Elemente de Astrologie Karmică

 

Legea cauzei şi efectului, pe scurt Legea karmei, ne demonstrează continuitatea universului cu toate manifestările diverse ale lui. Orice cauză are un efect, iar ori ce efect, generează o cauză. Majoritatea instituţiilor materialiste de astăzi, prin educaţia şi pregătirea lor spirituală văd şi ţin cont doar de lumea efectelor. Lucrând doar cu ele, efectele devin defecte şi tot aşa până la trăirea strictă materialistă artificială, pe care o cunoaştem foarte bine pe pielea noastră.

Vieţile oamenilor se repetă şi se vor repeta până când va fi atinsă perfecţiunea evoluţiei din momentul respectiv. Scopul acestor reîncarnări o constituie desăvârşirea continuă a calităţilor şi îndreptarea defectelor. Prin tot ceea ce realizează şi înfăptuieşte un individ, el acumulează şi perfecţionează cunoştinţe noi şi vechi, pentru următoarea sa încarnare, până la un moment dat. Astrologia Karmică se bazează pe principiul reîncarnării. Ceea ce numim destin, unii îl numesc Karma. Karma reprezintă acumularea în timp a consecinţelor faptelor unui individ, fie ele bune sau rele, care s-au acumulat în ciclurile reîncarnărilor sale. Un individ, parcurge în 2000 de ani cam un ciclu de 7 vieţi. Acestea se succed în ordine cronologică şi au legătură una cu cealaltă.

Ceea ce înfăptuim, simţim şi realizăm în vieţile anteriore, modelăm în următoarele şi le perfecţionăm în celelalte care urmează. Cunoscând cauzele diverselor situaţii apărute, conştientizându-ne faptele şi gândurile din vieţile anterioare putem să ne perfecţionăm viaţa actuală. Cunoscându-ne temerile din vieţile anterioare, le putem depăşi în această viaţă, cunoscându-ne greşelile putem să ne „achităm” datoriile.

Poziţiile planetelor retrograde, amintesc tocmai de aceste lecţii neînvăţate. Cu cât avem mai multe planete retrograde în horoscop, cu atât karma ne este mai grea sau mai complexă, dar şi şansele noastre de evoluţie sunt mai mari, datorită cunoştinţelor pe care le-am acumulat.

Dacă în horoscop nu apare nici o planetă retrogradă, atunci avem de a face cu un individ modest, liniştit, cu o viaţă mai simplistă şi nesolicitantă. Fiecare zodie are semnificaţia sa karmică. Semnele de apă de exemplu au o karma mult mai emoţională decât celelalte semne zodiacale.

Elementele care arată legătura între viaţa anterioară şi cea actuală sunt Nodurile Lunare: Coada (Nodul Sud Lunar) şi Capul Dragonului (Nodul Nord Lunar). Ca termeni, Nodul Nord Lunar, (sau Nodul Ascendent sau Capul de Dragon), este momentul când declinaţia Lunii este zero, venind de la o declinaţie sudică, negativă, iar Nodul Sud Lunar, (sau Nodul Descendent, sau Coada Dragonului), este momentul de declinaţie zero a Lunii pe orbita sa, dar venind de la o declinaţie nordică, pozitivă, urmată de valori negative ale declinaţiei.

Nodul Nord Lunar reprezintă forţele, posibilităţile şi sensul evoluţiei noastre, după ce depăşim instinctele oarbe şi energiile redistribuite concentrate, acestea simbolizate din vechile încarnări prin Nodul Sud Lunar.

Axa Nodurilor, reprezintă direcţia fundamentală în existenţa unei persoane, examenul şi experienţele lor, dezvăluie scopul actualei prezente pe Pământ a individului. Prin poziţie şi aspecte cu alte planete, putem afla şi confirma destule elemente necesare autoeducaţiei şi autocunoaşterii.

Până nu începem să ne ocupăm de misiunea Nodului Nord Lunar, trăim din ce în ce mai forţat tematica şi simbolismul Nodului Sud Lunar. Putem trăi cu o mentalitate şi conştiinţă nouă vechiul comportament, dacă acceptăm sarcinile Nodului Nord Lunar care ne aşteaptă. Vechiul nu va mai fi la fel, îl vom trăi mai liber şi ne vom simţi mai bine.

Nodul Sud indică punctul în care sunt concentrate energiile karmice din trecerile anterioare prin lumea materială, aceste energii fiind redistribuite în prezenta existenţă spre direcţia şi sub forma indicată de Rahu, Nodul Nord Lunar.

Axa Nodală, este Axa Karmică principală a acestei reîncarnări şi constituie canalul de comunicare între aceste două focare energetice. Planetele care stăpânesc Semnele şi Casele unde se află Nodurile Lunare se numesc ,,controlori karmici”. Astrul care guvernează Semnul Zodiacal în care este Nodul Nord (Rahu), este controlorul distribuţiei karmice în prezenta existenţă, iar astrul care guvernează Semnul în care se află poziţionat Nodul Sud (Ketu), este controlorul karmic al vieţilor trecute. În astroanaliză şi interpretare trebuie ţinut cont de poziţiile şi aspectele acestor controlori cu celelalte elemente din astrogramă şi mai ales cu Nodurile Lunare.

Semnul în care se afla Nodul Sud Lunar indică felul în care nativul şi-a ascuns personalitatea în încarnările trecute. Semnul în care este situat Nodul Nord Lunar indică modul în care ar putea în această încarnare să-şi restabilească personalitatea.

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *