CONVERSIA KARMICĂ

Conversia karmică reprezintă principiul cu ajutorul căruia un individ trebuie să treacă, în cursul acestei existenţe, de la elementele NS la elementele NN. Pentru a exemplifica, ne vom referi la maestrul spiritual yogi Paramahansa Yogananda 15.01.1893; 20:38 ora locală Gorakhpur-India); NS în apă (Scorpion) şi în aer (casa III), NN este în Pământ (Taur) şi Foc (casa IX)! Conversia karmică pe care Yogananda trebuie s-o rezolve era de la apă spre pământ (pentru semne) şi de la aer spre foc (in case). Prin semne, acest suflet trebuia să treacă de la un mod de creştere emoţional (apă), la un mod de creştere mai practic (pământ). Prin case, acest suflet trebuia să treacă de la un mod de creştere intelectual şi logic (aer) la un mod de creştere mai intuitiv şi spiritual (foc). În concluzie , Yogananda trebuia, prin această încarnare, să-şi stăpânească emoţiile şi sensibilitatea, lăsând la o parte o viziune prea mentală şi logică, pentru a se deschide facultăţilor spirituale şi intuitive care trebuiau să-l ducă spre un plan practic şi util. El a reuşit pe deplin.

Alt element karmic utilizat de astrologia karmică este LILITH. Poziţia Lilith-ului ne explică unele manifestări necontrolate din viaţa actuală generate din vieţile anterioare.

Lilith este o datorie karmică, un potenţial emoţional blocat, situaţii prin care să conştientizăm greşeala karmică. Locul lui Lilith este blocajul karmic cel mai evident. Lilith permite elevare rapidă prin depăşirea problemei indicate.

Karma Triadei Soare- Lună- Ascendent

Într-o astrogramă este important de ştiut în primul rând, unde sunt plasate Soarele, Luna şi Ascendentul, deoarece aceste trei elemente sunt foarte importante şi dau personalitatea de bază. Informaţii generale ale personalităţii şi vieţii, pe care se desfăşoară detaliile programului karmic actual, ilustrat de astrogramă. În general Soarele este mai important într-o temă masculină, respectiv Luna este mai influentă într-o temă feminină. Dacă ştii doar zodia de naştere a cuiva, adică doar poziţia Soarelui, aceasta este o cunoaştere simplistă, faţă de ceea ce se ascunde în astrograma natală; De ce doi oameni născuţi la aceeaşi dată şi oră nu seamănă? Tocmai fiindcă se omite importanţa locului naşterii, care dă Ascendentul şi poziţiile planetelor în Case şi Semne Astrologice. Explicaţia unei diferenţieri accentuate între femei şi bărbaţi apare din lipsa unei educaţii spirituale, din necunoaşterea legilor universale şi tocmai din faptul că se omite importanţa deosebită a Lunii în temele feminine. Bărbatul şi Femeia sunt două polarităţi, două forme energetice, două manifestări complementare, care împreună formează OMUL. De multe ori se consideră şi pentru femei că Soarele, o planetă masculină este cel mai important astru în astrologia solară. În societatea modernă, observăm masculinizarea femeilor prin comportament, voce, viaţa şi lupta gratuită pentru o aşa zisa emancipare şi egalitate în drepturi, dar pierzând din vedere că sensul este armonia celor doi: „când doi vor deveni unul, şi iată Omul”. Femeia nu ar trebui să uite tocmai de feminitate, sensibilitatea, receptivitatea şi atuul spiritual al ei. Pierderea feminităţii este un element de dizarmonie al societarii actuale.

Triada SOARE-LUNĂ-ASCENDENT este primul pas real, sintetic şi simbolic în pătrunderea vibraţiei nativului şi descifrarea astrogramei natale. Observare holistică, comună a Semnelor şi Caselor unde se găsesc aceste trei elemente pe zodiac şi vizavi în Tema Natală creează limpezimea de a avea de unde să începem.

Fiecare din cele patru elemente, Foc, Pământ, Aer, Apă au o caracteristică karmică comună, la fel şi cele 3 calităţi, Cardinal, Fix şi Mutabil.

-Semnele de Foc, (Berbec, Leu, Săgetător) sunt legate de karma evoluţiei Eului şi de descoperirea iubirii, pasiuni reale conştientizate.

-Semnele de Pământ, (Taur, Fecioară, Capricorn) sunt legate de karma experienţelor terestre şi pot pierde sensul spiritual. Munca, producţia nu fac parte din creaţie sau originalitate.

-Semnele de Aer, (Gemeni, Balanţă, Vărsător) sunt legate de karma spirituală, mişcarea, oscilaţia şi eliberarea de limitele raţiunii, intelectului şi tradiţiilor.

-Semnele de Apă, (Rac, Scorpion, Peşti) sunt legate de karma emotivă, de controlul stărilor interioare şi a sentimentelor.

Karma Semnelor de Foc

Rezultanta poziţionării elementelor unei teme astrale funcţie de cele patru elemente de bază ne indică fondul nativului pe care se construieşte sistemul lui de acţiuni şi reacţiuni în faţa evenimentelor din viaţa sa. Poate fi aproape un echilibru, predomină Aerul şi Pământul sau doar Focul, sunt elemente uşor de sesizat pentru oricine şi oferă cadrul general de desfăşurare a acestei reîncarnări cu regulile jocului alese de nativul în cauză, dar acum sunt alte jucării cu aceleaşi funcţii mai vechi. Fiind în cunoştinţă de cauză şi urmărind anumite similitudini în comportament, gesturi, gânduri, vorbe şi fapte se pot lua măsuri de a nu mai repeta ceea ce nu ne place sau ceea ce ne creează dezechilibre fizice şi mentale. Poziţionarea ansamblului planetelor şi cuspidelor este primul aspect la care ne fug ochii când privim o temă astrologică, este „îmbrăcămintea de oraş”, mofturile şi automatismele pe care le dăm deoparte ca să ne simţim mai bine, mai liniştiţi, mai liberi şi stăpâni pe situaţie. În Zodiac avem trei Semne de Foc, Berbecul, Leul şi Săgetătorul. Triunghiul Semnelor de Foc au în comun spiritul de acţiune, energie, entuziasm, pasiune, înflăcărare, dedicare totală, vitalitate şi capacitate de a capta atenţia. Sunt Semne energetice şi energice, explozive, chiar vulcanice uneori şi foarte încrezătoare în viitor. Anatomia lor corespunde cu psihicul, inima, inflamaţiile, febra, iar bolile rezultă dintr-o lipsă de deschidere spirituală, din lipsa de dragoste, de generozitate, de evoluţie, sau în general pentru că nu ştie să dăruiască. Sunt aventurieri, şefi sau inventatori. Au tendinţa de a-şi trăi viaţa într-o ardere continuă, neglijând sănătatea sau securitatea de zi cu zi. Obstacolele şi întârzierile îi înfurie şi uneori devenind necruţători. Lipsa lor de simţ practic, îi poate face dependenţi de Semnele de Pământ, în ceea ce priveşte necesităţile vieţii cotidiene.

Sensul karmic este evoluţia Eului.

Amară şi tristă este speranţa celor care cred că după moarte ne pierdem individualitatea. Fiecare entitate trebuie să se descopere ca o simfonie perfectă, care nu seamănă cu nici o altă simfonie. Pentru această afirmare şi exprimare a Eului, etapa devine absolut necesară în lecţia Semnelor de Foc. Iubirea este posibilă numai dacă entitatea îi poate încălzi şi pe ceilalţi cu focul sau interior. Focul, cu puterea şi calităţile de lider, nu înţelege că cei din jur hotărăsc pentru el ca să ocupe aceste poziţii, rezonează cu situaţii sau grupuri în care i se permite să domine exteriorul, doar pentru că nu-şi poate domina şi armoniza lumea interioară. El caută o individualizare iluzorie spre exterior faţă de nişte oameni care nu aleargă după acest lucru, ci au alte lecţii de învăţat. Focul poate însă şi arde, dacă nu ţine seama de dreptul celorlalţi, sau de alte elemente ale existenţei. Poate să calcineze pământul, să evapore apa şi să consume tot aerul doar pentru propria persoană. Trebuie să înveţe valoarea dialogului, toleranţei, modestiei şi să facă acum o schimbare prin intermediul unei deschideri faţă de semeni. Scopul lor este creaţia, ei prin nobleţe şi inteligenţă pot ajunge inventatori şi producători, apropiindu-se de o reuşită absolută. Împlinirea personală poate apărea foarte rapid dacă realizează esenţa principiului, „Eu ca unitate în diversitate şi într-o permanenţă şi absolută mişcare”. Intuiţia este responsabilă de ideile noi şi de potenţialurile care se nasc, pornind de la situaţiile existente la un moment dat. Focul insuflă vitalitate, ambiţie, încredere în sine, inspiraţie, calităţi creatoare, posibilităţi de a ghida şi conduce pe alţii, dar şi nerăbdare plus egocentrism. Focul simbolizează nivelul spiritual şi cauzal, simbolizează energia, pasiune, arderea şi entuziasmul, au o natură caldă şi uscată. Sunt persoanele cele mai energice care îşi încarcă bateriile datorită activităţii fizice, expunerii la Soare şi sensibilităţii la căldură. Sunt atraşi de activităţile cu un spirit de expansiune autoritară, cu multă iniţiativă în sensul impulsului de autorealizare şi profesiile care ţin de efort fizic, astfel încât să le satisfacă egoul în sensul realizării condiţiilor propice pentru realizarea aspiraţiilor. Îşi permit doar un mod inspirat de a acţiona pentru a-şi realiza ambiţiile personale.

Ascendentul în Semn de Foc, indică o foarte bună vitalitate, forţă şi energie inepuizabilă. Robusteţe, ambiţie, mândrie, spirit întreprinzător şi calităţi de şef. O dorinţă mult mai mare de a comanda, decât de a executa. Predispune spre o natură argumentativă, temperamentală şi impulsivă.

Karma Semnelor de Pământ

 

În zodiac, avem trei Semne de Pământ: Taurul, Fecioara şi Capricornul. Triunghiul Semnelor de Pământ, au în comun simţul practic, realismul, perseverenţa, prudenţa, conservatorismul, simţ organizatoric, spirit analitic, materialism şi armonia cu natura. Sunt Semnele cele mai ataşate de materie, dezvoltând un înalt simţ practic şi critic. Anatomia lor corespunde cu scheletul, pielea, unghiile, anumiţi muşchi, digestia, absorţia, încheieturile, iar bolile rezultă dintr-un refuz de a evolua, de a pune în practică idei şi cunoştinţe. Manifestă frica de a risca, de confuzii sau neclarităţi. Au probleme şi depresii când le lipseşte metoda şi disciplina. Necunoaşterea şi nepunerea în practică a spiritului de organizare, a voinţei şi a simţului responsabilităţii este ceea ce îi deranjează mai mult. Într-un cuvânt, suferă de prea mult materialism. Sunt prudenţi şi se poate conta total pe ei în multe situaţii, dar în schimb le lipseşte imaginaţia şi improvizaţia. Ştiu să aplice ordinele Semnelor de Foc, să pună în practică ideile Semnelor de Aer şi să realizeze visele Semnelor de Apă. Sensul karmic este îndreptat spre experienţele terestre. Acaparaţi în întregime de focul experienţelor materialiste, „pământenii”, muncesc din răsputeri, construiesc, adună şi analizează totul. Făcând doar aceste lucrurile pot pierde din vedere sensul spiritual al activităţii lor. Le place munca, studiul, cercetarea, acumularea de cunoaştere şi detaliile, dar ignoră sensul spiritual în sine, sau energia pe care o urmăresc prin tenacitate şi stabilitate. Au mai căzut probabil cândva în această capcană, folosind extrem de nepractic materia şi proprietăţile terestre, formate din avere, bunuri, onoruri şi poziţie socială. Această „cunoaştere materialistă” se pare că nu este suficientă şi acum trebuie să se repete, pentru a scăpa şi dovedii că ştiu să armonizeze materia cu spiritul. Posibil şi să fi trăit câteva vieţi „aeriene”, visătoare, iar acum au simţit nevoia să pună picioarele pe pământ, dar uneori nu-i mai dau drumul. Indiferent că au fost prea eterici sau prea cerebrali în trecut, de această dată, programul lor este de a trăi încarnarea din plin, fără nici un neajuns material, pentru a învăţa şi depăşi aceste ispite carnale. Senzaţiile, sau cele cinci simţuri materiale sunt principalele instrumente de lucru, prin care dă conştiinţa corpului, obiectelor, persoanelor din jur şi mai ales problemelor concrete. Pământul predispune spre facultăţi de concretizare, de materializare, de stabilitate şi de fidelitate. Multă perseverenţă, realism, răbdare şi autodisciplină. Simţ dezvoltat de organizare şi metode precise de dobândire a securităţii materiale. Posesivitatea şi gelozia se simt bine în compania pământenilor. Pământul reprezintă nivelul fizic şi concret, simbolizează soliditatea, stabilitatea, fermitatea, echilibrul, simţul practic, materialismul, posesivitatea, spiritul raţional şi analitic, conservatorismul, răbdarea, perseverenţă, „tipul cu picioarele pe Pământ”, au o natură rece şi uscată. Sunt persoanele cele mai metodice, prudente, cu putere de concentrare şi materializare, se încarcă energetic mergând cu picioarele goale pe pământ sau lucrând pământul, prin contact cu natura sau mai simplu, făcând ordine sau curăţenie prin colecţii sau în casă. Se îndreaptă spre orice afacere sau profesie care îi satisface în primul rând siguranţa şi nevoile materiale, sau cele care îi dezvoltă simţul datoriei şi îndeplinirea unor obligaţi şi sarcini practice. Nu-i plac schimbările dese, viteza şi cicăleală. Cuvântul de ordine pentru Pământ este tranziţia, către tot ceea ce va urma, la nivel de schimbări şi implementări ale acestora. Spre ceea ce înseamnă dinamica, continuitate, infinit, evoluţie, civilizaţie, popor, ştiinţă sau afaceri sentimentale.

Ascendentul în Semne de Pământ indică o sănătate în general bună, constituţie puternică, dispoziţie spre prudenţă şi o natură calculată. Încăpăţânare, suspiciune, fire economă, practică, puţin lene şi uneori aflat într-o autoapărare veşnică.

Karma Semnelor de Aer

În Zodiac, avem trei Semne de Aer: Gemeni, Balanţa şi Vărsător. Triunghiul Semnelor de Aer au în comun exprimarea intelectuală, curiozitate, sociabilitate, mobilitate, adaptabilitate, comunicativitate, idealism şi spirit expansiv. Sunt Semne intelectuale, la care predomină gândirea şi comunicarea. Aerul corespunde sistemului nervos, schimburilor organice, sistemului respirator, rinichilor, iar bolile, rezultă dintr-o comunicare defectuoasă , din stress, din probleme relaţionale (servici, prieteni, uniuni), dintr-o utilizare ineficientă a intelectului, prea multă gândire şi dizarmonii mentale. Sunt dominaţi de impulsivitate în comunicare, ingeniozitate, adaptabilitate şi puterea de a zbura departe de realitatea concretă sau de lucrurile utile, fără „aerieni”, nici o aplicare a calităţilor şi facultăţilor mentale nu ar fi posibile; nici discursurile, memoriile, jurnalele, teatrele, criticii din toate domeniile, politicienii, ziariştii şi tot ceea ne ţine atenţia trează la dinamica zilnică a vieţii. La fel ca elementele de Foc şi Apă, au nevoie de Semnele de Pământ pentru a-şi duce la îndeplinire proiectele.

Sensul karmic este legat de conştienţă spirituală.

Nici chiar suflul divin, un vânt care uneori suflă în ce direcţie vrea, nu le poate rezolva problemele cum ar vrea ei, din cauza lipsei de profunzime şi autocunoaştere. Independenţa „aerului” este genială, dar în acelaşi timp şi o dulce capcană a acestora. Fiind semne literalmente intelectuale, sunt veşnic gata să prindă ideile din zbor. Aderă de multe ori la idei false, doar de amorul tradiţiei sau a modei intelectuale, în ciuda faptului că realitatea a dezminţit şi contrazis aceste idei ignorante, dar raţionale. Defectul vechi şi nou este orgoliul şi dispreţul suveran al realităţilor biologice. Persoanele se simt terorizate de gândul că ar putea pierde o parte din sfântul şi sacrul lor drept la libertate. Au refuzat orice angajament sau dialog responsabil în vieţile precedente. Obsedaţi de teama că ar putea fi încătuşaţi de aplicarea unor lucruri utile şi banale, au refuzat să se dăruiască unei opere de creaţie constructive din tot sufletul. Astfel spiritul s-a îndepărtat de ei, lăsându-i într-o stare de mulţumire intelectuală, pe care trebuie să o experimenteze şi să o depăşească acum. Ei au trecut ca vântul dintr-o viaţă în alta, cu toate astea, sunt entităţi total diferite, care nu şi-au dezvoltat câtuşi de puţin abilitatea mentală şi receptivitatea la problemele spirituale şi acum au Aerul pentru a aprofunda experienţele şi consecinţele acestui comportament. Au de făcut o serie de retuşări karmice, deoarece în vieţile precedente s-au refugiat în idei abstracte pentru a putea astfel să evite responsabilitatea vieţii, sau mai bine zis a faptelor şi consecinţelor care decurg şi curg sub ochii nativilor. Nu au înţeles cât de puternică este vibraţia cuvântului şi cât de joasă este vibraţia „vorbelor aruncate în vânt” şi a „bălăcărelilor”. Starea de graţie pentru „aer” este receptivitatea , manifestată de savanţi, judecători, medici, profesori, preoţi, şi toţi cei care cred că lucrează în salvarea şi depozitarea adevărului. Însă mulţi greşesc şi împart adevărul, fac apologia dualităţii şi divizează unitatea. În acest moment, mai rămâne doar substanţa, dreptatea lor şi ţelul lor mărunt. Aerul indică intelectualitate, simţ artistic, intuiţie, curiozitate, distincţie, agitaţie, intelect ascuţit, spirit critic şi certăreţ. Gândirea este reprezentativă pentru Aer, toate se învârt în jurul ei şi este instrumentul principal de sondare a mediului şi de a lua decizii. Aerul reprezintă nivelul intelectual şi mental, simbolizează dinamismul, schimbarea, tendinţele spre nou, intelectualitatea, agitaţia, raţionamentul, vorbăria, voiciunea, estetismul, judecata, legalitatea, cunoaşterea şi spiritul reformator, au o natură caldă şi umedă. Sunt persoanele cele mai subtile, cu vitalitate mentală şi putere de asimilare. Manifestă multe oscilaţii, adaptabilitate şi disipaţie. Se refac prin relaxare la aer curat, sau în locuri bine aerisite, balcoane, curte sau chiar excursii la munte sau plimbări lungi pe malul apei. Îi prieşte primăvara. Se îndreaptă cu predilecţie spre tot ceea ce ţine de comunicaţii şi mai ales comunicarea directă, diplomaţie, lucru cu publicul, politic, schimb de idei şi gânduri, scrieri şi poezie, unde se cer calităţi intelectuale şi sociale. Sunt buni în relaţii, comerţ, artă sau comis-voiajor.

Ascendentul în semne de Aer, oferă o vitalitate mai redusă, dragoste de artă şi relaţii. Are o bună dispoziţie în ceea ce-i place să facă, multă veselie, bunăvoinţă, o natură simpatică şi sociabilă. Foarte comunicativ, adaptabil şi cu bune abilităţi de comunicare.

Karma Semnelor de Apă

În Zodiac, avem trei Semne de Apă: Racul, Scorpionul şi Peşti. Triunghiul Semnelor de Apă au în comun fondul de emotivitate, sensibilitate, intuiţie, fluiditate, adaptabilitate, influenţabilitate, inconstanţa, putere de pătrundere, magnetism şi mediumnitate.

Sunt Semne emoţionale, capabile de dragoste, compasiune sau chiar ură la fel de pasional ca dragostea. Anatomia corespunde sistemului circulator, lichidelor în general, limfa şi organe genitale, iar bolile apar datorită problemelor sentimentale, a geloziei sau spiritului posesiv. Exacerbarea trăirilor mistice, perversităţi în utilizarea necorespunzătoare a energiei sexuale, probleme cu somnul şi lumea viselor, închidere în sine, necomunicare sau inhibiţii, datorită unor idei de a juca rolul de victimă.

Apa curge spre tendinţe sentimentale şi emoţii puternice. Nativul dă dovadă de multă sociabilitate, înţelegere, capacităţi dezvoltate de compasiune şi milă. Alternarea stărilor de nelinişte cu pasivitatea, inconstanţă, renunţare şi fuga sau izolare. De multe ori este ceea ce iese la iveală, este ceea ce pluteşte.

Sensibilitatea, capriciile sau „părerile”, pot interveni pentru a modifica ideile îndrăzneţe sau logice. Acestea pot ajuta sau bloca prin starea de mediumnitate ideile revoluţionare ale Semnelor de Aer, simţul practic exagerat al Semnelor de Pământ sau entuziasmul nemăsurat al Semnelor de Foc. Graţie capacităţilor imaginative şi artistice, Semnele de Apă, alimentează omenirea cu poezie, misticism şi alte noi calităţi ce apar vizavi de inconştientul colectiv.

Sensul karmic este legat de controlul emoţiilor.

Probabil în vieţile precedente nu au fost capabili să-şi controleze într-un mod satisfăcător trăirile emotive şi cele la nivel de vis. Au ales acum să lucreze mai mult cu acestea, pentru a încerca să-şi disciplineze sentimentele, nepermitând elementului „apă” să-i poarte cu sine spre confuzie sau influenţele negative sau pur şi simplu străine care îi distrug echilibrul. Trebuie să-şi pună emoţiile şi sensibilitatea în slujba unei iubiri adevărate sau a unei realităţi utile şi normale şi să nu le mai folosească doar ca justificări, slăbiciuni sau mofturi. Fixarea şi conservarea anumitor slăbiciuni sufleteşti, creează răni adânci greu de vindecat şi uitat. Pot fi persoane, lucruri sau evenimente care declanşează într-o clipă toate aceste sentimente ascunse dar nerezolvate. Totul poate oricând răbufni, însă a trăi cu o frică veşnică şi cu dorinţa de a te ascunde mereu este o karmă grea pentru unele Semne de Apă care nu vor să se deschidă, să se autocunoască şi să aibă curajul confruntării cu monştri mentali pe care-i îngrijesc. Poate apare un lanţ karmic de tradiţie şi putere iluzorie, de care trebuie să se elibereze prin transformare. Deci, cuvântul de ordine pentru ei este transformarea.

Nativi paşnici şi pasivi, apărători ai celor care depozitează adevărul, ei dezvoltă şi transformă totul în dragoste, antagonismul dintre Eu şi non-Eu. Pe acelaşi drum se află şi simbolul unirii, armonia spre progres, creaţia spre frumuseţe, libertatea artistică perfecţionabilă chiar ataşamentul şi dependenţă de o muncă preponderent fizică. Apa este o manifestare specifică unei lumi invadate de emoţii şi mesaje confuze, bazate pe sentimente. Sunt persoane descoperite din punct de vedere al sensibilităţi şi al receptorilor invizibili pentru alţii.

Mai ales că „sentimentalismul”, este o bună scuză astăzi în multe circumstanţe acuzante, nerealizări, lipsa de corectitudine, de punctualitate sau iresponsabilitate.

Apa reprezintă nivelul sufletesc şi emoţional, simbolizează influenţabilitate, sensibilitate, sentimentalism, simţ artistic, capricii, senzualitate, mister şi ocultism, au o natură rece şi umedă.

Sunt persoane mediumnice, mistice, şovăitoare, uşor confuze, fără prea mult simt practic. Veşnic frământate de emoţii, compasiune şi moliciune. Inconstanţă, plasticitate, receptivitate, stare de visare, multă imaginaţie şi intuiţie. Îşi încarcă bateriile prin intermediul apei, duşuri, înot, cazare spre mare sau ieşiri pe malul râului. Metalizarea marii, a valurilor, a curgerii, în general tot ceea ce-i poate deconecta de la starea emoţională şi confuză de zi cu zi.

Profesia spre care se îndreaptă trebuie să fie într-un ambient care le convine şi în care îşi manifestă în mod liber, propriul mod de exprimare. Domeniu artistic, subtil sau mistic este de preferat.

Posibilitatea de exprimare al emoţiilor şi intuiţiei este important, colaborarea imaginaţiei cu simţul pragmatic şi dezvoltarea propriei sensibilităţi îl atrage în cele mai multe cazuri.

Ascendentul în Semne de Apă indică puteri şi vitalitate destul de slabă, capacitate de recuperare puţin mai lentă, constituţie sub medie, sensibilitate, teamă şi timiditate. Pot pune preţ pe sacrificiu, devotament, imaginaţie şi intuiţie. Nu sunt prea des ocoliţi de lene, comoditate, lipsa de energie, plăcerea pentru somn şi visare.

Semnele Cardinale, Fixe şi Mutabile şi Karma

Într-o temă astrologică prin poziţia planetelor (mai ales Soarele şi Luna) şi vârfurilor caselor unghiulare (1, 4, 7, 10) poate predomina unul sau două dintre cele trei calităţi (sau să existe un echilibru numeric) prin Semnele Astrologice care găzduiesc aceste elemente. Un horoscop cu 7 planete în Semne Cardinale, va fi destul de diferit ca mod de abordare şi mai ales folosire, decât unul în care avem 7 planete în Semne Fixe. Sinteza din punct de vedere a poziţionării doar în Semne a triadei Soare- Luna- Ascendent, deja ne dă foarte multe indicaţii despre modul de exprimare a personalităţii nativului, posibilităţile şi probe fireşti pe care vrea să le stăpânească.

Crucea Cardinală (Berbecul, Racul, Balanţa şi Capricornul) este alcătuit din semnele care, pe Zodiac, încep fiecare anotimp şi sunt reprezentate la cele 4 puncte cardinale. Semnele Cardinale se caracterizează prin iniţiativă, influenţă, autoritate, impulsuri spre acţiune, entuziasm, simţ al conducerii, spirit inovator, pionierat. Soarele parcurge un semn Cardinal la începutul fiecăruia din cele 4 anotimpuri, deci în general un semn Cardinal este asociat cu începutul unei etape noi dintr-un ciclu natural, firesc. Semnele Cardinale au tendinţa de a-şi crea alte karme noi, pentru că au calitatea de a iradia energie şi de a traduce pe plan terestru lecţiile spirituale. Combinând fluiditatea Semnelor Mobile cu organizarea Semnelor Fixe, ele pot acţiona mai simplu pentru a-şi aprofunda propria lecţie karmică, iniţierea şi demararea de noi proiecte prin curaj şi inspiraţie. Crucea Fixă (Taurul, Leul, Scorpionul, Vărsătorul) este alcătuit din cele 4 semne care sunt amintite şi în Biblie, de pildă în viziunile lui Enoh, despre cele 4 animale, taur, leu, vultur şi om (Scorpionul are asociat şi o veche simbolistică a Vulturului, iar Vărsătorul are ca simbol unui om care revarsă în lume apa cunoaşterii), şi ele apar şi în Sfinxul din Egipt, care reprezentă o fiinţă cu trup de taur, gheare şi coadă de leu, aripi de vultur şi chip de om. Se caracterizează, în general, prin simţul valorii şi armoniei materiale, continuitate şi multă încăpăţânare. La mijlocul fiecărui anotimp, Soarele parcurge un semn Fix, şi este perioadă când caracteristicile anotimpului respectiv sunt cel mai bine fixate, cel mai bine evidenţiate, deci în general un semn Fix este asociat cu un moment de stabilizare şi derulare constantă a lucrurilor din cursul unui proces. Semnele Fixe au aparent cea mai grea şi dură karmă, prin stabilitatea şi încăpăţânarea lor. Nativul are o mare cantitate de vechi acumulări care trebuie eliberate, înţelese şi experimentate, de multe ori prin metode drastice şi violente. Observăm cum acestea se menţin cu toate puterile şi persistă în aceleaşi gen de eroare, fatalismul materiei şi spiritul de posesivitate. Crucea Mutabilă (Gemenii, Fecioara, Săgetătorul, Peştii) este alcătuit din aşa-numitele semne duble, oscilante şi schimbătoare. Gemenii sunt reprezentaţi ca doi copii gemeni. Fecioara este simbolizată ca o fată cu un spic de grâu, simbol al relaţiei strânse al omului cu natura, Săgetătorul este reprezentat ca un centaur, jumătate om, jumătate cal (deci mai animalic), iar peştii grafic, sunt doi peşti care înoată în sensuri contrare. Semnele Mutabile se caracterizează, în general, prin mobilitate, dualitate, oscilaţii, flexibilitate, inconsecvenţă, agilitate, instabilitate, caracter schimbător. Soarele parcurge un semn Mutabil când se apropie de sfârşitul unui anotimp, deci în general un semn Mutabil sugerează schimbarea, înlocuirea unei condiţii cu alta, încheierea unei etape şi pregătirea pentru trecerea la altă etapă. Semnele Mutabile au genul de karmă amânat, reprogramat, fentat, dus în prelungiri, şi nici acum nu sunt prea siguri ce vor de fapt, oscilează şi se fâţâie de colo-colo. Acestea fiind semne duble, au cum să-şi umple timpul. Aceşti nativi au însă şi marele avantaj de a ieşi cu foarte mare uşurinţă din propriile mreje karmice, pentru că sunt într-o permanentă mişcare, analiza şi mai ales că au o extraordinară capacitate de adaptare.

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *