CINCI Puncte de Aur ale corpului uman şi efectele lor  

Pe corpul uman sunt cinci  puncte numite de aur, care prin masarea lor frecventă se poate încetini procesul de îmbătrânire şi pot avea un profund efect asupra sănătăţii întregului organism. Sunt puncte importante pentru sănătate şi longevitate.

Acestea sunt cele CINCI puncte de aur ale corpului uman și efectele lor uimitoare:

 1.Baihui (GV20)

Punctul de aur Baihui este situat în partea de sus a capului, cel mai înalt punct al corpului uman. Astfel, fiecare meridian uman yang se întâlnește şi formează o intersecție chiar în acest punct.

Metoda de masaj – Stând pe un scaun, cu spatele drept, masează cu o singură palmă acest punct cu mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic și în sensul invers al acelor de ceasornic, de 50 de ori într-un sens și de 50 de ori în celălalt sens, de 2-3 ori pe zi. Acest masaj stimulează circulația energetică și sporește energia yang în meridianul Du.

Metoda prin batere – Cu palma mâinii drepte se va bate foarte ușor acest punct de zece ori; aceasta metoda contribuie la relaxarea sistemului nervos și la eliberarea de griji și de stres

 1. Yongquan (Kl1)

Din acest punct izvorăște energia rinichilor și apoi această energie circulă la nivelul întregului organism și de aceea, acest punct joacă un rol foarte important în sănătatea organismului.

Masarea zilnică a acestui punct crește energia vitală, starea de bine, sporește capacitatea sistemului imunitar de a preveni bolile.

 1. Guanyuan (C 4)

La o distanță de patru degete mai jos de buric se află punctul Guanyuan, punctul ridicat al intestinului subțire; Qi-ul intestinal se acumulează la nivelul acestui punct și apoi se extinde la nivelul pielii și către alte părți ale corpului. Astfel, Guanyuan este locul cheie de cultivare a vieții, a energiei și a culegerii spiritului. Medicina tradițională chineză este de părere că acest punct are funcția de a cultiva Qi-ul original și de a regenera energia organismului.

Masarea acestui punct contribuie la reglarea funcției endocrine, la reducerea petelor de pe piele și la tratarea acneei.

 1. Yin-Tang (EX-HN3)

Între cele două sprâncene este situat punctul Yin-Tang, unul din punctele de pe Meridianul Extraordinar. De către medicina tradițională chineză, acest punct este recunoscut pentru efectul de a limpezi mintea, de a lumina privirea si de a contribui la desfundarea nasului.

Masarea și tragerea acestui punct timp de câteva minute, zilnic, poate trata cu succes uscarea nasului, stimulându-se astfel creșterea producției de mucus și poate preveni rinita, răcelile și nu numai.

 1. Tanzhong (RN17)

Acest punct este locul de adunare a Qi-ului pericard și este traversat de numeroase meridiane energetice. Acest punct poate ajuta la reglarea Qi-ului, poate contribui la deschiderea Qi-ului pieptului, poate opri tusea și poate trata astmul. Nu în ultimul rând, este important să precizăm că stimulează și circulația sanguină.

Cercetările medicale moderne, de asemenea, au confirmat faptul că stimularea acestui punct poate contribui la reglarea funcțiilor nervoase, poate trata în mod eficient astmul, palpitațiile, iritabilitatea și angina pectorală. În special persoanele care suferă de probleme de sâni ar trebui să maseze acest punct destul de frecvent.

Masează acest punct de aproximativ 100 de ori, aproximativ 2-3 minute.

Atunci când masezi acest punct, te rog amintește-ți – cu patru degete apropiate, masează ușor în sensul acelor de ceasornic, sau de sus în jos !

1.Baihui (GV20)
Punctul de aur Baihui este situat în partea de sus a capului, cel mai înalt punct al corpului uman. Astfel, fiecare meridian uman yang se întâlneşte şi formează o intersecţie chiar în acest punct.
Cea mai potrivită metodă de masaj este cea din care aşezat pe un scaun, cu spatele drept, se masează cu o singură palmă acest punct prin mişcări circulare, în sensul acelor de ceasornic şi în sensul invers al acelor de ceasornic, de 50 de ori într-un sens şi în celălalt, alternativ. Acest masaj stimulează circulaţia energetică şi sporeşte energia yang în meridianul Du.
2. Yongquan (Kl1)
Acest punct este locul de unde izvorăşte energia rinichilor pentru că apoi să circule la nivelul întregului organism şi de aceea, acest punct joacă un rol foarte important în sănătatea organismului.
Masarea zilnică a acestui punct permite persoanelor înaintate în vârstă să se menţină pline de energie, şi să se bucure de o mult mai mare vitalitate fizică. Mai mult decât atât Yongquan sporeşte capacitatea sistemului imunitar de a preveni bolile.
3. Guanyuan (C 4)
La o distanţă de patru degete mai jos de buric se află punctul Guanyuan, punctul de colectare al intestinului subţire; Qi-ul intestinal se acumulează la nivelul acestui punct şi apoi se extinde la nivelul pielii către alte părţi ale corpului. Astfel, Guanyuan este locul cheie de cultivare a vieţii, a energiei şi spiritului. Medicină tradiţională chineză este de părere că acest punct are funcţia de a cultivă Qi-ul originar şi de a regenera energia organismului.
Masarea acestui punct contribuie la reglarea funcţiei endocrine, la reducerea petelor de pe piele şi la tratarea acneei.
4. Yin-Tang (EX-HN3)
Yin-Tang este unul din punctele ce aparţin Meridianului Extraordinar DU Mai. în medicină tradiţională chineză, acest punct este recunoscut pentru efectul de a limpezi mintea, de a lumina privirea şi de a contribui la desfundarea nasului.
Masarea acestui punct poate trata cu succes simptomele de nas uscat, stimulându-se astfel creşterea producţiei de mucus şi poate preveni rinită, răcelile şi nu numai.
5. Tanzhong (RN17)
Acest punct este locul de confluenţa a Qi-ului pericardului şi este traversat de numeroase meridiane energetice. Poate ajută la reglarea Qi-ului, poate contribui la deschiderea Qi-ului pieptului, poate opri tusea şi trata astmul. Nu în ultimul rând, este important să precizăm că stimulează şi circulaţia sanguină.
Cercetările medicale moderne, de asemenea, au confirmat faptul că stimularea acestui punct poate contribui la reglarea funcţiilor nervoase, poate trata în mod eficient astmul, palpitaţiile, iritabilitatea şi angină pectorală. în special persoanele care suferă de probleme de sâni ar trebui să maseze acest punct destul de frecvent.

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

3 comentarii la „CINCI Puncte de Aur ale corpului uman şi efectele lor  

 1. Buna ziua.
  Am citit aceste informații care sunt f utile. Printre ele as avea întrebarea : De ce partea stânga a corpului este afectată, ex dureri de fata și cap, ovar, prezenta unui herpes, rect, nerv sciatic, durere talpa!? Au o legătura cu ce anume, lipsa energie sau surplus!? Mulțumesc.

  1. Buna ziua!
   Poate fi energie stagnanta. Dar faptul ca este afectata partea stanga a corpului poate fi vorba despre karma pe linie materna/femeile din neam. Fiecare zona, simptom, boala indica o cauza spirituala. Cautati cauza spirituala a fiecarei boli, dureri… Puteti gasi informatii si in cartea Marele dictionar al bolilor. Asta nu elimina consultul medical.

 2. Sunt extrem de utile . Pe toate punctele se masează de cate 50 de ori în sensul acelor de ceasornic și apoi invers și se bate de 10 ori respectivul punct? Mulțumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *