Durga Mantra

 

Durga Mantra: Se spune că Zeita Durga are puterile combinate ale lui Lakshmi, Saraswati și Kali. Această mantra este folosită pentru a proteja de forțele negative interne sau externe.

Om Dum Durgayei Namaha” = „Om, salutări față de energia feminină care protejează împotriva influențelor negative”.

Definiție – Ce înseamnă Durga Mantra ?

Durga mantra este un imn sau un cântec dedicat zeiței Durga, o divinitate puternică, cunoscută drept mama creației sau, pur și simplu, zeița mamă. Hindușii cred că Durga îi protejează de răul din lume și le  înlătură suferințele. Nu este o singură mantra Durga, sunt mai multe care invocă protecția sau îndrumarea acestei zeități.

Durga este un cuvânt sanscrit pentru „fortă”, dar se traduce, de asemenea, ca fiind „cea care elimină suferințele”. Mantra este un „instrument al minții”.

Durga mantrele sunt un instrument pentru concentrarea minții asupra puterii reprezentate de Durga pentru întărirea și transformarea yoghinului mental și fizic, oferind protecție în timpul călătoriei sale pământești.

Una dintre cele mai simple dintre mantrele Durga este „Om Dum Durgayei Namaha”, care invocă protecție împotriva răului. Traducerea din sanscrită este: „Salutări față de energia feminină care protejează de toate influențele negative”.

Mai exact, fiecare cuvânt din mantra are semnificațiile:

„Om” este un sunet spiritual care reprezintă universul sau Brahman, care este esența întregii creații. Este de obicei recitat la începutul și la sfârșitul tuturor rugăciunilor hinduse și este frecvent scandat în timpul practicilor de yoga.

Dum este sunetul care reprezintă energia lui Durga.

Durgayei este pronunția oficială sanscrită a numelui zeiței.

Namaha este greu de tradus literal, dar semnificațiile înseamnă adorare, respect, omagiu. „Nimic nu este cu adevarat al meu (ca persoană individuală) totul aparține Realității Absolute”.

Mantrele vindecătoare de către Dhyaanguru nu sunt doar pentru a oferi beneficii spirituale, ci și pentru a se manifesta în vindecarea psiho-fiziologică. Ele lucrează la nivelul central al sistemului uman, ADN. Vibrațiile și frecvențele acestor mantre puternice au demonstrat proprietăți extraordinare de vindecare, vindecă mintea, trupul și sufletul!

„Om, salutări față de energia feminină care protejează împotriva influențelor negative”.

Zeița Durga este mama universului și se crede că este puterea din spatele lucrării de creație, conservare și distrugere a lumii. De-a lungul timpului, ea a fost închinată ca putere supremă a Ființei Supreme și a fost menționată în multe scripturi – Yajur Veda, Vajasaneyi Samhita și Taittareya Brahman.

Sufletul suprem este altfel numit Shakti (putere). Din această putere, generează toate formele de cunoaștere a lumii și este acceptată ca o cauză vitală a creației, a existenței și a distrugerii. Potrivit „Shree Durga Shaptshati-Rahasyam”, puterea inițială este Mahalaxmi care a creat trei perechi de Puteri Supreme. Ei sunt Brahma, Vishnu și Shiva ca bărbați și Saraswati, Laxmi și Parvati ca femei. Maha Saraswati este bine cunoscut sub numele de Brahmani, Mahalaxmi ca Vaishnavi și Mahakali ca Maheswari. Durga Shakti este cauza inițială a tuturor aparițiilor lumii prezente sau trecute. Durga Shakti este numită Adhyashakti, Paramatma Shakti sau Ati Prakrutika Shakti. Ea creează și controlează alte două puteri: naturale și generale. Energia Naturală este numită Atma Shakti, Prakrutika Shakti, Pancha Mahabhuta Shakti etc. Acest Shakti creează și controlează Energia Generală. Energiile generale sunt numite Jada Shakti sau Tamashakti.

Prin binecuvântările lui Durga Shakti, mama Universului, omul este capabil să obțină emanciparea sau mântuirea și să se deda la plăcerile îndeplinirii activităților sale zilnice.

Prin faptul că suntem devotați supremului, ar trebui să fim rezistenți și puternici prin harul Lui.

Sursa: internet

https://www.youtube.com/watch?v=vgHLnAZF-mU

Navigare în articol

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

3 comentarii la „Durga Mantra

  1. Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and wanted to mention that I have truly loved surfing around your weblog posts.
    After all I’ll be subscribing in your feed and I am hoping you write again soon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *