EXERCIȚII pentru a efectua inițieri, utile Maeștrilor Reiki

 

Întâi exersați Respirația abdominală:

Întinși pe spate, inspirați lent pe gură, fără a mișca umerii și toracele, umflați abdomenul.

Apoi exersați Contracția Hui-yin-ului:

Respirând normal se contractă Hui-yin (perineul) timp de 10 secunde după care acest mușchi se relaxează.

Apoi exersați contracția pentru 30 secunde, ajungând la 1 minut.

Hui-yin-ul se află aproximativ la jumătatea zonei perineale, zonă cuprinsă între organele genitale şi anus. Nu este nevoie să contractați puternic această zonă, este suficientă o contracție lejeră a muşchilor vaginului şi strângerea sfincterului anal.

Următorul pas este să practicați exercițiul Ceața Albă:

Efectuați o respiraţie abdominală profundă. Imaginaţi-vă coloana vertebrală ca un tub. Pe inspiraţie aerul care intră în corp se vizualizează strângându-se la baza coloanei vertebrale ca o ceaţă albă.

Ţineţi-vă respiraţia şi imaginaţi-vă că această ceaţă albă începe să se ridice uşor de-a lungul coloanei vertebrale ca printr-un tub, pătrunzând în craniu. Reţinându-vă respiraţia în continuare, vedeţi ceaţa albă învârtindu-se ca un vârtej şi penetrându-vă creierul.

Când ceaţa se roteşte o vedeţi cum începe să-şi schimbe culoarea, întâi în albastru şi apoi în violet. Păstraţi această imagine câteva secunde şi apoi reveniţi la respiraţia normală.

Ideal este ca, măcar la început, această respiraţie cu vizualizarea ceţei albe, să se facă sub îndrumarea şi atenţia unui maestru.

Exerciţiul „Focul dragonului” este următorul pas:

Se contactă Hui Yin-ul. Limba este aşezată în cerul gurii. Pe inspiraţie se vizualizează ceaţa albă (exerciţiul anterior). Expiraţi puternic, cu limba în spatele incisivilor, se va auzi un sâsâit dacă expirația este făcută corect.

Energia produsă de glandele endocrine este numită energia focului dragonului. Este o energie puternică utilizată în transformările spirituale.

După acest exerciţiu puteţi face o meditaţie.

După ce stăpâniți aceste exerciții, exersați Suflul/ Respiraţia Violet:

Se contractă Hui-yin. Se plasează vârful limbii în cerul gurii. Se inspiră vizualizând Lumina Albă cum trece prin chakra coroanei–limbă–partea din față a corpului–traversează Hui-yin–urcă prin coloană până în centrul capului pe care îl umple de Lumină Albă. Acestă Lumină se transformă în albastru-violet, rotindu-se orar. Pe fondul acestei străluciri violete se desenează Dai-Ko-Mio Tibetan auriu. Lumina albastru-violet se rotește orar dar DKM rămâne stabil, nu se rotește.

Acest Suflu Violet se suflă în creștetul elevului în timpul inițierii. (Suflu Violet poate fi folosit în mai multe situații.)

De reținut: pe tot timpul acordării inițierilor, Maestrul Reiki ține Hui-yin-ul contractat și vârful limbii în cerul gurii.

 Fragmente extrase din cartea: SĂNĂTATE PRIN REIKI…ÎNDRUMAR PENTRU ÎNCEPĂTORI ÎN SISTEMELE REIKI USUI ȘI KARUNA® REIKI

Uniune Spirituală

Să vă fie de folos!

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *