EXERCIŢII PENTRU PLEXUL SOLAR  

 

 

EXERCIŢII care vă vor calma plexul solar.

Pentru acei dintre voi care nu sunt familiari cu aceasta, plexul solar este exact unde sunt muşchii stomacului, care sunt deasupra buricului şi mai jos de osul stern. Plexul Solar este ca o minunată rază de soare galbenă, un galben gingaş, strălucitor ca al soarelui, ca şi cum soarele ar fi chiar acolo în plexul solar. Inspiraţi şi expiraţi puţin. Lăsaţi acea parte a corpului să se extindă, respiraţi, deci, acum vă folosiţi plexul solar.

O altă tehnică care vă ajută să permiteţi respiraţiei să se mişte mai bine în acea arie este să vă conectaţi degetul mare la inelar, deci, vârful degetului mare la vârful degetului inelar, de la ambele mâini şi aşa cum inspiraţi, veţi simţi partea de jos a plămânilor, expandându-se şi doar respitraţi de 2 sau de 3 ori. Într-adevăr veţi simţi partea de jos a plămânilor şi dacă acolo este o dificultate respiratorie, cum ar fi o bronşită sau astm, încercaţi această, deoarece deseori, este exersată partea de jos a lobilor plămânilor. Şi deci, dacă iritaţia este în bronhii, acesta este un bun exerciţiu.

Acum, veţi simţi diferenţa, mutaţi degetul mare pe degetul mijlociu, de la ambele mâini, gentil, să nu strângeţi, inspiraţi,
acesta ar fi un exerciţiu pentru partea de mijloc a plămânilor. Faceţi o respiraţie sau două în acestă poziţie şi simţiţi diferenţa.

Şi acum, atingeţi degetul mare de vârful degetului arătător, la ambele mâini, respiraţi, veţi simţi partea de sus a plămânilor. Dacă, de obicei, aveţi congestii în această arie sau oboseală, puteţi face asta de câteva ori pe zi, doar să lucraţi cu această poziţie a degetelor, până când veţi avea această parte a corpului mai relaxată. În rare ocazii, oamenii sunt pe invers.

Acum, degetul mare şi îl vom conecta cu toate cele 3 degete, singurul rămas fiind degetul mic şi respiraţi. Aşa obţinem activarea chakrei inimii şi a plexului solar, doar respirând adânc sau respirând natural.

Şi partea finală a acestui exerciţiu, este ceva ce puteţi face înainte de a adormi sau când sunteţi copleşiţi de emoţii. Doar scuturaţi-vă mâinile, o scuturare blandă a mâinilor sau vi le puteţi mângâia uşor şi să plasaţi mâna dreaptă chiar sub buric. Deci, mâna dreptă relaxată este pe a 2-a chakra, chiar sub buric, peste colon, aria joasă a intestinelor şi apoi mâna stânga este plasată peste Plexul Solar, chiar deasupra buricului. Relaxaţi-vă şi respiraţi, energia se va canaliza din a 2-a chakra către a 3-a sau plexul solar şi apoi va ieşi prin mâna stângă. Trebuie doar să respiraţi şi să vă relaxaţi şi câteodată, dacă vă întindeţi este foarte bine. Dacă vă întindeţi, nu încrucişaţi picioarele. La fel dacă
staţi pe scaun, pentru că vă întrerupeţi circuitele. Deci, este cel mai bine să nu vă încrucişaţi picioarele niciodată, deoarece această înseamnă încrucişarea spiralelor într-un circuit electric. Aceasta stopează alimentarea cu energie a chakrelor. Acest lucru nu este sănătos, în special de la talie în jos. Energetic, acesta pare să vă relaxeze de obicei, dar vă oboseşte , pentru că lumina chakrelor se diminuează.

Deci, mâna dreptă peste chakra a 2-a, mâna stângă peste a 3-a şi câteodată aţi putea lacrima puţin, aţi putea avea un acces de furie, pentru a elibera stresul, tensiunea, frica şi memorii emoţionale şi cea de a 3-a chakra se linişteşte natural. Deci puneţi mâinile în această poziţie, pentru cel puţin 5 minute şi lăsaţi energiile să fie canalizate şi în acest fel nu stocaţi emoţiile de peste zi, astfel încât să nu ajungă la efectul bulgărelui de zăpadă, mai târziu.

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *