Câteva moduri de a lăsa trecutul în urmă

 

Totul este în mișcare și în schimbare.

Universul se schimbă. Dacă ceva era potrivit pentru noi în trecut, nu înseamnă că încă mai este. Ar putea fi o relație, un loc de muncă, o casă, un obicei, o prietenie etc.

Schimbarea se produce treptat pe măsură ce evoluăm. Descoperim mai multe despre cine suntem, ce vrem de la viață, de la parteneri. Apoi ne dăm seama că trebuie să facem unele schimbări deliberate și altele care sunt forțate de schimbările care întâmplă în jurul și în interiorul nostru sau pentru a ține pasul cu timpurile.

Poate stilul de viață care l-am avut nu ni se mai potrivește. Oamenii cu care interacționam des, obișnuinele, tabieturile pe care le-am avut nu ni se mai potrivesc cu valorile personale actuale.

Ar trebui să ne prețuim toate amintirile, să fim recunoscători pentru toate experiențele, pentru înțelepciunea oferită de fiecare lecție, dar trebuie să ne dezlegăm de corzile trecutului și să mergem mai departe.

Nu trebuie să ne simțim vinovați că părăsim locurile sau oamenii care nu ni se mai potrivesc, care ne împiedică sau ne nemulțumesc. Nu este egoism, este respect de sine și ar trebui să ne reamintim că evoluția spirituală este mai întâi personală.

Trecutul este o treaptă spre un viitor luminos.

Șapte moduri a lăsa trecutul în urmă.

  1. Acceptarea adevărului și a fi recunoscători.

Să fim recunoscători pentru experiențele trecutului indiferent dacă ne-au adus bucurie sau lacrimi. Aceste experiențe ne-au ajutat să învățăm și să creștem. Să acceptăm tot ceea ce suntem, ce am avut, ce avem sau ceea ce vom avea. Este important să găsim puterea de a îmbrățișa schimbările vieții, să avem încredere în intuiția noastră pentru a sesiza pe ce drum să luăm, să realizăm că fiecare experiență are valoare și să continuăm să facem schimbări pozitive.

  1. A lua distanță pentru o vreme.

Uneori trebuie să facem câțiva pași înapoi pentru a vedea situația din afară, pentru a avea claritate asupra situației. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a lua pur și simplu o pauză și de a face altceva pentru o vreme. Atunci când vom reveni asupra situației o vom vedea cu alți ochi, o vom putea privi din altă perspectivă. „Uneori nu vedem pădurea din cauza copacilor.ˮ

  1. Concentrarea doar asupra a ceea ce poate fi schimbat.

Sunt situații, relații, etc., care nu pot fi schimbate sau înțelese. Ar trebui să învățăm să nu mai pierdem timpul și energia îngrijorându-ne. Ar trebui să ne concentrăm exclusiv asupra a ceea ce se poate schimba, iar dacă nu putem schimba ceea ce nu ne place, am putea schimba modul în care ne gândim sau ne raportăm la aceasta. Putem evalua dacă sunt sau dacă apar opțiuni sau oportunități pentru a schimba situația în ceva mai bun.

  1. Revendicarea puterii personale și reluarea controlului pe deplin asupra vieții personale.

Nimeni altcineva nu este responsabil pentru persoana noastră.

Este bine să ne dezobișnuim să dăm vina pe ceilalți, pe părinți, profesori, mentori, sistemul de educație, guvern, etc, pentru situația din viața noastră. Indicat ar fi nici pe noi înșine să nu dăm vina. Așa am crezut noi la acel moment că este bine să acționăm, nu contează care a fost motivația, iubire, frică, crez, intelect… Am putea găsi soluții să modificăm în bine situația actuală. Totul este să mergem mai departe, cu încredere, detașați de trecut.

  1. Focusarea spre interior.

„Schimbarea începe cu tine.ˮ Este important să ne autoanalizăm, să știm cine suntem acum, stilul de viață pe care îl trăim în prezent, ceea ce ne face să ne simțim vii, ce ne bucură sufletul. Apoi să hrănim aceste lucruri și să facem schimbări pozitive până când viața noastră actuală va deveni cum ne dorim, forțându-ne să creștem și să ne trecem dincolo de situațiile și trăirile actuale.

  1. Schimbarea oamenilor din jurul nostru când trebuie.

Unii oameni intră în viața noastră doar pentru a ne întări, pentru a ne susține sau ajuta astfel încât să putem merge mai departe fără ele. Dacă ajungem în situația de a ne  compromite fericirea și potențialul pentru cei din jurul tău, este timpul să renunțăm la acei oamenii care ne trag în jos, care ne desconsideră, care nu ne respectă, care ne împiedică evoluția… Este timpul să ne alăturăm oamenilor benefici, să participăm la întruniri, la conferințe, să schimbăm mediul, etc, pentru a găsi un „colectivˮ în care să primim mai mult sprijin.

  1. Focusarea pe ziua de azi.

Putem decide chiar acum că experiențele negative din trecut au rămas în trecut. Am înțeles experința, suntem mai puternici, mulțumim cu recunoștină și acum este timpul să ne focusăm pe următorul pas pozitiv, indiferent cât de mic sau dificil ne este să îl facem. Cel mai important lucru, singurul lucru pe care îl putem face cu adevărat este de a fi în mișcare, de a păși înainte. Este important să avem curajul să facem următorul pas. Viața se mișcă doar într-o singură direcție, în înainte.

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *