Chakra plexului solar vă este echilibrată?

 

      Chakra plexului solar, este numită uneori chakra puterii personale. Ea joacă un rol foarte important în viața personală, și atunci când este în dezechilibru, vă veți îndeplini cu greu nevoile. Vă puteți da seama dacă este echilibrată sau nu, dacă vă observaţi şi sunteţi atenţi la cum vă simțiţi sau cum acționaţi.

Starea echilibrată

Când chakra plexului solar este echilibrată, aveţi o stare de spirit, în general, bună, sunteţi veseli şi optimişti, simţiţi respect pentru dvs înşivă și pentru ceilalții, aveţi „râvnăˮ, vă exprimaţi sincer sentimentele. Aveți încredere în sine, aveţi curajul de a vă recunoaşte problemele și să acţionaţi  pentru a le rezolva. Sunteţi flexibili și vă rezolvaţi problemele cu o minte calmă.

Nu vă pierdeţi cumpătul cu ușurință – sunteţi calmi și inteligenţi, luaţi  atitudine în „rezolvarea problemelorˮ. Simţiţi că sunteţi propriul stăpân.

 Hiperactivitatea chakrei plexului solar

Dacă chakra plexului solar are prea multă energie, aveţi tendinţa de a judeca, de a critica, de a da vina pe alţii şi sunteţi destul de „rigiziˮ. Sunteţi ușor încântaţi de proiecte noi, dar rareori acţionaţi pentru a le pune în aplicare. Sunteţi încăpățânaţi, surzi la sfatul altor oameni, chiar până la punctul în cazul în care nici măcar nu auziţi ce spun ei sau nu vă pasă. Spuneţi des: „știu eu cel mai bineˮ și deveniţi chiar violenţi fizic sau verbal în care ceilalţi nu fac ce vreţi dvs.

Chakra plexului solar slabă

Depresia şi stima de sine scăzută sunt semne clare ale unei slabe chakre a plexului solar. De asemenea, frustrare, izolare, îndoială, letargie, simţiţi ușor că vă sunt rănite sentimentele. Sunteţi apatici și întotdeauna amânaţi rezolvarea problrmelor. Aveți senzație că se profită de dvs, vă simţiţi prinşi în capcană, nu știţi ce să faceţi. În ceea ce privește simptomele fiziologice: o digestie deficitară este adesea un semn de slăbiciune în acestă chakra.

Despre Chakra plexului solar

Conform tradiției hinduse, chakra plexului solar sau Manipura este a treia chakra, guvernează emoţiile primare, precum şi frustrarea, furia şi intuiția, sentimente de sensibilitate și putere.

Funcțiile chakrei plexului solar

 Menținerea sănătății fizice

Această chakra gestionează sistemul nervos autonom, stomacul, vezica biliară, intestinul gros, ficatul, pancreasul. De asemenea, întregul sistem digestiv și sistemul muscular sunt reglementate de această chakra.

Manipura este deasemenea responsabilă de respirația celulară. Chiar și ochii sunt guvernaţi de chakra plexului solar.

Fiecare sistem sau organ din organism, care funcţionează cu „focˮ pentru a se alimenta sau cele care produc energie pentru purificare și cele care funcționează prin mișcări utilizează această energie de foc şi sunt toate administrate de această chakra.

Probleme cu sistemul digestiv, artrita, diabetul şi hipoglicemia sunt unele boli și probleme fizice legate de dezechilibrul acestei chakra.

Emoțiile

Emoţii de foc sau emoții primare sunt controlate de această chakra. Aceste emoții includ furie, zel, curaj, încredere și frustrare. De asemenea sentimente calde, cum ar fi bucuria, veselia, și spontaneitatea sunt controlate de Manipura. Presentimentele sau intuițiile sunt, de asemenea, conectate la acestă chakra.

Depresie, frustrare, izolare, îndoială, letargie sau furie sunt semne de dezechilibru în această chakra. Scoaterea energiilor negative care blocheaza chakra vor ajuta chakra să se vindece. Incapacitatea de a rezolva „un haosˮ este legată de dezechilibru acestei chakra. Incapacitatea de a restabili ordinea.

Echilibru

Manipura nu funcționează bine în tulburare sau haos. Aceasta necesită rezolvarea tuturor situaţiilor frustrante.

Rezolvarea conflictelor

Rezolvarea pașnică a unui conflict se încadrează în domeniul acestei chakra. Este capacitatea de a aduce două grupuri sau două persoane, la o soluție fără a aduce prejudicii nimănui astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

Acțiunea și voinţa

Cele mai importante funcții ale acestei chakra este de a vă expune sentimentele cu curaj, motivare, rezistență și fericire. Prana sau „bateria interioarăˮ a corpului atunci când este încărcată de energie stimulează astfel de emoții pozitive care duc la îmbunătățirea nivelului de încredere și curaj pentru a vă îndeplini visele. Manipura echilibrată oferă capacitatea de a lua decizii, de a avea acțiuni corecte şi detaşarea indiferent de ce viața oferă.

Incapacitatea de a munci din greu, amânarea, apatia, fiind dominaţi de obiceiuri personale și de a fi controlaţi de către alții sunt unii factori ce țin de dezechilibrele din această chakra.

Respectul de sine

O chakra a plexului solar echilibrată vă oferă sentimentul că sunteţi la fel de importanţi că oricare altă persoană. Astfel, permițându-vă să creați sau să negociaţi granițele personale și „ţineţiˮ la aceste limite fără a le schimba. Veți fi capabili de a judeca ceea ce este bine și ce este rău pentru dvs și pentru a evita acțiunile care au consecințe negative. Vă simțiţi independenţi.

Dezechilibrul

O Manipura dezechilibrată vă face să fiţi controlaţi cu ușurință de către alții; veţi pierde respectul de sine, faceţi ceea ce alții doresc, vă simţiţi inconfortabil cu această situaţie și sunteţi îngrijoraţi în mod constant cu privire la ceea ce cred alții despre dvs.

Curăţarea chakrei plexului solar

Câteva moduri prin care se poate curăţa chakra plexului solar:

Staţi la soare. Priviţi soarele.

Faceţi diverse activități sportive.

Duceţi la bun sfârşit sarcini pe care le-ați lăsat incomplete. Faceţi curat într-o cameră, de exemplu.

Aveţi grijă mai mult de dvs, faceţi ceva care vă face să vă simţiţi bine.

Stabiliţi-vă un obiectiv și atingeţi-l. Puteţi să segmentaţi lucrul cu pauze dar duceţi-l la bun sfârşit.

Fiți mai asertivi. Luaţi decizii.

Folositi arome precum ar fi rozmarinul sau lavanda.

Decoraţi-vă camera în galben, astfel încât să vă ofere energie și spirit puternic.

Amintiți-vă că sunteţi puternici și demni de a vă împlini toate dorințele. Acceptaţi provocări.

Reiki pentru vindecarea Chakrei plexului solar

Practicanții Reiki pot avea propria lor tehnică pentru echilibrarea chakrei plexului solar.

Tehnica Reiki pentru vindecarea Chakrei plexului solar

Așezați-vă mâinile deasupra buricului, în zona stomacului, pentru a declanșa centrul energetic, și începeţi trimiterea de energie Reiki.

Unii practicanţi recomandă rotirea energiei diferit la femei și bărbaţi – dar alții nu sunt de acord. Încercați ambele sensuri și vedeţi care este potrivit pentru dvs.

(În qigong: Sensul de rotaţie al energiei pentru femei este în sensul invers acelor de ceasornic: de la stânga lor, în sus, spre dreapta, în jos, iar spre stânga.

Sensul de rotaţie al energiei pentru bărbaţi este în sensul acelor de ceasornic: de la dreapta lor către în sus, spre stânga lor, în jos, şi din nou către dreapta.)

Mantrele pot fi, de asemenea, utilizate. Vibrațiile provocate în timpul folosirii unei mantre vor determina energiile negative să curgă afară din chakra.

Aromaterapie: lavanda, rozmarin şi bergamota pentru a debloca chakra.

Utilizați chihlimbar, topaz galben, ochi de tigru, citrin.

În timp procesului de vindecare, puteți avea viziuni cu lumina soarelui și de floarea-soarelui.

 

 

, , ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *