Despre Metoda Sedona

Metoda Sedona a fost descoperită de Lester Levenson în jurul anilor ’50 (deși a primit acest nume mai târziu) când după ce a fost diagnosticat cu o boală de inimă care la acel moment nu avea leac (fiindu-i recomandat să meargă acasă și să se pregătească pentru ce e mai rău), el s-a hotărât să afle care e cauza acestei boli. Astfel ajuns acasă, a început să își pună întrebări pentru a înțelege ce e fericirea, iubirea, care e rolul vieții aici.

Așa s-a născut Metoda Sedona și această tehnică simplă presupune a identifica emoțiile pe care le simțim și a lua o decizie interioară dacă dorim să le mai păstrăm sau pur și simplu renunțăm la ele. Mai este cunoscută și sub denumirea tehnica renunțării, letting go sau tehnica eliberării interioare conștiente.

După trei luni de practică continuă, Lester era vindecat și nu doar că s-a vindecat, dar a atins o stare de pace profundă despre care apropiații lui spun că nu l-a părăsit până la momentul în care a plecat din acest plan. În trei luni de zile, Lester a atins Iluminarea.

Procesul de eliberare este un proces simplu, natural și implică a te uita în interior (auto-investigare) și a vedea ce simți și gândești în momentul prezent sau în legătura cu un aspect al vieții tale și a lua decizia dacă doresc sau nu să mai păstrezi aceste emoții în spațiul meu interior sau nu. Deși se vorbește de eliberarea emoțiilor, se poate elibera orice: gânduri, emoții, tipare comportamentale, programe subconștiente.

Acest proces ne duce dincolo de identificarea cu acest ansamblu minte-corp și a observa că DEJA sunt acea pace pe care o caut, DEJA sunt acea stare de liniște la care tânjesc.

Dacă simți că vrei să experimentezi un grad de liniște interioară mai mare, dă-ți voie să iei câte o pauză și practicând Metoda Sedona vei reînvăța această “abilitate” pe care o avem toți.

În articolele următoare, voi prezenta și câteva exerciții practice pentru a “simți” cum funcționează Metoda Sedona, urmând a implementa și ședințele de consiliere 1:1. 

Navigare în articole

Sebastian

Consilier pentru dezvoltare personală acreditat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educației Terapeut Metoda Sedona ( Eliberare Interioară conștientă)

Un comentariu la „Despre Metoda Sedona

  1. Minunat, multumesc mult! Nimic nu e intamplator, rezonez. Abia astept sa postati exercitii cu aceasta metoda! Gandurile mele de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *