Folosirea Reiki pentru vindecarea emoţională

 

 

  1. Mai întâi, decide-te care dintre emoţii trebuie vindecată. (Poţi să te ocupi de mai multe emoţii deodată, dar ar fi cel mai bine să legi tipuri similare de emoţii.) Ai putea alege să începi cu una sau mai multe din următoarele: frică, nervozitate, depresie, furie, tristeţe, suferinţă, nelinişte, stres sau oricare altă emoţie care crezi că trebuie vindecată.

  2. Stabileşte unde simţi, de obicei, aceste emoţii. De exemplu, furia, frica sau problemele cu stima de sine sunt deseori simţite în plexul solar; singurătatea, suferinţa sau respingerea se simt în chakra inimii; problemele legate de lipsa banilor sau de slujbă se simt în chakra bazei; gelozia legată de relaţiile sexuale în chakra sacrală şi aşa mai departe. (Aminteşte-ţi poziţiile mâinii pentru autotratament sau detaliile despre chakre, pentru mai multe informaţii.)

  3. Dacă ai Gradul Doi, desenează sau imaginează-ţi un Simbol al Armoniei imens, plasat deasupra a ceea ce pare a fi cea mai potrivită chakră (dacă nu ştii sigur care ar trebui să fie, desenează simbolul deasupra chakrei creştetului). Vizualizează cum simbolul se extinde până când te acoperă în întregime, spune-i numele de trei ori, întreabă şi intenţionează ca acesta să îşi aducă energia blândă, vindecătoare, plină de pace şi fortifiantă pentru a-ţi umple corpurile fizic şi energetic, să aducă o armonie şi un echilibru mai mare vieţii tale şi să-ţi vindece sentimentele de… (numele emoţiei sau emoţiilor pe care doreşti să le vindeci).

  4. Dacă nu ai Gradul Doi, plasează-ţi ambele mâini deasupra chakrei potrivite şi imaginează-ţi şi intenţionează ca Reiki să curgă din mâinile tale, cerând şi dorindu-ţi ca Reiki să vindece, să armonizeze şi să echilibreze corpul energetic şi pe cel fizic, să aducă mai multă armonie şi echilibru în viaţa ta şi să-ţi vindece sentimentele de… (numeşte emoţia sau emoţiile pe care doreşti să le vindeci).

  5. Afundă-te într-o stare meditativă dăruindu-ţi Reiki şi imaginează-ţi că eşti înconjurat şi învăluit de Reiki timp de cel puţin cinci minute, dar preferabil cincisprezece, până când te vei simţi mai calm şi mai mulţumit. Apoi, fie îţi îndepărtezi mâinile şi le plasezi în poziţia Gassho (rugăciune), mulţumind Reiki cu o plecăciune, fie, dacă ai Gradul Doi, desenează un Simbol al Puterii pentru a încapsula energiile paşnice, spunând mantra de trei ori, apoi stai în poziţia Gassho şi mulţumeşte.

  6. La final, bate din palme sau scutură-le cu putere pentru a rupe legăturile dintre energii.

  7. Repetă acest exerciţiu des, vindecând una sau mai multe emoţii, până când simţi că te-ai schimbat, că te simţi mai puţin copleşit de probleme. Pentru a verifica acest lucru poţi să le gândeşti la o situaţie care, în mod normal, ar declanşa tipul de emoţie la care lucrezi, imaginează-ţi-o cât se poate de real şi de credibil şi vezi dacă ai vreo reacţie în chakra ce-i corespunde sau în altă parte a corpului. Dacă nu, a fost vindecată măcar parţial – dar, bineînţeles, poţi repeta procesul ori de câte ori aceste emoţii revin la suprafaţă (dacă o vor face).

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *