FUNCŢIILE ENERGETICO – SPIRITUALE ALE SPLINEI

 

Splina este situată în partea superioară stângă a abdomenului.

  Energia abundentă a Splinei generează o senzaţie de stare de bine, o stare de uşurinţă şi de confort de a fi în propriul corp.

Mental:
Splina este considerată „casa gândurilor” în Medicina Tradiţională Chineză. Claritatea gândurilor, limpezimea lor şi un proces bun de gândire depinde de energia Splinei.

Emoţional:
La nivel emoţional, Splina guvernează sentimentele de grijă atât pentru sine, cât şi pentru ceilalţi. O energie puternică a Splinei duce la fundamentul unei vieţi emoţionale puternice, în care nevoile noastre ne sunt satisfăcute (atât cele fizice, cât şi cele emoţionale) şi putem să fim generoşi, să „plutim” în fluxul vieţii cu dăruire şi să nu ne agăţăm de viaţă într-o poziţie de „lipsă” sau flămânzire.
În exces, grija de sine poate deveni obsesie legată de propriile probleme, ceea ce duce la stagnarea energiei interioare.
Grija faţă de alţii devine, în exces, o obsesie pentru îndeplinirea nevoilor celorlalţi – atunci când chiar noi înşine suntem „goi”. Exact aceste tipuri de excese duc la dezechilibrul energiei Splinei în societatea modernă.

Psihologic, splina se ocupă de două domenii esenţiale:
1) NUTRIŢIA
2) SPRIJINUL (SUPORTUL)
Când energia Splinei este matură, suntem capabili să ne hrănim singuri, din interior şi să ne sprijinim pe propriile puteri – aşa încât NEVOILE nu ne transformă în „săraci”, ci suntem „bogaţi” în resurse interioare.
Arhetipal, Splina este legată de MAMĂ şi relaţia cu ea. În procesul de creştere, depindem în primii ani exclusiv de ceea ce ne furnizează mama. Pe măsură ce creştem, ne descoperim „mama interioară”, care furnizează „hrănire” şi „sprijin”. Aceasta este o Energie matură a Splinei.
Splina este astfel legată de asumarea responsabilităţii pentru propria viaţă, adică de procesul de MATURIZARE.
Societatea noastră este plină de „copii” necrescuţi, care tot caută o „mamă” (guvernul, primăria, angajatorul, partenerul, copii, prietenii etc) care să le îndeplinească nevoile. Toate aceste persoane au probleme mari cu energia Splinei şi dezechilibre energetice în întregul organism.
Energia abundentă a Splinei generează o senzaţie de stare de bine, o stare de uşurinţă şi de confort de a fi în propriul corp.

SPLINA în echilibru
Ne simţim mulţumiţi, savurăm plăcerile vieţii şi avem o relaţie profundă cu propria senzualitate.
Simţim „abundenţa” la toate nivelele, adică putem să dăruim şi să primim cu generozitate.
Digestia este relaxată şi eficientă, corpul se simte sprijinit şi în tonus, mintea este clară şi se poate concentra cu uşurinţă.
Suntem atât „împământaţi”, conectaţi cu problemele materiale şi cu propriul nostru corp, dar şi în legătură în acelaşi timp cu „Mama Divină”, cu Natura, Universul, Divinitatea, etc., ştiind că vom primi ceea ce avem nevoie la momentul oportun.

SPLINA în dezechilibru
Digestia alimentelor este dificilă. Nici hrana emoţională nu este primită cu uşurinţă.
Concentrarea mentală este dificilă.

Ne simţim lipsiţi de iubire, flămânzi după iubire şi în loc să o căutăm, ne ducem către alimente în care ne îngropăm durerea (în special dulciuri, ciocolată şi zahăr, care accentuează dezechilibrele energetice ale Splinei, Pancreasului, Suprarenalelor, Ficatului) sau droguri (de la tutun, alcool, prafuri şi până la muncă în exces sau cumpărături).

Când organismul se simte „nehrănit” emoţionat, corpul se poate efectiv contracta şi încetini şi mai mult fluxul de nutrienţi în ţesuturile moi, iar postura persoanei se poate prăbuşi, în special la nivelul regiunii lombo-sacrale (apar durerile şi hernierile la acest nivel).

Sursa: perspectivaenergetica

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Un comentariu la „FUNCŢIILE ENERGETICO – SPIRITUALE ALE SPLINEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *