Exerciţiu de psihometrie

În acest exerciţiu trebuie să vă alegeţi un obiect cu istorie sau o scrisoare şi veţi „citi” informaţiile pe care acel obiect le conţine. Cu cât mai vechi obiectele cu atât mai bine, ideea generală este să folosiţi obiecte care să fi fost folosite de către altcineva măcar pentru o perioadă de timp. Alegeţi un obiect al cărei istorie o puteţi verifica. Apoi aranjaţi obiectele în faţa voastră pe o masă.

Aşezaţi într-o poziţie confortabilă, închideţi ochii şi respiraţi adânc. Alegeţi un obiect şi ţineţi-l în mână un timp, concentrându-vă numai asupra obiectului respectiv. Fără să vă grăbiţi observaţi imaginile sau intuiţiile care vă vin în minte. Se poate să primiţi frânturi de mesaje sub formă de cuvinte, sentimente, impresii simbolice sau senzaţii fizice. Dacă e vorba de o senzaţie neplăcută sau prea puternică, detaşaţi-vă de ceea ce simţiţi la nivel emoţional şi lăsaţi infomraţiile să curgă fără a judeca ceea ce simţiţi.

Ca în cazul exerciţiului anterior folosiţi un reportofon sau ajutorul unui prieten pentru a nota detaliile primite. Analizaţi aceste informaţii abia la finalul exerciţiului când vă puteţi lăsa mintea să intervină. Rămâneţi receptiv şi acordaţi-vă timpul necesar primirii acestor informaţii şi repetaţi procesul cu fiecare dintre obiectele alese.

Cu cât exersaţi mai mult cu atât veţi primi informaţii mai multe şi mai precise în legătură cu obiectele studiate. Succes! Nu aveţi nevoie decât de perseverenţă.

,

Navigare în articol

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *