CULORILE AUREI

Cu exerciţiu putem ridica percepţia vizuală pentru a vedea aura. Trebuie procedat cu mare prudenţă fiindcă există pericolul de a pierde facultatea de a vedea negrul sau culorile foarte sumbre.

Culorile fundamentale se schimbă în funcţie de progresul pe care îl face persoana a cărei aură o contemplăm. Culorile fundamentale indică „fondul” persoanei. Se poate judeca un om prin claritatea galbenului şi obscuritatea bleu-lui. Culorile pastel indică gândurile şi intenţiile, gradul de spiritualitate. Aura se spiritualizează şi dansează ca un curcubeu. Culorile se învârtesc în jurul corpului în spirale concentrice, coborând de la cap spre picioare.

Culorile aurei relevă bolile care vor afecta corpul mai târziu dacă nu se vor lua măsurile preventive.

Spiritualitatea mai mare duce spre un galben mai intens;

 • minciună – radiaţii verde-galben traversează haloul şi se emană prin vârful său;

 • gânduri rele – brun întunecat, tern;

Multe persoane simt aura, simt dacă o culoare ţi se potriveşte sau nu, simt cum trebuie decorată o casă, etc. Verdele este liniştitor, roşul este iritant.

ROŞU

– luminos – puterea dirijată spre bine – apare în cantitate mai mare în aura oamenilor generoşi, buni conducători de oameni;

– roşu luminos mărginit de galben luminos – la cei care sunt întotdeauna gata să-şi ajute aproapele;

– benzi sau radiaţii roşu luminos emanând de la un organ – funcţionare bună a organului;

– roşu spre brun – la cei cărora le place să „se amestece în toate”;

– roşu-brun-galben  – beţivi, vagabonzi, rataţi. Dacă apare  şi verde murdar atunci sunt şi răi. Aceştia sunt greu de salvat.

– roşu închis sau tern – caracter rău, iritabilitate, viclenie, dorinţă de a profita de alţii, excitaţia nervoasă (la asasini apare un roşu tern degradat);

– roşu marmorean şi vibrant în apropierea obrajilor – abces sau carie dentară (însoţită de un brun palpitant indică teama persoanei de a merge la dentist);

– roşu sumbru, spre brun sub un organ – existenţa sau pericolul apariţiei cancerului;

– roşu pal, nu luminos – persoană nervoasă şi instabilă, prea activă, agitată.

– Roşu strălucitor – siguranţă de sine, orgoliu, egoism. Apare în jurul şoldurilor femeilor de moravuri uşoare.

– Trandafiriul, cu o tentă coraill, indică maturitatea;

– Roz – normal la adolescenţi. Dacă apare la adulţi indică infantilism şi insecuritate;

– Roşu la extremitatea sternului – boală de nervi.

ORANJ

– Oranj frumos – oameni buni care se străduiesc să vină în ajutorul celor mai nefericiţi decât ei;

– Galben-oranj – stăpânire de sine, virtuţi;

– Oranj-brun – leneşi şi oameni care „îşi bat joc de tot” . Situat în zona rinichilor indică boala acestora (deasupra rinichilor şi cu urme de gri, indică prezenţa calculilor renali);

– Oranj cu tentă verde – temperament coleric, incomod, discută interminabil fără a fi preocupaţi de valoarea argumentelor lor;

GALBEN

– Galben auriu – persoane foarte spiritualizate. Haloul tuturor sfinţilor.

– Galben viu – persoană cinstită, demnă de încredere, directă;

– Galben murdar – persoană fricoasă, laşă;

– Galben roşcat – timiditate fizică şi morală, slăbiciune spirituală, instabilitate, tendinţe de schimbare, lipsă de perspectivă, îşi va petrece viaţa alergând în van după sexul opus;

– Galben roşcat în aură şi părul roşu – oameni iritabili şi extrem de susceptibili;

–        Galben puternic colorat de tente roşii – mare complex de inferioritate;

– Galben spre brun – gânduri foarte necurate, uşurinţă de spirit;

–        Galben-roşu-brun  – beţivi, vagabonzi, rataţi. Dacă apare  şi verde murdar atunci sunt şi răi. Aceştia sunt greu de salvat.

– Galben striat cu brun în care predomină brunul – maladie mentală. (de exemplu o persoană cu personalitate dublă are jumătate din aură galben-bleu şi cealaltă jumătate galben-brun sau verzui, culori foarte urât combinate).

VERDE

Verdele este culoarea vindecării, a informării, a creşterii fizice. Este o culoare bună şi indică o persoană fundamental bună.

– Verde – în aura medicilor sau a infirmierilor dotaţi pentru meseria lor, a tuturor celor ce se preocupă de sănătatea oamenilor sau animalelor;

– Verde şi roşu – competenţă, culoarea medicilor şi chirurgilor;

– Verde însoţit de bleu frumos – reuşită în cercetare. Apare în aura marilor profesori. Dacă apar şi linii fine de galben auriu indică devoţiunea pentru elevii săi şi o înaltă spiritualitate;

– Verde-bleu ciel-gălbui (sau bleu electric) – persoană perfect onestă;

– Verde-galben nu poţi avea încredere în acea persoană. Dacă predomină galbenul, trebuie să te fereşti de ea. Verde-gălbui este aura escrocilor;

– Verde în obraji – de evitat fiindcă sunt persoane cărora le lipseşte imaginaţia, subtilitatea, nuanţele.

BLEU

 Culoarea lumii spirituale, indică facultăţi intelectuale, dar numai dacă are o nuanţă plăcută. Etericul este bleu ca fumul unui foc de lemne.

– Bleu luminos – persoană viguroasă;

– Bleu pal – persoane timorate, indecise, veleitare;

– Bleu închis – persoane care fac eforturi pentru a progresa, dedicate sarcinilor şi obligaţiilor lor; apare şi în aura misionarilor cu vocaţie;

INDIGO ŞI VIOLET

– Indică persoane cu profunde convingeri religioase;

– De multe ori indică boli de inimă sau de stomac – nu trebuie să mănânce gras;

– Indigo sau violet cu o tentă de roz – caracter urât;

GRI

Nu indică nimic semnificativ decât, eventual, că persoana nu este evoluată.

– Dacă griul invadează o altă culoare indică slăbiciunea caracterului şi sănătăţii.

– Benzi gri deasupra unui organ – pericol de îmbolnăvire a organului, de consultat medicul;

– Nor gri în halo şi benzi gri traversează haloul în ritmul mişcării capului – persoana suferă de migrene.

NOTELE MUZICALE – PLANETELE ŞI AURA

          Vederea şi auzul sunt strâns unite. Se poate spune despre o culoare că are un sunet muzical şi despre un sunet că are o anumită culoare.

 • Notei do îi corespunde roşul fundamental. Marte este planeta roşie.

 • Notei re – oranjul;

 • Notei mi – galbenul; Mercur este planeta galbenului;

 • Notei fa – verdele; Saturn guvernează verdele;

 • Notei sol – bleu, guvernat de planeta Jupiter;

 • Notei la – indigo, guvernat de Venus;

 • Notei si – violet, guvernat de Lună

Anticii au descoperit acestea în timpul meditaţiilor lor. Mulţi dintre ei mergeau să mediteze pe cele mai înalte vârfuri, de exemplu pe Himalaia, şi la 5000 m. altitudine, aerul rarefiat le permitea să distingă mai clar planetele şi să le perceapă culorile.

Fiinţa umană având în centru corpul, învelit în eteric şi apoi în aură, se poate asemăna cu un ou de găină la care gălbenuşul este corpul, albuşul este atât etericul cât şi aura. Între albuş şi coajă există o pieliţă fină care se modulează sub impactul vibraţiilor aurei dar revine întotdeauna la forma sa ovoidală iniţială, ca în figura 2:

Când gândim proiectăm vibraţii ale creierului spre eteric şi aură, până la piele. Pe imaginea externă a aurei, un iniţiat poate vedea unele lucruri pe care un subiect le-a făcut în cursul a două sau trei vieţi anterioare, pentru că nimic din ceea ce a existat nu poate fi distrus. Dacă se emite un sunet, vibraţia acelui sunet va exista veşnic. Lumina are o viteză proprie, cunoscută şi dacă ai putea fi teleportat instantaneu la o distanţă suficient de mare de Terra, ai putea asista la crerea sa.

Toată lumea, cu condiţia să aibă un minimum de sensibilitate şi de percepţie, poate simţi aura, chiar dacă ea rămâne invizibilă. Aşa se explică de ce suntem inconştient atraşi de anumite persoane, chiar dacă nu le cunoaştem, sau de ce antipatizăm pe cineva sau nu avem încredere în cineva chiar înainte de a vorbi cu acele persoane. Odinioară toţi oamenii vedeau aura, dar în urma acumulării de păcate aceste potenţe s-au pierdut.

Învelişul aurei

Fiecare aură este compusă dintr-o multitudine de culori. Pentru ca două persoane să fie compatibile culorile aurei lor trebuie să se asorteze. Este posibil ca doi soţi să fie compatibili în unul sau două domenii şi să fie incompatibili în altele, din cauză că forma ondulatorie particulară a uneia din aure atinge în unele puncte pe cea a partenerului, acolo va exista acord, iar în alte zone, cele două aure sunt  foarte depărtate, rezultând dezacordul.

Indivizii aparţin unor tipuri. În cadrul fiecărui tip, indivizii au frecvenţe comune şi ei au

tendinţa de a trăi în grup (găştile). Ei au o atracţie magnetică unii pentru alţii şi persoana cea mai puternică din grup îi va domina pe ceilalţi şi îi va influenţa.

Venim pe lume cu anumite potenţiale, anumite limite şi o anumită coloraţie a aurei noastre, cu o anumită frecvenţă a vibraţiilor şi celor hotărâţi, puternici, decişi şi bine intenţionaţi le este permis să-şi amelioreze aura. Este foarte uşor să alterezi aura dar este infinit mult mai greu să o ameliorezi. De exemplu, Socrate a ştiut că va deveni un mare asasin dar el nu s-a conformat destinului ci a luat măsuri pentru a-şi schimba cursul vieţii, astfel că a devenit cel mai mare înţelept al timpului său.

Aura dispare imediat după moarte, dar etericul poate rămâne incă mult timp; totul depinde de starea de sănătate a fostului posesor. Etericul poate deveni o fantomă rătăcitoare.

Vibraţiile joase produc în aură culori terne, respingătoare, în timp ce vibraţiile înalte, acţiunile benefice, fac să strălucească culorile aurei. Culorile fundamentale nu se schimbă, dar fluctuaţiile tentelor variază urmărind dispoziţia individului.

Când contemplăm culorile aurei unei persoane trebuie să stabilim:

 1. care este culoarea ?

 2. este clară, murdară sau transparentă ?

 3. se schimbă deasupra anumitor locuri sau este permanent localizată în acelaşi punct ?

 4. are o bandă de culoare care îşi păstrează forma sau are vârfuri şi căderi ?

 5. să ne străduim să nu intervenim cu conştientul pentru a deteriora culorile pe care le observăm în aura unei persoane din cauza simpatiei sau antipatiei pe care ne-o trezeşte.

Un om emite o notă muzicală care depinde de frecvenţa sa de vibraţii. Fiecare individ posedă propria sa notă fundamentală care este emisă constant. Vibraţiile sonore fac să reacţioneze într-un anumit fel propriile noastre vibraţii mintale. Alte creaturi pot percepe vibraţiile sonore pe care fiecare om le emite. Marii muzicieni sunt cei care pot călători în spaţiu, dincolo de moarte, cei care aud „muzica sferelor”, care le rămâne în memorie şi la revenirea pe pământ sunt invadaţi de „inspiraţie”.

EXTRACT DIN SECRETELE AUREI T. LOBSANG RAMPA

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *