Determinarea tipologiei predominante prin analiza mâinilor

       Tipologia noastră constituţională este, de asemenea, înscrisă tainic în morfologia mâinilor noastre, după anumite criterii analizate de chirologia chineză (ştiinţa care analizează caracterul şi destinul unei persoane pe baza interpretării liniilor din palmă şi a formei acesteia). Această disciplină distinge cinci tipuri de mâini, fiecare corespunzând unui Element (TATTVA). Metoda pe care o vom oferi în continuare nu reprezintă nicidecum o citire divinatorie a liniilor mâinii, ci o tehnică aflată mai aproape de morfopsihologia occidentală.

Deoarece chirologia chineză este foarte densă în ceea ce priveşte informaţiile şi foarte elaborată, a trebuit să realizăm o sinteză şi o simplificare a acesteia pentru a face accesibilă cantitatea enormă de informaţii acumulată de chinezi prin observaţii atente, în decursul timpului, vreme de milenii.

Priviţi-vă acum mâinile şi comparaţi-le cu cele cinci desene care urmează. Şi în acest caz este posibil să recunoaşteţi anumite detalii morfologice ale propriilor mâini în mai multe desene. Este normal să se petreacă astfel: ca regulă generală, noi avem două sau chiar trei tipuri constituţionale predominante „înscrise” în mâinile noastre. Va trebui să urmărim să aflăm totuşi ce Element (TATTVA) a apărut în proporţia cea mai mare, cu cel mai mare număr de semne.

Mână de tip YIN sau mână de tip YANG?

Priviţi-vă cu atenţie culoarea mâinilor; dacă sunt roz sau roşii, fiind viu colorate, ele indică faptul că sunteţi mai degrabă o persoană YANG; dacă sunt palide, aceasta semnalează faptul că sunteţi mai degrabă o persoană YIN. În acelaşi mod, dacă atunci când strângeţi mâna altcuiva, o faceţi într-un mod puternic, apăsat, aceasta înseamnă că sunteţi o persoană preponderent YANG. Dacă aveţi o strângere de mână blândă, ba chiar moale, aceasta arată că sunteţi o persoană preponderent YIN.

Mână tipică pentru fiinţa umană dominată de Elementul LEMN (Fig. 1)

Aceasta este o mână bine proporţionată: nici prea lungă, nici prea scurtă, nici prea lată, nici prea îngustă. Este adesea uscată, cu noduri destul de proeminente la articulaţiile falangelor, care ne duc cu gândul la nodurile unui copac.

Pe suprafaţa palmară a degetelor şi în palmă ea este străbătută de nenumărate linii, ca şi cum ar fi gravată.

Unghiile sunt normal proporţionate.

Ideograma Elementului LEMN sugerează ansamblul format de rădăcinile, trunchiul şi ramurile unui arbore. Ea evocă momentul în care rădăcinile transmit energia vitală acumulată iarna, din pământ, mugurilor situaţi la extremitatea crengilor, prin intermediul canalelor de sevă care urmează linia trunchiului.

Mână tipică pentru fiinţa umană dominată Elementul FOC (Fig. 2)

Aceasta este o mână alungită, cu degetele în general mai lungi decât palma. Ele sunt subţiri, firave, agile, pline de viaţă, agitate fără încetare, luând, atunci când sunt în” mişcare, forma fascinantă a unor arabescuri. Degetele se pot îndepărta foarte mult între ele, ceea ce dă mâinii aspectul unui soare. Mâna de acest tip este elegantă şi delicată. Unghiile sunt foarte armonioase şi cresc ascuţite şi bombate. Mâna este viu colorată şi pulpele degetelor sunt în mod frecvent roşii.

Ideograma Elementului FOC sugerează flăcări şi scântei ieşind dintr-un foc.

Mâna tipică pentru fiinţa umană dominată de Elementul PĂMÂNT (Fig. 3)

Aceasta este o mână scurtă, lată, plinuţă, în formă de pară. Ea poate fi chiar de-a dreptul durdulie. Palma este pătrată, cu cele patru laturi egale. Degetele sunt scurte şi groase şi uneori chiar prezintă deformări (sunt butucănoase). La subiecţii aparţinând exclusiv Elementului (TATTVA-ei) PĂMÂNT este vizibilă în mod clar o singură linie pe faţa palmară a degetelor, la articulaţiile falangelor. Unghiile sunt triunghiulare, scurte, încadrate de o margine bombată crescută din carne.

Ideograma Elementului PĂMÂNT sugerează, la origine, un fel de stelă, de menhir sau de altar ridicat, pe lângă care se oficia, în trecut, un cult al puterii germinatoare a Pământului.

Mâna tipică pentru fiinţa umană dominată de Elementul METAL (Fig. 4)

Aceasta este o mână alungită, cu palma îngustă şi cu degetele apropiate. Este adesea ovală, iar degetele, deşi lungi, nu sunt nici foarte fine, nici foarte drepte. Ele nu deţin o prea mare supleţe în a se îndepărta unele de altele. Pe suprafaţa palmară pielea este mai curând netedă. În dreptul cutelor făcute de articulaţiile falangelor se vede fie o linie triplă, fie o linie dublă, despărţită de un spaţiu larg. Pielea este adesea uscată, chiar aspră. Ideograma Elementului METAL sugerează „nodulii” de minereu sau de metal îngropaţi în pământ.

Mâna tipică pentru fiinţa umană dominată de Elementul APĂ (Fig. 5)

Este o mână scurtă, plinuţă, dar moale. Degetele par umflate, ca şi cum ar fi în stare patologică de edem (edem = umflare datorată acumulării de lichid seros în spaţiile intercelulare ale ţesuturilor). Dacă ciupeşti suprafaţa mâinii, pielea se ridică uşor. Este o mână în formă spatulată;

nuanţa sa este închisă, mai ales la cutele articulaţiilor, care sunt mai întunecate decât restul pielii.

Unghiile sunt în formă de trapez, late şi plate, dar nu sunt solide şi au tendinţa să se curbeze spre pulpa degetelor, ceea ce le dă un aspect de lună în creştere, albicioasă.

Ideograma Elementului APĂ sugerează, la origine, un flux, un curent de apă.

 

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

2 comentarii la „Determinarea tipologiei predominante prin analiza mâinilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *