Heso Chiryo Ho – Vindecare prin chakra buricului

 

Heso Chiryo Ho este o tehnică de vindecare ce se axează pe tratamentul sistemic prin chakra buricului, care este văzut ca o cale importantă în vindecarea diferitelor boli.
Tehnica Heso Chiryo Ho poate fi încorporată într-un tratament general Reiki sau poate fi utilizată ca o practică de sine stătătoare.
O versiune cunoscută a aplicării de sine stătătoare a tehnicii Heso Chiryo Ho este următoarea:
Așezați mâinile cu palmele orientate în jos, pe coapse.
Închideți ochii și centrați-vă pe hara dvs.: îndreptați-vă atenția către conștientizarea dvs. în tanden.
Pentru câteva momente doar „fiți” – încet și calm urmăriți-vă respirația: concentrați-vă ușor pe ritmul natural al respirației. Nu există nici o interferență cu procesul natural – nu căutați să conștientizați respirația, – mai degrabă fiți atenți să respirați fără efort.
Permiteți-vă să vedeți și să simțiți Reiki pătrunzând și permițând întregii dvs. ființe să facă parte din aceasta – știind că sunteți una cu Reiki.
Fiind în această stare de conștientizare, faceți gasho rei (arcul gasho) și manifestați-vă în tăcere intenția, în legătură cu faptul de a începe acest tratament pentru vindecarea și însănătoțirea pacientului dvs.
Așezați-vă în partea stângă a pacientului. Cu degetul mijlociu îndoit, așezați-vă mâna dominantă pe buricul său și introduceți vârful degetului mijlociu în acesta, apoi aplicați o ușoară apăsare până când simțiți o mică pulsație*.(* Bineînțeles, în acest stadiu deja trebuia să-i fi explicat pacientului ceea ce veți face și să fi primit acceptul din partea sa; și deasemenea și confirmarea că acesta vă va spune dacă se va simți jenat la un anumit punct al tratamentului.)
Conștientizând pulsul, conștientizați deasemenea fluxul Reiki sub mână, în special în vârful degetului mijlociu.
Menținând o apăsare ușoară, continuați să lăsați fluxul Reiki să curgă. Observați și simțiți fluxul Reiki. Experimentați.
Continuați să monitorizați fluxul Reiki până când începeți să percepeți un echilibru – o armonizare a fluxului Reiki cu pulsul, în interiorul buricului. (Puteți deasemenea, observa, semnele fiziologice ale pacientului, anume relaxarea acestuia).
Aceasta poate dura câteva minute.
Atunci când recunoașteți că a fost asimilată îndeajunsă energie în sesiunea curentă, retrageți-vă mâinile din zona buricului pacientului.
Pentru a termina procedura, faceți gasho rei.
Desigur, puteți aplica acest tratament și pe dvs. înșivă cu ajutorul Heso Chiryo Ho.

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *