Emisia de Qi prin punctele Lao Kung din centrul palmelor.

Punctele Lao Kung sunt situate în centrul palmelor.

Se stă în picioare sau pe scaun, cu picioarele depărtate la lăţimea umerilor, tălpile paralele, mâinile lângă corp, corpul relaxat. Se poate sta şi în lotus sau turceşte. Ochii închişi.

PRIMA PARTE

Palmele unite ca la rugăciune în dreptul sternului.

Pe inspiraţie Energia Universului intră prin creştet până în Xia Dantian (la 4 laţimi de degete sub ombilic). Pe expiraţie, energia Qi urcă din Xia Dantian pe linia mediană a corpului până în dreptul umerilor, trece prin braţe până în centrul ambelor palme. Pe inspiraţie se aduce energia pe acelaşi traseu înapoi în Xia Dantian. Pe expiraţie se stabileşte energia aici. Se repetă de câteva ori această primă parte a exerciţiului.

PARTEA A DOUA

Se ridică braţele în faţa corpului, flexate, cu palmele paralele.

Se inspiră şi se depărtează palmele. (ne concentrăm pe centrul palmelor)

La expiraţie se simte cum energia Qi iese din Xia Dantian, se ridică în corp spre umeri, trece prin braţe şi iese prin ambele palme. Se repetă mărind mai mult pe inspiraţie distanţa dintre palme, şi apropiindu-le mai puţin pe expiraţie, apoi mărind mai puţin pe inspiraţie distanţa dintre palme, şi apropiindu-le mai mult pe expiraţie. Se repetă de câteva ori. După aceea, cu palmele situate la 25-30 cm, se vibrează palmele. Apoi, palmele nu se mai mişcă şi se simte energia. La sfârşit, pe inspiraţie, se absoarbe Qi prin palme, trece prin braţe şi corp şi ajunge la Xia Dantian.

Se aşează palma dreaptă pe Xia Dantian şi cea stângă peste ea, femeile; bărbaţii aşează palma stângă şi o acoperă cu dreapta.

Se face Forma de încheiere:

Deschideţi uşor-uşor ochii, frecaţi palmele, masaţi faţa (spuneţi: faţa mea e din ce în ce mai tânără, netedă, catifelată), zona părului, bateţi uşor capul având palmele relaxate. Masaţi ceafa, urechile, zona umerilor, rotiţi capul, băteţi părţile laterale ale trunchiului, zona rinichilor şi picioarele.

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *