IERARHIA INGERILOR

Îngerii se împart în trei mari ierarhii care se mai numesc si cele trei coruri a lui Dumnezeu care la rândul lor se împartcate trei ordine sau clase fiecare după rolul si atributiilor sale serviciul divin. Prima ierarhie este cea a ingerilor ce guvernează intreaga creatie a lui Dumnezeu, îngerii purei contemplări si sunt si cei mai mari grad. Din aceasta ierarhie fac parte trei clase de îngeri:

Serafimi- Heruvimi – Tronuri

Serafimii sunt ingerii care stau cel mai aproape de tronul lui Dumnezeu. Ei mai sunt numiti si serpi de foc datorita dragostei emanate de Dumnezeu si se spune ca lumina emanata este atat de puternica ca nici o alta făptura divină nu ii poate privi. Serafimii sunt în numar de patru si sunt ingerii cu patru fete si sase aripi.

Heruvimii sunt ingerii ce detin cunostiintele lui Dumnezeu si au puterea de a cunoaste si contempla puterea Divina, de a se umple de înţelepciune si a comunica urmatoarului ordin propia lor cunoastere. Ei sunt si cei care sunt trimisi pe pamant cu cele mai importante treburi precum alungarea omului din gradina Edenului sau anuntarea nasterii Domnului Isus. Heruvimii sunt spiritele armoniei ,datatorii de cunostiinte,pastratorii ordinelor celestiale.Conducatorii acestui ordin sunt: Ophaniel, Rikbiel, Zophiel si, înainte de cadere, Satana. De asemenea ei sunt ingerii cu sabii de flacara involburata ce pazesc gradina Edenului si copacul vietii, si sunt descrisi ca ingerii cu multi ochi, patru feţe si patru aripi.

Tronurile spirite foarte innalte si sublime sunt ingerii ce au ca prima indatorire sa serveasca caleasca Domnului, afara de aceasta datorie ei se mai ocupa si de infaptuirea judecatii Divine actionand cu totala impartialitate si umilinta. Sunt ingerii cu cea mai bizara infatisare fiind descrisi ca niste roti mari, acoperite cu multi ochi si foarte stralucitori.Ei sunt ingerii ce incheie primul cor sau prima ierarhie. Printul conducator al acestui ordin este Oriphiel sau Zabkiel (Zaphiel).

Cea de a doua ierarhie este cea a ingerilor ce guverneaza universul si mai sunt numiti si ingerii cosmosului. Ea este impartitatrei ordine de ingeri fiecare cu atributiilor sale. De asemenea toate ordinele din aceasta ierarhie sau triada echilibreaza opoziţiile precum binele si raul, fizic si spiritual, inalt si jos.

Domeni -Virtuti -Puteri –

Domeni sunt mijlocitoriadministrarea dintre prima ierarhie si cele inferioare avand datoria de a transmite sarcini ingerilor din ierarhia inferioara. Ei primesc ordine de la serafimi si heruvimi si sunt responsabili de asigurarea ordinii universului cosmic. Foarte rar dominioanele se arata oamenilor dar se ocupa tacit de detaliile existentei. Ei sunt spirite alea intelepciunii si manifesta maiestria lui Dumnezeu. Sunt reprezentati tinandmana o sfera sau un sceptru, ca o emblema a autoritatii lor. Conducatorul acestui ordin este Hashmal sau Zadkiel iar ca membri sunt cunoscuti Muriel, Zacharael (Yahriel).

Virtuti au doua sarcini majore, prima fiind de a mentine aspectele lumii naturale iar a doua fiind de a acorda binecuvantari lumii materiale. In prima lor sarcina ei prezideaza miscarile corpurilor ceresti precum si a evenimentelor meteorologice (ploaia, ninsoarea, vantul, furtunile…). Cea de a doua datorie a lor este de a a primi ordine si a le transformamiracole pentru favoritii lui Dumnezeu. Virtutile mai sunt cunoscuti si ca Malakim sau Tarshishim. Membri acestui ordin sunt: Gabriel, Uriel, Chamuel, Michael, Peliel, Barbiel, Haniel, Hamaliel.

Puteri sunt spirite ale formei. Sunt gardienii de elita,ingerii cu cele mai periculoase sarcini ei mentinand granitele dintre Rai si Pamant si resping atacurile demonice.Puterile sunt prima linie de aparare a Raiului. Din cauza apropierii lor cu Pamantul sunt cei mai multi din acest rang numarati printre cei cazuti (corupti de Satan). Ei opresc si resping incercarile si atacurile demonilor de a pune stapanire pe lume,ei prezida deasupra lor sau devin ei insusi demonici.Conducatorul acestui ordin este Sammael (Camael) iar membri cunoscuti sunt: Gabriel, Rafael, Verchiel. Puterile sunt ultimul ordin ce incheie a doua ierarhie sau cor.

Cea de a treia si ultima ierarhie a ingerilor este cea care se ocupa direct de oameni si organizarea activitatilor lumesti sau individuale. De asemenea sunt si cei mai vulnerabili la atacul carnii (ispitelor lumesti), fiind si cei mai cunoscuti oamenilor pentru ca sunt cei mai asemanatori cu oamenii si sunt si cei mai apropiati de oameni. Din această ierarhie fac parte trei ordine de ingeri: Principate -Arhangheli -Ingeri

Principate sunt ingerii care au grijamod direct de lumea muritorilor ghidand si protejand natiunile si orasele (asezarile) oamenilor,politica si religia. Sunt spirite ale personalitatii si a timpului. Conducatorul acestui ordin divin este Nisroc iar membri cunoscuti sunt: Anael, Haniel, Cerviel, Amael, Raquel.

Arhangheli sunt spirite libere. Ei sunt capeteniile ingerilor, conducatorii armatelor Domnului. De asemenea ei pot avea si ranguri mult mai mari ca Heruvimi, Virtuti, Puteri, Principate. Membri acestui ordin celest sunt: Michael, Gabriel, Raphael, Metatron, Uriel, Chamuel, Zadkiel, Jophiel, Barbiel, Jehudiel, Barachiel, Jeremiel si Lucifer (inainte de cadere).

Ingerii sunt cei mai apropiati oamenilor si servesc ca mesager direct intre Dumnezeu si om. Spre deosebire de Principate si Argangheli care se ocupa de comunitati si natiuni, ingerii se ocupa, indruma si protejeaza o anumita familie sau un suflet individual, ghidandu-l subtil si tinandu-l în siguranta, el fiind primul inger care il apara de atacurile si ispitele demonice. De asemenea Ingerul are grija de sufletul omului si dupa moarte aparandu-l si conducandu-l pana la Dumnezeu pentru a fi judecat. Ingerii sunt mesagerii lui Dumnezeu cu oamenii dar si pentru oameni si rangurile mai innalte de ingeri.Ingerii apartinand acestui ultim ordin al ultimei ierarhii celeste sunt si cei mai numerosi, numarul lor fiind infinit de mare.

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

2 comentarii la „IERARHIA INGERILOR

 1. With havin so much content and articles do
  you ever run into any problems of plagorism or copyright
  violation? My blog has a lot of exclusive content I’ve either created myself or
  outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without
  my permission. Do you know any ways to help reduce content from
  being ripped off? I’d truly appreciate it.

  1. Yes, many articles were stolen from me without mentioning the source from which they copied. You can request copyright when you create a paid blog or register your articles at the national library and request IBAN and / or CIP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *