CHAKRELE, descriere facută de Doreen Virtue

 

LOCALIZAREA CHAKRELOR

O descriere a celor 7 chakre facuta de Doreen Virtue

 

  1. Chakra radacină – Muladhara

Este pozitionata foarte aproape de coccis (la baza coloanei vertebrale). Este colorata in rosu, si este asociata cu pasiunea, vitalitatea, dorinta si energia. Aceasta chakra se invarteste, conferindu-ne puterea de a infaptui (a realiza).

  1. Chakra pelviana Swadistana

Este pozitionata deasupra osului pubian. Este colorata in portocaliu, si este asociata cu bucuria si sociabilitatea. Acesta este centrul intimitatii, al sexului, al reproducerii creative.

  1. Chakra de langa ombilic, Manipura

Este pozitionata mai sus de ombilic, cam la un lat de palmă ( în dreptul plexului solar). Este colorata in galben, si este asociata cu inteligenta, claritatea, fericirea si creativitatea. Este chakra puterii personale.

  1. Chakra inimii Anahata

Este pozitionata in mijlocul pieptului, langa inima. Este colorata in verde, si este asociata cu vindecarea, echilibrul, armonia, grija si blandetea. Este punctul central al sistemului chakrelor, si este crucial in pastrarea echilibrului.

  1. Chakra gatului Vishudha

Este pozitionata in locul unde gatul se uneste cu pieptul. Este colorata in albastrul-cerului sau turcoaz, si este asociata cu prietenia, loialitatea, deschiderea si comunicarea sincera.

Chakra gatului ne da putere sa ne exprimam pe noi insine la orice nivel. Pentru a onora acest dar, trebuie sa ne exprimam, in mod constient, cu claritate si integritate.

  1. Chakra dintre sprancene Ajna ( al treilea ochi )

Este pozitionata in mijlocul fruntii, in punctul celui de-Al III-lea Ochi. Este colorata in indigo, si este asociata cu meditatia, un nivel inalt de intuitie si auto-constientizarea.

Aceasta chakra ne furnizeaza energie pentru a experimenta ganduri/idei concise si clare. Este centrul pentru maturitatea psihologica si pentru principiile etice si filosofice.

  1. Chakra coroanei Shahasrara

Este pozitionata pe calota craniană, aproximativ in acelasi loc unde copiii au acel “punct moale”. Culoarea cel mai adesea asociata cu acest centru energetic este violet. Aceasta chakra este asociata cu realizarea (cunoasterea) spirituala, contemplarea in tacere, adevarul etern si aspectul cel mai inalt al Sinelui superior.

Chakra Coroanei ne aduce perspicacitate, minte patrunzatoare, si o cunoastere mai exacta a ceea ce suntem capabili sa indeplinim, si care este scopul nostru cel mai inalt.

Pentru a activa complet Chakra Coroanei, nu este necesar sa renuntam la lume si la aspectele ei materiale. Scopul nostru trebuie sa fie acela de a vedea Spiritul in toate formele vietii, si de a intelege ca suntem aici, pe Pamant, pentru a fi fericiti si pentru a indeplini nazuinta sufletului nostru catre iubire, pace si bucurie.

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *