moderne, persoanele care poartă un inel pe degetul mare sugerează faptul că sunt într-o relație de același sex. De asemenea, se spune că pot purta un inel pe degetul mare și bărbații sau femeile care sunt dispuse la orice fel de experimentare sexuală.

Deci, inelul purtat pe degetul mare este în principal un simbol al libertății, al libertinajului și al lipsei constrângerilor.

Degetul arătător, numit și degetul lui Jupiter, are legătură cu planul conştientului, deci purtaţi inele cu piete pe acest deget pentru ca influenţa cristalului să se resimtă în plan mental şi intelectual (gândire, judecată, raţiune, logică, decizie, studiu, învăţare, educaţie, cunoaştere).

Este degetul orgoliului, al puterii, al impunerii asupra altora. Inelul purtat pe degetul arătător este considerat inel al puterii.

În planul sănătăţii, este conectat la sistemul nervos şi colon.

Degetul arătător semnifică și: autoritate și ambiție, abilitatea de a conduce, încredere în sine și spiritualitate, stimă de sine, banii, autoritatea spirituală/religioasă, nevoia de a mari ego-ul și de a stabili autoritatea și puterea, de asemeni, dorința de a deține puterea și un înalt grad de stimă de sine. Abilitatea de a conduce este tot o caracteristică a degetului arătător.

Purtați inelul pe acest deget pentru a găsi motivațiile și câștigurile materiale și financiare.

A purta un inel pe acest deget al mâinii active denotă o stimă de sine sănătoasă, multă încredere în forţele proprii, şi bune calităţi de lider. În cazul mâinii pasive, semnifică tendința de a vă supune ordinelor altor persoane autoritare.

Dacă vă lipseşte încrederea, purtați un inel pe degetul arătător de la mâna activă.

Cele mai potrivite pietre pentru pentru inele purtate pe acest deget sunt topazul albastru, ametistul şi lapis lazuli albastru.

Regii, preoții și vracii (vindecătorii) purtau inele pe acest deget.

Alte interpretări:

-un inel pe acest deget reprezintă frații și surorile;

-un om fățiș, ambițios;

– degetul autorității; este degetul mișcat în dezaprobare, care indică o experitza informată sau minuțioasă, degetul care indică direcții și comenzi în tăcere;

– prietenia;

Inelele purtate pe degetul arătător, purtate la mâna dreaptă, demonstrează dorința de putere dar și discreția, prudență și gândirea profundă. Semnificația inelelor purtate la mâna stângă – dorința de a încerca să pari ceea ce nu ești, megalomanie, mania puterii, dezechilibru nervos și inclinația către isterie.

Degetul mijlociu, numit și degetul lui Saturn, are legătură cu emoţiile şi sentimentele, deci e bine să purtaţi inele cu cristale specifice laturii emoţionale a vieţii. Este conectat la creier, rinichi, limfă, glanda pineală.

Degetul mijlociu denotă valorile şi responsabilităţile. Inelul purtat pe acest deget indică faptul că purtătorul ia viaţa în serios şi ştie să discearnă între ce e bine şi ce e rău. Degetul mijlociu este degetul identității.

Degetul mijlociu semnifică și: identitate și materialism, echilibru, justiție, lege universală și umană, responsabilitate, justiție, simțul binelui și răului; este asociat cu scopul în viață, identitatea personală și acele lucruri care sunt cele mai importante pentru propria persoană,pragmatismul, fundamentarea și limitarea sinelui; acest deget guvernează modul în care ne vedem pe noi înșine, potențialul și limitele noastre.. Tendința către introspecție, în extremele negative secretosenie, ascundere. Oamenii care poartă inele pe acest deget, de obici doresc să fie în centrul atenției.

Se spune că purtatul inelului pe degetul mijlociu vă încurajează să treceţi peste perioadele negre ale vieţii şi să le depăşiţi cu bine.

Inelul purtat pe mâna pasivă, indică o persoană serioasă şi responsabilă. Cele mai potrivite pietre pentru degetul mijlociu al mâinii active sunt piatra lunii şi cuarţul roz. Aceste pietre întăresc echilibrul personal în toate aspectele sale.

Acestui deget, îi sunt potrivite inele cu pietre calmante, cum ar fi cuarțul roz, coralul și acvamarinul.

Credința în destin și în magie poate fi exprimată prin purtarea inelelor pe degetul mijlociu.

Purtarea inelului pe degetul mijlociu yin scoate în evidență abilitatea de a lua decizii singur și de a face diferența între bine și rău, pe când degetul mijlociu yang este caracterizat prin inclinația de a căuta îndrumarea altora.

Purtarea unui inel pe degetul mijlociu de la mâna yin reprezintă abilitatea de a distinge binele de rău și a avea autoritate de a hotărî ceea ce este bine sau rău. Purtarea unui inel pe degetul mijlociu de la mâna yang, indică tendința de a avea grijă de ceilați, de a-i ghida asupra a ceea ce este bine sau rău și ceea ce este legal.

Purtatul inelului pe degetul mijlociu ar fi caracteristic persoanelor care au înclinaţii spre iubirea de sine şi spre încredere în propria superioritate. Cu cât mai mare este inelul şi piatra perţioasă, cu atât mai accentuate sunt aceste calităţi.

Dacă ambele degete mijlocii sunt împodobite cu inel, asta ar putea însemna o mare doză de fatalism, de înstrăinare de realitate.

Alte interpretări:

– purtarea unui inel pe degetul mijlociu te reprezintă pe tine;

– persoană materialistă;

– degetul identității – este degetul cel mai des folosit în gesturile obscene; acest deget pare a fi degetul cu cel mai mare echilibru și cea mai mare forță.

– logodnă.

-lăudărășenia.

Mulți psihologi consideră că a purta un inel  pe degetul mijlociu indică faptul că persoana vrea să se laude atât cu bijuteria sa, cât și cu ea ca persoană.

La oricare mâna, purtatul inelului pe degetul mijlociu este un strigat disperat pentru securitate, stabilitate (emoțională sau materială). Tinerele în căutarea unui soț vor avea un inel mare pe acest deget. La fel și persoanele care simt o tensiune datorată unei insecurități materiale.

În mod obișnuit se consideră că persoanele care se iubesc pe sine mai mult decât este necesar, iubind să fie mai mereu admirate și ridicate în slăvi, poartă inele pe acest deget.

Degetul inelar, numit și degetul lui Apolo, are legătură cu planul subconştientului, deci e bine să purtaţi inele pe acest deget pentru a primi mesaje din astral, pentru vise, intuiţie, presentimente, avertismente, eliberare de frustari, de anxietate, de temeri ascunse în subconştient. Este conectat la aparatul reproducător, sistemul endocrin, hipotalamusul.

Portul inelului pe degetul inelar al mâinii active îmbunătăţeşte capacitatea de a învaţa alte persoane cum să fie creative şi inventive. Purtate pe degetul inelar al mâinii pasive, (verighetele de nuntă,) indică o persoană căsătorită.

Dacă persoana nu este căsătorită, purtarea unui inel de aur cu pietre colorate pe acest deget al mâinii pasive atrage pasiune şi iubire.

Purtarea inelului pe degetul inelar al mâinii stângi, reprezintă față de ceilalți logodnă cu cel ce a dăruit inelul și un angajament de fidelitate, credincioșie. Dacă inelul a fost cumpărat chiar de către persoana care îl poartă, acest fapt reprezintă dragostea de sine, încrederea în sine și credință în talent. Doamnele care nu sunt căsătorite și totuși poartă inele pe degetul inelar, în subconștient vor să-și schimbe statutul cât mai curând posibil.

Purtatul inelului pe degetul inelar subliniază pasiunea pentru arte, lux şi rafinament. De regulă e vorba de actori, pictori şi în genere oameni de profesii artistice, iar persoanele care poartă inelul astfel au înclinaţii spre plăceri şi romantism.

Purtarea unui inel pe degetul inelar de la mâna yin/stângă indică faptul că persoana își folosește creativitatea pentru a rezolva probleme și provocări. Purtat la mâna yang indică abilitatea de a-i învăța pe alții cum să fie creativi și a le scoate la iveală cele mai bune calități creative.

La mâna dreaptă persoana arată tuturor disponibilitatea și nevoia ei de a avea o relație puternică, plină de însemnătate și total satisfăcătoare. Multe persoane divorțate, care renunță la verighetă, vor purta, instinctual, un inel pe inelarul drept ca o reflectare a schimbării situației lor, arătându-și astfel, libertatea și disponibilitatea pentru un nou partener. Și la cei căsătoriți reprezintă același lucru: disponibilitatea pentru un nou partener,

Un inel mic pe degetul inelar reflectă o personalitate armonioasă şi calmă, iar unul masiv arată împătimire şi dezechilibru sufletesc.

Purtarea unui inel pe degetul inelar reprezintă o conexiune cu inima.

 Semnifică: emoție, relație, sentimente, optimism, afecțiune, grație, frumusețe și compasiune, creativitate și dragoste pentru frumos (în toate formele sale, dar îndeosebi a lumii naturale), exprimarea sinelui la fiecare nivel, simțul artistic (creativitate prin expresie artistică, meștesugărie, creativitate în fiecare sector al vieții).

 Cele mai potrivite pietre pentru pentru inele purtate pe degetul inelar: piatra lunii, jadul, ametistul, safirul și turcoazul.

 Alte interpretări

-un inel pe acest deget reprezintă partenerul de viață;

-dragostea, căsătoria, angajamentul matrimonial;

 degetul creativității.

– dragoste, pasiune, conexiune.

Degetul mic, numit și degetul lui Mercur, are legătură cu destinul uman. Este bine să purtaţi inele pe acest deget pentru a aduce schimbări în destinul dv., pentru împlinirea propriului destin, pentru evitarea evenimentelor dure şi pentru atingerea menirii personale. Este conectat la inimă, intestin subţire, piept şi sâni.

Purtat pe mâna activă, denotă abilităţi excelente de negociere şi de exprimare, dar și disponibilitate sau curiozitate de ordin sexual.

Pe mâna pasivă, indică excelente abilităţi de ascultare şi o intuiţie puternică.

Inelul purtat pe degetul mic este caracteristic mai ales diplomaţilor, oamenilor de afaceri, medicilor şi politicienilor, persoanelor care sunt înzestrate cu iuţimea minţii şi dar oratoric.

Totodată psihologii afirmă că portul inelului pe degetul mic e preferat de firi şirete, înclinate spre intrigi şi înşelări. În plus, reflectă şi o înclinaţie spre jocurile de noroc.

În cazul femeilor inelul purtat pe degetul mic arată că persoana este cochetă şi are o fire schimbătoare.

Degetul mic reprezintă încrederea în relațiile personale și de afaceri, inteligență, comunicare, persuasiune și intuiție, atitudinea față de ceilalți, intimitate și lumea materială, atitudinea persoanei față de sine și de propria atractivitate.

Inelul purtat pe degetul mic al mâinii yin indică o comunicarea puternică, persoana este capabilă să își folosească abilitățile comunicative pentru a obține ceea ce dorește de la ceilalți. Purtarea inelului pe degetul mic de la mâna yang reprzintă abilitatea de a fi condus foare ușor și de a înțelege ceea ce ceilalți încearcă să comunice, de a asculta tot ce spun ceilalți.

Inelele purtate pe degetul mic pot indica un caracter artistic și creativ, elocvență și putere de convingere. Inelele purtate pe degetul mic pot indica, de asemenea, viclenie și inventivitate. Se crede și că cei care poartă astfel inelul știu să se poarte cu persoanele dificile.

 Cele mai potrivite pietre pentru acest deget sunt sunt chihlimbarul (ambra), citrinul şi piatra lunii.

 Alte interpretări:

– un inel pe acest deget reprezintă copiii;

-sexualitatea, pasiunea în dormitor;

-degetul relațiilor;

– direcționat către ceilalți oameni și mediul înconjurător;

-acest deget exprimă atitudinea omului față de relațiile pesonale și sexuale; este asociat cu răsplata, la nivel atât personal cât și material.

– divorțul.

-Zeul Ares – conflict, asertivitate, competivitate.

În Europa Medievală, un nobil purta inele sigiliu pe degetul mic pentru a-și identifica familia și statutul.

La mâna dreaptă  este o reflectare a sentimentelor bine ascunse, a inhibițiilor legate de sex. Aceste persoane devin avide în a strânge bogații și/sau poziții sociale înalte. Cu cât este mai mare inelul, cu atât mai mare problema, cu atât mai mare goana după avere.

La mâna stânga, persoana are o problema cu sexualitatea sa, mai ales cu orientarea sa sexuală, nu se simt bine cu ei. Persoanele aflate într-o relație stabilă, heterosexuali sau homosexuali, nu vor simți dorința să poarte acest inel.

Degetul mic este în legătură și cu comunicarea și un inel pe acest deget poate apărea uneori ca o nevoie a persoanei de a-și îmbunătăți modul de a comunica, la oameni a căror carieră se bazează pe comunicare – speakeri, actori, moderatori, vânzători etc. care doresc să-și îmbunătățească comunicarea.

Se consideră că persoanele care poartă inele pe degetele mici, sunt niște fire creative și artistice dar cu o gândire mai diferită decât marea majoritate a societății.

Absenţa inelelor:

Spirit liber, impulsiv, nu-i place să fie constrâns de oameni şi de împrejurări, abordează problemele de viaţă în mod sistematic, pas cu pas.

 Mai multe inele:

Aveți grijă, uneori energiile mai multor inele, mai ales cu piatră, se pot influenţa sau chiar anula reciproc!

Câte un inel pe fiecare deget:

Persoanele care poartă câte un inel pe fiecare deget în parte tind să întâmpine dificultăţi în chestiunile organizatorice şi în luarea de decizii. Ele sunt, de regulă, un excentrice şi caută să fie în centrul atenţiei!

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *