EXERCIŢII PENTRU CREŞTEREA PUTERII DIN PALMELE TALE

Următoarea metodă este simplă, utilă, uşor de aplicat de către oricine, atât în familie, cât şi în cuplu.

În centrul palmelor există câte un centru energetic secundar, care are legătură cu centrul energetic aflat în vârful capului – chakra Sahashrara, prin care absorbim energiile de cea mai înaltă calitate.

EXERCIŢIU:

  • Închide ochii, relaxează-te şi respirând lent şi ritmic. Simte cum se instalează o stare de bine. Apropie-ţi palmele deschise la nivelul ombilicului şi încearcă să simţi energia care curge din centrul palmei drepte spre centrul palmei stângi. Ochii sunt închişi! Apropie şi depărtează palmele, la început între 5 şi 20 cm, iar apoi pe distanţe din ce în ce mai mari. Exersând, vei observa cum palmele tale devin din ce în ce mai sensibile. Din când în când să freci palmele până când se încălzesc (activând astfel centrii din palme şi centrul din creştetul capului). După ce ai început să simţi căldură, furnicături sau înţepături continuă exerciţiul, dar de data aceasta cu ochii deschişi – încetul cu încetul, vei percepe aceste senzaţii foarte uşor şi cu ochii deschişi. • Acum trecem la palparea energetică a antebraţului, a zonei din jurul capului, a genunchilor, a întregului corp. La început vei plimba palmă la o distanţă de 10-25 cm de oricare zonă pe care o palpezi energetic; cu cât vei avea mai mult antrenament, cu atât vei reuşi să măreşti această distanţă până la un metru sau chiar mai mult. Nu încerca să sari etapele, nu forţa percepţia, încearcă mereu să rămâi relaxat, atent numai la ce se întâmplă sub palmele tale.

Alte exerciţii:

  • Ţinând palmele faţă în faţă, inspiră profund pe nas, concentrând atenţia în centrul palmei stângi. La expirare, atenţia se focalizează în centrul palmei drepte. Exersând, după un timp, vei percepe, în timpul expirării, cum energia se va accelera de la palma dreaptă spre palmă stânga, iar în timpul inspiraţiei, cum energia se va grăbi să ajungă din palma stânga spre cea dreaptă, trecând prin braţul stâng, stern, braţul drept şi leşind apoi prin palma dreaptă. Pe măsură ce vei dobândi tot mai multă experienţă, ţi se va părea că fluxul se învârte continuu între palma dreaptă, palma stânga, braţul stâng, stern, braţul drept, palma dreaptă, astfel închizându-se un circuit. La stângaci, fluxul va circula invers.

  • După ce ai dobândit sensibilitate, va trebui să „descifrezi” singur codificarea şi decodificarea semnalelor recepţionate. Vei identifica senzaţii de cald sau rece în dreptul unor organe, pulsaţii ale organelor sau zone cu energie densă sau rarefiată. Vei putea palpa energetic diverse obiecte. Stând în picioare cât mai relaxat, inspiră profund pe nas, iar pe expirare „trimite” energia spre creştetul capului creştet (chakra Sahashrara); inspiră din nou, dar de data aceasta, o dată cu expiraţia, te focalizezi spre locul dintre anus şi organele genitale (chakra Muladhara). Acest exerciţiu are ca scop activarea mai puternică a celor doi centri. Este bine că acest exerciţiu să fie efectuat zilnic, timp de 5-10 minute, fără să forţezi procesul respiraţiei.

Autotratament şi tratament:

  • Se freacă uşor palmele, după care se aplică, pe o zonă bolnavă – Palma dreaptă (la stângaci, palmă stângă), lăsând cealaltă palmă deschisă şi orientată în sus. După o oarecare experienţă, se vor putea pune ambele palme pe zonele bolnave. Nu ţine palmele lipite de zona bolnavă mai mult de 5-10 minute! Dacă, în acest interval, te simţi obosit sau ai o stare de moleşeală, trebuie să te opreşti şi să te odihneşti. La finalul şedinţei, scutură mâinile puternic de câteva ori, gândindu-te că arunci într-un foc imaginar toată energia negativă. După care ar fi indicat să le speli cu apă.

  • Este bine să lucrezi cu mâna dreaptă pe partea stângă a bolnavului, iar cu mâna stângă pe partea dreaptă a acestuia. Deoarece se ţine cont, de cele mai multe ori, de polaritatea palmelor şi a părţilor corpului: palma şi partea dreaptă a corpului reprezintă „+”, iar palma şi partea stânga a corpului – „-”. Prin diferenţa de polaritate, energia va circula mult mai bine.

  • Dacă zona pe care trebuie aplicată palma este mare (de exemplu, plămânii), se va proceda ţinând degetele răsfirate; dacă zona este mică (de exemplu, ochii), palma va fi aplicată cu degetele lipite.

  • Este bine ca pacientul să fie îmbrăcat în haine lejere, dacă se poate din bumbac sau alte fibre naturale, şe scot obiectele din metal (ceas, bijuterii, etc.).

  • Pentru amplificarea fluxului de energie prin palme, se recomandă să ţineţi în mâna stângă un cristal de cuarţ, purificat şi acordat cu vibraţiile utilizatorului, cu vârful spre centrul palmei. Palma dreaptă va fi aşezată pe zona bolnavă. Cu cât cristalul va fi mai limpede, cu atât vibraţiile amplificate vor fi mai înalte, iar energia va circula mai liber prin el.

VĂ DORESC MULTĂ SĂNĂTATE, LUMINĂ ŞI PACE SUFLETULUI VOSTRU!

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *