Datoria Karmică: „Ceea ce semeni, culegi”

Karma include acte fizice, precum și actele mentale sau psihologice. Karma unește oamenii pentru a-și achita „datoriile”.
Karma emoțională este creată de și cu oameni cu care am avut o relație emoțională în viețile anterioare (părinții, frați, parteneri de dragoste, prieteni, parteneri de afaceri). Deci partenerii în care am avut încredere.
Exemplu: aflu că prietena mea cea mai bună are o relație sexuală cu soțul meu, fratele meu m-a înșelat în afaceri, sau o persoană face acuzații false sau depune mărturie mincinoasă și se poate ajunge chiar și la închisoare.
Aceste evenimente din exemplu de mai sus pot agrava karma. Persoana înșelată, trădată, nedreptățită poate să decadă moral, poate face rău fizic celeilalte persoane, poate fi tulburată atât de tare emoțional încât activitatea profesională sau de afaceri să aibă de suferit ducând la pierderi materiale, și, în final, de supărare sau rușine să își pună capăt zilelor.
Alte exemple: datorie materială / fizică – fapte de vinovăție executate intenționat.
Premeditarea unei fapte pentru a mă îmbogăți.
Act involuntar de vinovăție: o persoană a adormit cu țigara aprinsă în casa în care stătea cu chirie și aceasta a ars. Propietarul este supărat și nu poate ierta persoana care l-a păgubit.
O altă vină morală: sinuciderea din dragoste (cauza emoțională a morții).
Sunt cupluri care se ceartă și se luptă permanent dar nu vor să audă despre despărțire. Când se achită datoriile cuplul se destramă. Poate fi considerată o „cale benefică” în sensul că nu s-au despărțit înaite de a-și plăti datoriile.
Sentimentele de vinovăție, de nedreptate, de neputință, de ură, (etc.), dorințe de răzbunare la nivel spiritual-emoțional, nerezolvate în viața curentă vor trebui procesate în următoarele existențe.
Evenimentele neînțelese, nerezolvate din viețile trecute revin în cea actuală.
Rezultatul pozitiv al experiențelor acumulate prin renașterile continue se numește inteligență și cunoaștere la nivel de Sine.
Dacă o persoană moare cu „pretenții” față de alți semeni formează atracția către acea persoană. Decontarea unor datorii într-o nouă întrupare se face după legea „ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”, „tu mi-ai oferit bine într-o viață anterioară – așa că eu îți dau în asta”, până când efectul bumerang prin satisfacție sau iertare este dizolvat.
Relația karmică este cea mai mare atracție între oameni.
Conform învățăturii lui Iisus ar trebui să trăim în Legea Iubirii ca să ieșim din karmă! („Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul.” Evanghelie după Ioan Capitolul 13)
Să poți iubi prin înțelegere!
Să ne putem iubi dușmanii pentru că i-am înțeles în această viață, pentru că am conștientizat că „culegem ce am semănat” și că dușmanii noștri au devenit așa pentru că eram dușmanii lor într-o viață anterioară.
Acesta este primul pas pe drumul spre renașterea spirituală prin karma conștientizată.
Prin urmare, persoana care trăiește inconștient este încă supusă legii, fiecare acțiune duce la o reacție similară.
Atracția karmei îi face pe oameni să fie împreună dar să nu se potrivească sau să se iubească temporar sau să simtă simpatie unul pentru celălalt, să se căsătoreească, să aibă copii….
Legăturile familiale, prietenia și comunitățile profesionale sunt de obicei închisori legate de karma! Unii sunt răsplătiți și simt bucurie și fericire, alții trebuie să plătească și să se simtă răniți și umiliți.
Se poate întâmpla ca într-o relație de familie un partener să nu datoreze nimic celuilalt, dar s-au căsătorit pentru karma comună a unui dintre ei cu o persoană din grupul familiei: părinte, copil, chiar și pentru a rupe o prietenie a unui dintre ei.
Mulțumiți-le celorlalți pentru că vă ajută să evoluați, iertați, iertați-vă, trăiți conștient și fiți bucuroși!

„Dar Eu vă spun: iubiți‑vă dușmanii, binecuvântați‑i pe cei ce vă blestemă, faceți‑le bine celor ce vă urăsc și rugați‑vă pentru cei ce vă asupresc și vă persecută, ca să fiți astfel fii ai Tatălui vostru Care este în ceruri! Căci El face să răsară soarele Lui peste cei răi și peste cei buni, și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți. Dacă iubiți numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa și vameșii?
Și dacă îmbrățișați cu dragoste numai pe frații voștri, ce lucru neobișnuit faceți? Oare păgânii nu fac la fel? Voi, fiți dar desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru, cel ceresc, este desăvârșit.”
„Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi (…). Precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceti şi voi asemenea”.
Să întâmpinăm răul cu bine, să facem bine şi să ne purtăm cu ceilalţi oameni precum am dori să se poarte şi ei cu noi.

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Un comentariu la „Datoria Karmică: „Ceea ce semeni, culegi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *