Exerciții pentru a deschide chakrele

Concentrați-vă pe chakra rădăcină, care se află între organele genitale şi anus. Mantra – se indică folosirea silabei LAM.

Chakra rădăcină, fiind prima chakra, este cea mai „fizică”. Acest lucru înseamnă că orice activitate care ne face să conştientizăm corpul va consolida și aceasta chakra – în special activitatea fizică. Se poate face sport, arte marțiale, mersul pe jos, yoga, Tai Chi, toate ajută. De asemenea, făcutul curăţeniei în casă, spălatul vaselor manual si spălarea corpului propriu. Este important să nu se facă lucruri care aduc durere şi să nu se exagerează. Epuizarea nu este bună.

Zen – meditaţia, este o activitate care pare a fi contrară fizicului, dar de fapt nu este. Aceasta ne poate face foarte conştienţi de propriul corp. Chakra rădăcină realizează conectarea la pământ. Când chakra rădăcină este închisă prea mult, puteți simți că picioarele par să nu atingă solul cu adevărat.

Exerciţiu de consolidare a conexiunii cu pământul

Stați drepți şi relaxați. Picioarele depărtate în dreptul lățimii umerilor. Îndoiţi uşor genunchii. Pelvisului ușor împins înainte. Păstraţi corpul echilibrat, astfel ca greutatea să fie distribuită uniform pe tălpile picioarelor. Lăsați-vă un pic în jos. Păstraţi această poziţie câteva minute. Contractați mușchii perineului. Prin contractarea mușchilor care sunt între anus şi organele genitale, chakra rădăcină este stimulată. La fiecare inspirație, contractați mușchii spre interior, la fiecare expiraţie, relaxaţi-vă. Se repetă timp de câteva minute. Acest lucru poate fi făcut în timp ce se stă în picioare sau se merge pe jos.

Deschideţi chakra sacrală

Palmele în poală, cu palmele în sus. Sub mâna stângă, palma să atingă partea din spate a degetelor de la mâna dreaptă. Vârfurile degetelor mari se ating uşor. Concentrați-vă pe chakra sacrală, de la osul sacral (spre spate). Mantra de rostit – VAM.

Deschideţi Chakra Buricului

Palmele pe stomac, una peste alta, uşor mai jos plexul solar, degetele mari încrucișate. Concentrați-vă pe chakra ombilicului situată pe coloana vertebrală, un pic peste nivelul ombilicului. Mantra de rostit – RAM

Deschideţi Chakra Inimii

Stați cu picioarele încrucişate la nivelul tălpilor. Se țin unite indexul şi degetul mare. Mâna stângă pe genunchiul stâng și mâna dreaptă în partea de jos a osului pieptului (deci un pic mai sus de plexul solar). Concentrați-vă pe chakra inimii de la nivelul coloanei vertebrale, la nivel cu inima. Mantra de rostit – YAM.

Deschideţi chakra gâtului

Degetele încrucişate pe interior, degetele mari se ating la vârfuri şi trageţi-le uşor în sus. Celelalte se suprapun. Concentrați-vă pe chakra gâtului, la baza gâtului. Mantra de rostit – HAM.

Deschideţi Chakra celui de-al treilea ochi

Pune-ţi mâinile înainte de partea inferioară a pieptului. Degetele de mijloc se țin drepte și se ating la vârfuri, arătând înainte. Celelalte degete sunt îndoite și se ating cele două falange. Concentrați-vă pe chakra celui al treilea ochi, situată puţin mai sus, în punctul dintre sprâncene. Mantra de rostit – OM sau AUM.

Deschideţi Chakra Coroanei

Palmele unite în fața stomacului, degetele inelare îndreptate în sus și unite, restul degetelor încrucișate, cu degetul mare stâng sub cel drept. Concentrați-vă pe chakra coroanei, din partea de sus a capului. Mantra de rostit – NG . Atenţie: nu folosiţi această meditaţie pentru chakra coroanei decât dacă aveți o chakra rădăcină puternică (aveţi nevoie de o fundație puternică).

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *