Colectarea energiei cu mişcări asemănătoare larvei

Tehnica este formată din două părţi:

I.colectarea energiei în corp cu mişcări asemănătoare larvei

  1. aspiraţia şi coborârea energiei spre Xia Dantian

  1. POZIŢIA

Stăm cu picioarele depărtate la o lăţime de umeri. Corpul este relaxat.

RESPIRAŢIA este naturală.

Iniţial braţele sunt relaxate, atârnând în mod natural pe lângă corp, apoi încep să descrie mişcări circulare pe şase nivele, ca în figura, de jos în sus: Wei Lu, Ming Men, Zhong Dantian, Da Zhui, Yu Zhen, Shang Dantian.

Mişcarea braţelor este coordonată cu unduirea coloanei vertebrale într-o mişcare a întregului corp, ca la o larvă.

ACTIVITATEA MENTALĂ

Cu braţele îmbrăţişăm energia esenţială zhen qi din Univers şi o aducem spre noi. Simţim cum aceasta pătrunde în corp în zona frontală, la nivelul respectiv şi iasă parţial prin zona posterioară, dispusă simetric pe acelaşi nivel.

Simţim cum restul energiei este despărţită în două în planul median şi este trasă în lateral, în partea stângă şi dreaptă a corpului, de  prelungirea degetelor.

  1. POZIŢIA

Inspirăm, ne ridicăm pe vârfuri, ne ridicăm braţele în sus, pe diagonală, la 45 de grade cu axa verticală, cu palmele deschise spre cer, braţele se aduc în faţă pe un semicerc până ce palmele se ating, apoi se aşază deasupra capului.

ACTIVITATEA MENTALĂ

Simţim cum adunăm cu palmele în Lao Gong energia esenţială zhen qi din Univers.

Ne ţinem puţin respiraţia deasupra capului.

Simţim cum toată energia adunată în palme pătrunde prin Bai Hui.

Expirăm, ne lăsăm pe tălpi şi ducem palmele în jos. Simţim cum energia coboară prin corp odată cu palmele. La nivelul gâtului palmele se împreunează, apoi se despart la nivelul Zhong Dantian şi coboară până la Xia Dantian, unde energia se depozitează în Xia Dantian.

Facem forma de cultivare în Xia Dantian. (Palmele se aşează în dreptul abdomenului inferior, centrul palmelor este suprapus, palmele sunt uşor lipite de abdomen (bărbaţii au palma stângă în interior, dreapta în exterior, femeile au palma dreaptă în interior, stânga în exterior), vârful limbii în cerul gurii, fruntea este destinsă, pe faţă apare un uşor surâs. palmele se aşează în dreptul abdomenului inferior, centrul palmelor este suprapus, palmele sunt uşor lipite de abdomen (bărbaţii au palma stângă în interior, dreapta în exterior, femeile au palma dreaptă în interior, stânga în exterior), vârful limbii în cerul gurii, fruntea este destinsă, pe faţă apare un uşor surâs. Retrageţi atenţia uşor-uşor către interiorul corpului. Contemplaţi pentru câteva minute această zonă, Xia Dantian. Atenţia contemplã interiorul abdomenului inferior. Observaţi şi nu observaţi, contemplaţi şi nu contemplaţi. Acesta este pasul cultivãrii energiei. Este posibil ca dupã un timp sã aveţi diferite senzaţii (de cãldurã, de ceva care se mişcã, ş.a.m.d.). Uneori, pe durata practicii nu apar nici un fel de senzaţii, dar ele survin dupã oprirea cultivãrii.

Forma de încheiere:

     Deschideţi uşor-uşor ochii, frecaţi palmele, masaţi faţa, zona pãrului, bãteţi capul având palmele relaxate, masaţi urechile, masaţi zona cefii, zona umerilor, rotiţi capul, bãteţi braţele, pãrţile laterale ale trunchiului, zona rinichilor, picioarele.)

Exerciţiul se repetă de mai multe ori.

La sfârşit se execută forma de cultivare în Xia Dantian şi se respiră profund de trei ori.

SCOP

Rezolvă afecţiunile coloanei: scolioză, lordoză, cifoză.

Rezolvă afecţiunile organelor interne. Acestea sunt legate informaţional de coloană prin fluxurile nervoase aferente şi dferente.

Se îmbunătăţeşte funcţionarea creierului.

Dezvoltarea capacităţilor speciale prin aducerea energiei esenţiale zhen qi în zonele menţionate.

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

2 comentarii la „Colectarea energiei cu mişcări asemănătoare larvei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *