Exerciţiu de acumulare de energie:

 

În picioare, relaxați, cu picioarele depărtate la lăţimea umerilor. „Cerul, Pământul şi eu suntem un tot, ne contopim” – repetaţi asta înaintea oricărui exerciţiu. Aduceţi-vă bucurie şi linişte în suflet. Se duce mâna dreaptă cu palma spre abdomen, cu palma bine întinsă şi paralelă cu corpul, la 10-15 cm de acesta, în dreptul Xia Dantian (Sia Tantien). Acesta se află în interiorul abdomenului, egal depărtat de abdomen şi de mijloc, şi se află la trei degete sub buric. Mâna stângă în spate, lipită de mijloc, cu palma spre înapoi.

Prin exerciţiu se acumulează energii înalte. Acestea hrănesc organismul.

Simţi că eşti una cu cerul şi cu pământul. Vei acumula energie înaltă, luminoasă, aurie (galben-aurie). Sunt multe feluri de energii înalte, peste tot în univers.

Bărbaţii rotesc palma în sens orar (dacă privesc spre abdomen), femeile în sens invers. Palma se roteşte uşor şi destul de alert. Rotirea se face din articulaţia umărului, cu tot braţul. Viteza palmei este constantă, astfel încât la amplitudini mici frecvenţa este mai mare, şi scade la mărirea amplitudinii. Mişcarea să fie continuă, fără sacadări. Vă concentraţi pe palmă. Palma este relaxată. Şi articulaţiile (încheietură, cot, umăr) sunt relaxate. Palma este orientată tot timpul spre corp. Palma pune în mişcare energia. O aduce de departe, de la infinit, ca un vârtej. Simţiţi că absorbiţi energia în Xia Dantian. Faceţi rotaţii mici şi concentraţi-vă pe Xia Dantian, până când îl simţiţi bine.  Rotaţia se amplifică ca diametru, absorbiţi energia printr-o suprafaţă din ce în ce mai mare din corp. Când amplitudinea devine maximă se absoarbe energia prin tot corpul. În aceste momente să aveţi unul dintre gândurile următoare:

„Sunt în centrul universului. Tot universul este în mine.”

„Mă scald în energie esenţială. Toată energia esenţială este în mine.”

 

Notă:

La mărirea amplitudinii te concentrezi pe adunarea energiei (dar şi în acest timp energia pătrunde în corp, printr-o suprafaţă din ce în ce mai mare), la micşorarea amplitudinii te concentrezi te concentrezi pe absorpţia energiei prin pielea corpului circumscrisă de rotaţia palmei. Energia se adună ca un vârtej cu diametrul din ce în ce mai mic în Xia Dantian.

 

Apoi amplitudinea se diminuează treptat. Energia se adună pe o spirală din ce în ce mai mică în Xia Dantian.

La sfârşit rămâneţi  cu palma în dreptul Xia Dantian. Simţiţi cum toată energia acumulată se adună în Xia Dantian. De fapt, vârtejul de enegie continuă să se rotească un timp şi după ce palma dvs. s-a oprit.

Se repetă de mai multe ori. Recomandabil de 4 ori pe zi, în jurul „încheieturilor” zilei. Este bine să fie făcut dimineaţa între 5 şi 7 (Yang-Yin) (cu faţa spre Est), la prânz între 11 şi 13 (Yang) (cu faţa spre Nord), seara între 17 şi 19 (Yin-Yang) (cu faţa spre Vest) şi noaptea între 23 şi 1 (Yin) (cu faţa spre Vest).

 

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *