Cele trei tipuri de karmă

 

 Ştiinţa iniţiatică ne învaţă că există trei tipuri de karmă. Fiecare dintre ele se referă la unul din corpurile ce constituie personalitatea individului.

Karma de agresivitate

Este în analogie cu semnele cardinale (Berbec, Cancer, Balanţă, Capricorn) cu planeta Marte şi cu octava sa superioară, Pluton. Corespunde oricărui fel de agresivitate sau de violenţă exercitată asupra altuia, unei defectuoase utilizări a energiei sale, unei proaste utilizări a planului material, rasismului, problemelor în cuplu şi în familie datorită lipsei de respect faţă de altul, sau unei prea mari autorităţi (tiranie, intoleranţă, duritate, răceală etc.).

Când există în harta cerului aspecte de cuadratura (90º) sau de opoziţie (180º), sau un careu în T, sau o cruce cosmică (Marele careu) implicând semnele cardinale, aceasta înseamnă că este vorba de acest tip de karmă, adică în precedentele existenţe individul a dezvoltat calităţile negative indicate mai sus, în detrimentul altuia, ceea ce creează acest tip de karmă. În acest caz, planeta Marte, prin poziţia sa în semn şi casă, aduce informaţii suplimentare pentru că ea este în raport cu acest tip de karmă, iar planeta Pluton arată prin ce mijloc se poate sublima acest tip de karmă prin stăpânirea şi folosirea corectă a unei energii sau a unei puteri (stăpânirea sexualităţii, magnetism, energie mentală, politică, lucrul asupra principiului de manifestare, transformare interioară şi serviciu în vederea iniţierii în special).

Acest tip de karmă creată în vieţile precedente se rezolva prin unele încercări, ca de exemplu: conflicte cu altul, divorţ, ruptură de asociaţie, accident, certuri în sânul familiei (conflicte cu părinţii), probleme cu legea, boli (cap, stomac, rinichi, os etc.), agresiuni, pierderi de serviciu etc.

Karma de ataşament posesiv

 Ea este în analogie cu semnele fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător), cu planeta Venus şi octava sa superioară, Neptun. Ea corespunde oricărei forme de posesivitate faţă de persoane iubite (părinţi, copii, soţ, prieteni etc.), faţă de animale sau de bunuri materiale (bani, casă, teren, obiecte etc).

Ea reprezintă toate dezechilibrele emoţionale, dorinţele şi pasiunile nestăpânite: încăpăţânarea, orgoliul, egocentrismul, toate problemele sentimentale sau cele legate de sexualitate, de putere şi de bani.

Când există aspecte de cuadratură (90º) sau de opoziţie (180º) în harta cerului, sau un careu în T, sau o cruce cosmică implicând semnele fixe, aceasta înseamnă că individul posedă acest tip de karmă, adică în precedentele existenţe el a dezvoltat calităţile negative indicate mai sus, în detrimentul altuia, ceea ce a generat acest tip de karmă.

În acest caz, Venus, prin poziţia sa în semn şi în casă, aduce informaţii suplimentare pentru că ea este în acest raport de karmă, iar planeta Neptun arată prin ce mijloc se poate sublima acest tip de karmă: prin utilizarea inspiraţiei, creativităţii, şi prin dezvăluirea compasiunii. De asemenea, se pot manifesta calităţi pentru muzică, pentru vindecare, sau de clarviziune, de intuiţie sau de începere a unei evoluţii spirituale.

Acest tip de karmă creată în existenţele precedente se rezolvă prin unele încercări ca de exemplu: orice fel de posesiuni (pierdere de bani, furturi, răsturnări de şansă, pierderi de persoane iubite- prin plecarea sau prin moartea lor – separare, văduvie) sau prin unele boli (gât, inima, rinichi, organe sexuate etc.).

Karma de ignoranţă este în analogie cu semnele mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător, Peşti), cu planeta Mercur şi cu octava superioară Uranus. Ea corespunde oricărei folosiri necorespunzătoare a cunoştinţelor într-un scop egocentric sau unei comunicări deficitare (inclusiv minciuni şi abuz de încredere).

Dacă într-o hartă natală se întâlnesc aspecte de cuadratură sau de opoziţie sau un careu în T sau o cruce cosmică ce implică semnele mutabile, acest tip de karmă este prezent, adică în existenţele precedente, individul a dezvoltat calităţile negative indicate mai sus în detrimentul altuia, ceea ce a creat acest tip de karmă.

În acest caz, planeta Mercur, prin poziţia sa în semn şi casă, aduce informaţii suplimentare asupra acestui tip de karmă, iar planeta Uranus arată prin ce mijloc se poate sublima: printr-o deschidere de spirit fără limite şi o trezire a unor cunoştinţe, putând include psihologia, astrologia, parapsihologia, esoterismul, întreprinzând o cercetare spirituală pentru lărgirea conştiinţei.

Acest tip de karmă generează unele încercări, ca de exemplu: toate felurile de erori având consecinţe neplăcute, eşecuri la examene, probleme de comunicaţie, probleme în orice tip de început, dificultăţi în a se face înţeles , dificultăţi în a-şi face acceptate ideile, dificultăţi în a-şi face recunoscută ştiinţa, accidente în călătorii şi deplasări, înşelări şi trădări diverse precum şi unele boli (de nervi, plămâni, circulaţie, ficat, intestine, sistem limfatic)

 Karma Aspectelor Planetare

Conjuncţia (0 grade) este un aspect major de fuziune care simbolizează acţiunea directă printr-un acord puternic dintre două sau mai multe planete care odată reunite, aduc în comun psihologiile, caracterul şi sentimentele lor; direcţionându-le în forţă pe aceleaşi direcţie, simbolizat de casa şi semnul de întâlnire. Reprezintă karma unei activităţi directe, care uneori nu suferă amânare, iar lipsa ei într-o temă ne indică dificultăţi de concentrare asupra unui singur lucru, idei sau proiect de înfăptuit. Evitarea sau negăsirea momentelor simple sau oportune de a acţiona în general şi tendinţa de a se dispersa în probleme fără scop sau sens real practic. Sextilul (60 de grade) este un aspect major armonizat, conciliator şi oportun pentru diferitele relaţii sau colaborări din viaţă, regăsite prin poziţiile planetelor în case şi semne. În cadrul acestui aspect trebuie ca legea elementelor să fie favorabil afinităţii universale, adică o planetă în semnele de Foc sau Pământ şi cealaltă în Aer, respectiv Apă, pentru a concura cu metode asemănătoare şi condiţii favorabile spre aceleaşi sens practic. Reprezintă karma unei realizării oportunităţi relaţionale, de atracţie, flexibilitate şi susţinere, iar lipsa lui dintr-o temă ne indică dificultăţi de exprimare intelectual, relaţionale, comunicative şi probleme mentale. Entitatea nu este ajutată în înfăptuirea micilor aspecte de colaboratori şi prieteni binevoitori. Cuadratura (90 de grade) este un aspect major dinamic care simbolizează evoluţia conştiinţei spirituale prin eforturi constante, probe violente, obstacole şi conflicte iremediabile sau neconciliante. Apar două direcţii, două tendinţe şi două valori care trebuiesc împăcate chiar dacă se contracarează şi se combat permanent. Aspectul presupune risipă de energie şi activitate, indicându-ne prin poziţiile şi calităţile planetare ce domenii şi ce tendinţe trebuie ajustate, schimbare armonizate sau la ce să renunţăm pentru liniştea şi sănătatea noastră. Reprezintă o karmă de conflict, de reconstrucţie, de hotărâre şi efort continuu în tot ceea ce ţine de structura acestei poziţii planetare. De foarte multe ori este considerat un aspect eliberator prin eliberarea unei mari cantităţi de energie, arderea unei importante karme prin forţă şi motivaţiile impuse de rezolvarea lui. Lipsa cuadraturii indică dificultăţi de a înţelege ceea ce îi propune în anumite etape persoana sau lipsa imaginii holistice a vieţii. Nerecunoscându-i propriile propuneri pentru existenţa actuală, refuză să recunoască adevăratele probleme sau nu va ştii cum să le depăşească, alegând elementele facile gen fugă, delăsare şi sentimentul de autosuficienţă. Trebuie să schimbe mentalitatea şi obiceiurile pentru a-şi crea propriile provocări în sensul de a evolua.

Trigonul (120 de grade) este un aspect major conciliant care simbolizează un aspect foarte bun de posibilităţi creative mentale şi spirituale. Este acea ,,ansă” de reunire a unor tendinţe planetare cu tot ceea ce presupun ele ca poziţie şi interpretare de a manifesta calităţile karmice acumulate şi de a folosi la maximum potenţialul individual. Se manifestă prin afinitatea elementelor, Foc cu Foc, Aer cu Aer şi aşa mai departe, într-o energie şi un cadru foarte comun de manifestare a planetelor şi evident domeniilor în cauză. Reprezintă o karmă de creaţie cu facultăţi de viziune, inspiraţie, armonie şi înţelegere complexă a talentelor astfel acumulate şi exploatate în situaţi foarte evident de favorabile. Lipsa trigonului dintr-o temă indică o cheltuială masivă de energie în prolemele care se pot rezolva de la sine sau în întrebările care au răspunsul în contextul lor. Pentru a se obţine satisfacţia personală, persoana trebuie să înveţe mereu să echilibreze raporturile sale cu ceilalţi şi cu el însuşi prin creativitate şi autocunoaştere.

Opoziţia (180 de grade) este un aspect major dinamic de conflict şi exteriorizare spiritual sau mental prin două tendinţe particulare majore date de un suflet împărţit în două laturi psihologice contradictorii. Lupta, reuşita, oscilaţia şi situaţia este constant iar efortul este destul de mare, dar este totuşi conştient şi necesar pentru a elimina tendinţe karmice dizarmonioase. Planul personalităţii, aparent are de suferit, dar întărirea şi educarea caracterului este benefic spiritului acelei persoane. Ne învaţă recunoaşterea individualităţii proprii şi a celorlalţi, prin reconciliere, deci trebuie învăţat armonia, autodisciplina şi autocontrolul. Reprezintă o karmă de echilibru, de complementaritate, de instabilitate, de separare şi de necesitatea cooperării şi înţelegerii. Persoana proiectează asupra altora propriile aspecte care nu îi convin şi judec problemele fără a face o deosebire corect între ceea ce vine de la el şi ceea ce vine de la altul. Absenţa opoziţiei dintr-o temă indică o persoană atotcunoscătoare în relaţiile cu ceilalţi, fără ca de fapt să cunoască ceva, din defectele ei karmice de a vedea realitatea din faţă, subiectivismului exagerat şi iluziilor constant alimentate de o viziune foarte simplistă despre sine. De cele mai multe ori nu ştie ce aşteaptă el de la el sau ce aşteaptă ceilalţi din jurul lui. Se cere toleranţă, răbdare, obiectivitate şi autocunoaştere pentru a se realiza cunoaşterea.

Planetele fără aspecte au şi ele ceva de spus din punct de vedere karmic.

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *