Despre Prosperitate și Vindecare

 

 

   Începeţi prin a semăna gânduri de pace, de bucurie, de bunăvoinţă şi prosperitate. Meditaţi în linişte şi plini de aspiraţie asupra acestor calităţi, acceptaţi-le în mod plenar în mentalul onştient, adică în cel care raţionează. Continuaţi să cultivaţi cu perseverenţă aceste minunate gânduri – seminţe şi veţi culege o recoltă bogată.

Subconştientul vostru este asemenea unui sol, ce hrăneşte orice fel de seminţe, fie ele bune sau rele.

„Gândesc, vorbesc şi acţionez plină de iubire şi calm. Iradiez bunăvoinţă, linişte şi toleranţă către toate fetele care m-au criticat până acum. Faţă de toţi cei din jur am o atitudine armonioasă şi compasivă. De câte ori am tendinţa să-mi reiau vechiul comportament, îmi spun cu fermitate: „Trebuie să gândesc şi să acţionez din punctul de vedere al adevărurilor fundamentale şi al armoniei”

„ Înţelepciunea divină mă va călăuzi mereu.”.

„Taci micule eu, fii liniştit, eu comand, iar tu trebuie să te supui. Te controlez pe deplin şi nu trebuie să te manifeşti acolo unde nu ai ce căuta.”

„Niciodată să nu terminaţi o declaraţie negativă, ci contraziceţi-o imediat şi atunci miracolele nu vor întârzia să apară.” În acel moment, tânăra îşi spuse: „Acest rucsac este al meu. Este de vânzare, iar eu accept ideea că pot să-l am. Subconştientul meu va face în aşa fel, încât să-l primesc cadou.”

„Știu unde pot găsi şi banii şi orice lucru de care am nevoie: în tezaurul intern care se află chiar în mine.”

Am început să-mi repet frecvent, trăind intens, aceste cuvinte: „Sunt dorită de cineva. Am o căsnicie fericită cu un om bun, iubitor şi interesat de lucruri spirituale. Sunt în deplină siguranţă!”

Am făcut aceste afirmaţii de mai multe ori pe zi, timp de două săptămâni şi, într-o zi, mi-a fost prezentat un farmacist mai retras. Mi s-a părut demn de a fi iubit, înţelegător şi cu credinţă în Dumnezeu. Era răspunsul perfect la rugăciunea mea. În cursul săptămânii următoare m-a cerut în căsătorie. Ştiu cu siguranţă că înţelepciunea din subconştientul meu ne-a unit, prin voinţă Divină.”

    Scurt rezumat al ideilor de reţinut

 1. Adevărata bogăţie se află în propria fiinţă. Acolo trebuie să căutaţi împlinirea celor mai arzătoare dorinţe.

 2. Marele secret al tuturor geniilor din toate epocile este capacitatea extraordinară de a intra în contact cu puterile subconştientului lor şi de a le folosi corespunzător. Şi dumneavoastră puteţi să faceţi la fel.

 3. Subconştientul cunoaşte rezolvarea oricărei probleme. Dacă îi sugeraţi înainte de a adormi: “Doresc să mă trezesc la ora 6”, el vă va trezi exact la această oră.

 4. Subconştientul este creatorul corpului vostru şi îi stă în putere să vindece orice boală. Sugestionaţi-l în fiecare seară cu ideea unei sănătăţi perfecte şi el, fiind servitorul vostru fidel, se va supune.

 5. Orice gând constituie o cauză şi orice situaţie reprezintă un efect.

 6. Dacă doriţi să scrieţi o carte, o minunată piesă de teatru, să ţineţi conferinţe inspirate, sugestionaţi-vă subconştientul cu putere, din tot sufletul, şi el vă v-a răspunde cu siguranţă.

 7. Sunteţi asemenea unui căpitan ce-şi conduce vaporul. Trebuie să daţi ordine potrivite (sugestii şi imagini mentale) subconştientului care controlează şi guvernează toate experienţele vieţii voastre.

 8. Nu spuneţi niciodată: “Mi-e imposibil” sau “Nu am mijloace să…” subconştientul va prelua aceste sugestii şi va face astfel încât să nu aveţi banii sau să nu puteţi face ce v-aţi propus. Afirmaţi mereu: “Îmi stă în puteri să fac orice datorită subconştientului meu.”.

 9. Legea ce stă la baza întregii manifestări este legea credinţei. Credinţa este gândul permanent întreţinut în mod conştient. Respingeţi cu fermitate orice gând că cineva sau ceva v-ar putea face rău. Aveţi încredere în uriaşa putere a subconştientului de a vă vindeca, inspira, revitaliza şi îmbogăţi.

 10. Schimbaţi-vă radical, în sens benefic, modul de a gândi; numai în acest fel veţi influenţa pozitiv destinul.

“Începând de astăzi, memoria mea se îmbunătăţeşte  în toate domeniile. Pot să-mi amintesc tot ceea ce a nevoie, în orice moment, în orice loc. Impresiile pe care le percep sunt din ce în ce mai clare şi reţin în mod automat orice, cu o mare uşurinţă. Tot ceea ce doresc să-mi amintesc apare imediat şi în forma cea mai exactă. Fac progrese rapide în fiecare zi şi, în curând, memoria mea va fi mai bună decât a fost ea vreodată.”

„Sunt din ce în ce mai bine dispus. Bucuria, fericirea şi calmul devin stările mele obişnuite de conştiinţă. Pe zi ce trece devin din ce în ce mai înţelegător şi mai iubitor. Pentru toţi cei care mă înconjoară, sunt un focar de veselie şi bunăvoinţă şi transmit instantaneu în jurul meu această stare minunată. Fericirea şi bucuria mă însoţesc mereu şi, de aceea, sunt veşnic liniştit.”

„Înţelepciunea infinită mă conduce şi mă ghidează, orice aş face în această lume. Posed o sănătate perfectă şi doar legea armoniei acţionează în corpul meu şi în spiritul meu. Frumuseţea, dragostea, liniştea şi abundenţa coexistă mereu în viaţa mea. Ştiu în mod sigur că această premisă se bazează pe eternele adevăruri ale vieţii; simt şi cred cu tărie că subconştientul va reacţiona conform acestor gânduri.”

Mai târziu mi-a scris: „Am repetat această afirmaţie lent, cu calm şi plin de dragoste, de mai multe ori pe zi, ştiind că va pătrunde din ce în ce mai profund în subconştient şi că rezultatele nu vor întârzia să apară. Vă sunt foarte recunoscător pentru sfaturile pe care mi le-aţi dat şi doresc să vă spun că viaţa mea s-a îmbunătăţit sub toate aspectele. Aveţi dreptate, această tehnică este perfect valabilă!”

 „Inteligenţa nesfîrşită, care mi-a oferit această dorinţă, mă orientează, mă conduce şi-mi revelează cel mai bun mod în care ea poate fi îndeplinită. Ştiu că înţelepciunea profundă a subconştientului va răspunde favorabil şi că tot ceea ce simt şi doresc în interiorul fiinţei mele se va manifesta în exterior. Totul în mine este în armonie şi echilibru.”

    Rezumatul ideilor importante prezentate în acest capitol

 1. Gândiţi-vă numai la bine şi binele se va manifesta fără nici o îndoială. Dacă veţi gândi însă în mod negativ, veţi culege roade pe măsură. Sunteţi chiar reflectarea propriilor voastre gânduri.

 2. Subconştientul nu vă contrazice niciodată, ci acceptă mereu ceea ce afirmaţi în mod conştient. Nu spuneţi niciodată: “Nu am bani destui ca să-mi cumpar asta.”, deşi poate momentan este adevărat. Mai bine spuneţi: “Voi cumpara acest obiect. Accept total această idee.”

 3. Deţineţi mereu puterea de a alege. Alegeţi, deci, sănătatea şi fericirea. Puteţi decide dacă să fiţi prietenos sau duşmănos. Alegeţi totdeauna un comportament amabil, cordial, vesel, cooperant şi întreaga lume vă va răspunde la fel. Aceasta este cel mai bun mijloc de a vă dezvolta o personalitate plină de armonie.

 4. Mentalul conştient are rolul de “paznic”. Rolul său fundamental este acela de a proteja subconştientul impotriva sugestiilor negative. Urmăriţi să fiţi mereu convinşi că în curând se va petrece ceva minunat. Cea mai mare putere cu care aţi fost înzestraţi este capacitatea de a alege. Alegeţi deci bucuria şi bunăstarea în toate aspectele vieţii.

 5. Sugestiile şi afirmaţiile celorlalţi nu au nici o putere de a vă face rău. Reţineţi faptul că doar propriile gânduri vă pot influenţa. De aceea respingeţi cu tărie gândurile sau declaraţiile celorlalţi, care nu sunt benefice şi construiţi singuri sugestii pozitive.

Aveţi deci puterea de a alege modul în care veţi acţiona.

 1. Supravegheaţi-vă mereu afirmaţiile. Veţi primi raspuns chiar la cele mai neînsemnate cuvinte. Nu spuneţi niciodată: “Voi da greş, îmi voi pierde serviciul; numi pot plăti avocatul”, căci subconştientul nu înţelege glumele voastre. Astfel, veţi avea parte de ceea ce decretaţi (fie serios sau în glumă).

 2. Mentalul nu este nici rău, nici bun, aşa cum nici o forţă a naturii nu este nici rea, nici bună. Totul depinde de modul în care vă folosiţi de această forţă. Urmăriţi deci să o utilizaţi doar în scopuri benefece, pentru a vindeca şi a binecuvânta pe oameni.

 3. Nu spuneţi niciodată: „nu pot”. Depăşiţi-vă teama şi înlocuiţi acele vorbe cu următoarele cuvinte: „Totul îmi stă în putere datorită giganticei forţe a subconştientului.”

 4. Abordaţi viaţa din punctul de vedere al adevărurilor eterne şi a principiilor imuabile şi nu din perspectiva fricii, a ignoranţei şi a superstiţiilor. Mai ales, nupermiteţi nimănui să gândească pentru dumneavoastră. Luaţi singuri decizii şi alegeţivă cu grijă gândurile.

 5. Sunteţi însuşi capitanul propriului vostru subconştient, stăpânul propriului destin. Amintiţi-vă mereu că aveţi puterea de a alege. Prin urmare, alegeţi viaţa!

Alegeţi dragostea! Alegeţi sănătatea! Alegeţi fericirea!

 1. Tot ceea ce mentalul conştient ia drept bun, va fi acceptat şi de către subconştient, care va manifesta în cele din urmă acest lucru. Aveţi încredere în legile imuabile ale creaţiei, în protecţia divină şi în binecuvântarea sa.

 „Precum în cer (mentalul propriu), aşa şi pe pământ (în corpul şi anturajul vostru).”

PSALMUL 138  

Al lui David.

 1. Doamne, cercetatu-m-ai şi m-ai cunoscut.

 2. Tu ai cunoscut şederea mea şi scularea mea; Tu ai priceput gândurile mele de departe.

 3. Cărarea mea şi firul vieţii mele Tu le-ai cercetat şi toate căile mele mai dinainte le-ai văzut.

 4. Că încă nu este cuvânt pe limba mea

 5. Şi iată, Doamne, Tu le-ai cunoscut pe toate şi pe cele din urmă şi pe cele de demult; Tu m-ai zidit şi ai pus peste mine mâna Ta.

 6. Minunată este ştiinţa Ta, mai presus de mine; este înaltă şi n-o pot ajunge.

 7. Unde mă voi duce de la Duhul Tău şi de la faţa Ta unde voi fugi?

 8. De mă voi sui în cer, Tu acolo eşti. De mă voi coborî în iad, de faţă eşti.

 9. De voi lua aripile mele de dimineaţă şi de mă voi aşeza la marginile mării

 10. Şi acolo mâna Ta mă va povăţui şi mă va ţine dreapta Ta.

 11. Şi am zis: „Poate întunericul mă va acoperi şi se va face noapte lumina dimprejurul meu”.

 12. Dar întunericul nu este întuneric la Tine şi noaptea ca ziua va lumina. Cum este întunericul ei, aşa este şi lumina ei.

 13. Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele.

 14. Te voi lăuda, că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrurile Tale şi sufletul meu le cunoaşte foarte.

 15. Nu sunt ascunse de Tine oasele mele, pe care le-ai făcut întru ascuns, nici fiinţa mea pe care ai urzit-o ca în cele mai de jos ale pământului.

 16. Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi şi în cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor săvârşi şi nici una din ele nu va fi nescrisă.

 17. Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, şi foarte s-a întărit stăpânirea lor.

 18. Şi-i voi număra pe ei, şi mai mult decât nisipul se vor înmulţi. M-am sculat şi încă sunt cu Tine.

 19. O, de ai ucide pe păcătoşi, Dumnezeule! Bărbaţi vărsători de sânge, depărtaţi-vă de la mine!

 20. Aceştia Te grăiesc de rău, Doamne, şi vrăjmaşii Îţi hulesc numele.

 21. Oare, nu pe cei ce Te urăsc pe Tine, Doamne, am urât şi asupra vrăjmaşilor Tăi m-am mâhnit?

 22. Cu ură desăvârşită i-am urât pe ei şi mi s-au făcut duşmani.

 23. Cercetează-mă, Doamne, şi cunoaşte inima mea; încearcă-mă şi cunoaşte cărările mele

 24. Şi vezi de este calea fărădelegii în mine şi mă îndreptează pe calea cea veşnică.

   „Corpul şi toate organele mele au fost create de către inteligenţa infinită a subconştientului. Ea singură ştie cum să mă vindece; înţelepciunea atotputernică ce sălăşluieşte în subconştient îmi modelează toate organele, ţesuturile, muşchii şi oasele. Această forţă curativă fără limite, care se află chiar în mine, transformă în acest moment fiecare atom al fiinţei mele pentru a mă face sănătos şi perfect. Mulţumesc pentru această vindecare care, ştiu bine, se petrece chiar acum. Realizările acestei inteligenţe creatoare sunt minunate.”

Astfel, m-am rugat cu voce tare (sau în gând) timp de cinci minute, de 2-3 ori pe zi.

La capătul a trei luni, pielea mea redevenise sănătoasă şi perfectă.

Cum să sugerăm subconştientului ideea unei sănătăţi perfecte

Tehnica sa a fost următoarea: „De mai multe ori pe zi – îmi relata el – mă relaxam deplin, atât psihic cât şi mental. Apoi, fiind complet destins, făceam următoarea afirmaţie: „mele sunt relaxate, gleznele sunt relaxate, gambele sunt relaxate, muşchii abdominali sunt relaxaţi, inima şi plămânii îmi sunt perfect destinse, capul îmi este relaxat; toată fiinţa mea este perfect relaxată”. În cinci minute intram într-o stare de somnolenţă, marcată de o mare receptivitate şi în acelmoment îmi spuneam următoarele cuvinte: „Perfecţiunea lui Dumnezeu se exprimă şi prin fiinţa mea. Ideea de sănătate perfectă îmi umple acum subconştientul. Imaginea pe care o are Dumnezeu în legătură cu mine este o imagine perfectă şi subconştientul îmi va crea din nou corpul în deplin acord cu imaginea perfectă din Conştiinţa Divină”.

 Un alt procedeu minunat este dirijarea şi controlul imaginaţiei cretoare. Am propus unui om care suferea de paralizie funcţională să-şi închipuie cu precizie că merge la birou, simte cum atinge biroul, răspunde la telefon şi face tot ceea ce făcea în mod obişnuit când era sănătos. I-am explicat că aceste imagini mentale vor fi acceptate de către subconştient.

Ca urmare, respectiva persoană a început să folosească imaginaţia, simţindu-se că arfi revenit cu adevărat la munca sa. Înţelesese că, în felul acesta, oferea subconştientului sugestii pozitive, care vor fi punctul de plecare pentru activitatea sa laborioasă.

Subconştientul reprezenta tocmai filmul pe care se imprimau acele imagini create de el.

Într-o zi, după mai multe săptămâni de sugestionare benefice, telefonul sună şi, aşa cum conveniseră, nu era nevoie decât să-şi cheme soţia şi infirmiera pentru a răspunde.

Telefonul era la 10 metri distanţă de el, dar cu toate acestea el a reuşit să răspundă. Din acel moment, a fost vindecat. Imensa putere vindecătoare a subconştientului a fost creată de imaginile mentale benefice şi stimulatoare create de persoana bolnavă. Cărui fapt se datorea-ză, însă, paralizia lui? Acel om avea un blocaj mental care împiedica impulsurile nervoase de la creier să ajungă la picioare; ca urmare, el susţinea că nu era în stare să meargă. Dar, atunci când şi-a concentrat atenţia asupra forţei curative ce sălăşluia în fiinţa lui, acea forţă a luat forma imaginilor mentale pe care le întreţinea permanent şi, astfel, a devenit capabil să-şi folosească din nou picioarele. “Toate câte veţi cere, rugându-vă cu credinţă, le veţi primi.” (Matei, 21:22)

Idei de reţinut

 1. Subconştientul controlează toate procesele vitale din corp şi cunoaşte răspunsul la orice întrebare.

 2. Înainte de a adormi, oferiţi anumite sugestii pozitive, armoniose, subconştientului, convingându-vă astfel de puterea sa miraculoasă.

 3. Tot ceea ce imprimaţi în subconştient se va exprima pe ecranul spaţiului real sub formă de condiţionări, evenimente sau experienţe. De aceea, trebuie să vă supravegheaţi cu grijă orice idee şi orice gând pe care îl emiteţi.

 4. Legea acţiunii şi a reacţiunii este universală. Gândul este acţiunea, iar reacţiunea este răspunsul automat al subconştientului la acel gând. Controlaţi-vă, deci, gândurile şi aveţi o deplină responsabilitate faţă de ele!

 5. Orice frustrare are drept cauză o dorinţă nesatisfăcută. Dacă veţi permite gândurilor să se oprească asupra obstacolelor şi asupra dificultăţilor, atunci subconştientul va fi blocat, neputând să acţioneze spre binele dumneavoastră.

 6. Energiile vitale vor curge prin voi ritmic şi armonios dacă veţi afirma cu tărie:

„Sunt sigur că puterea subconştientului, care mi-a dat această dorinţă, mi-o va îndeplini curând.”. Aceasta va elimina orice conflict.

 1. Puteţi să afectaţi ritmul normal al inimii, al plămânilor, ori al celorlalte organe prin gânduri anxioase şi teama constant întreţinută. Hrăniţi subconştientul doar cu gânduri armonioase, de sănătate şi pace şi atunci activitatea tuturor organelor va reveni la normal.

 2. Obişnuiţi-vă să aşteptaţi mereu ceva mai bun, căci subconştientul va răspunde fidel acestui gând întreţinut.

 3. Imaginaţi mereu un deznodământ fericit, soluţionarea problemei cu care vă confruntaţi, trăiţi pe deplin şi cu anticipaţie bucuria reuşitei, căci orice vă imaginaţi sau simţiţi va fi acceptat şi realizat de către subconştient.

Rezumatul procedeelor curative

 1. Amintiţi-vă mereu că puterea curativă sălăşluieşte în propriul vostru subconştient.

 2. Deveniţi conştient de faptul că încrederea este asemenea unei seminţe puse într-un pământ fertil; ea va încolţi şi va da naştere unei plante din acelaşi soi. Semănaţi ideea (sămânţa) în subconştient, udaţi-o şi îngrijiţi-o printr-o stare de aşteptare, plină de încredere şi ea se va manifesta la timpul potrivit.

 3. Ideea unei cărţi, a unei noi invenţii sau a unei piese de teatru pe care urmează să o realizaţi este cât se poate de reală în mintea dumneavoastră. De ce să nu consideraţi că acea idee a devenit deja realitate în planul fizic? Credeţi în realitatea ideii sau invenţii dumneavoastră şi, în măsura în care reuşiţi să dobândiţi această încredere, veţi constata că ideea se materializează.

 4. Atunci când vă rugaţi pentru binele cuiva, fiţi convinşi de faptul că forţa cu care reuşiţi să mentalizaţi o stare de sănătate, de perfecţiune şi de bucurie poate transforma prototipurile negative din subconştientul celui pentru care vă rugaţi.

 Rezultatele miraculoase nu vor întârzia să apară.

 1. Vindecările miraculoase de care aţi auzit vorbindu-se, sunt datorate puterii imaginaţiei şi a credinţei care acţionează asupra subconştientului şi activează forţele curative latente.

 2. Orice boală porneşte din minte. Nimic nu se manifestă în corp fără să aibă deja un prototip mental corespunzător.

 3. Aproape orice simptom de boală poate fi provocat prin sugestie hipnotică.

Aceasta demonstrează marea putere a gândului.

 1. Nu tratamentul medical este cauza vindecării, ci doar credinţa fermă.

 2. Fie că obiectul credinţei voastre este real, fie că nu, veţi obţine aceleaşi rezultate. Subconştientul răspunde cu fidelitate oricărui gând care este suficient de puternic. Puteţi considera credinţa ca fiind tot un gând şi trebuie să o cultivaţi mereu; nu aveţi nevoie de mai mult.

 3. Extras din „Puterea Extraordinară a subconştientului tău”- Joseph Murphy –

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *