CARACTERISTICILE ELEMENTELOR SUBTILE ÎN ASTROLOGIE

Elementul subtil pământ în strânsă legătură cu MULADHARA CHAKRA (caracteristic următoarelor semne zodiacale: TAUR, FECIOARĂ, CAPRICORN). Se referă la puterea subtilă de coeziune, de aderenţă, care uneşte între ele moleculele unui corp. Este forţa centripetă care face cu putinţă şi realizează soliditatea.

Elementul subtil apă în strânsă legătură cu SWADHISTHANA CHAKRA (caracteristic următoarelor semne zodiacale: RAC, SCORPION, PEŞTI). Se referă la puterea subtilă a disoluţiei, a dezintegrării, a absorbţiei unui solid sau a unui gaz, care la un moment dat poate să provoace starea fluidică sau de curgere.

Elementul subtil foc în strânsă legătură cu MANIPURA CHAKRA (caracteristic următoarelor semne zodiacale: BERBEC, LEU, SĂGETĂTOR). Se referă la puterea subtilă activantă, penetrantă, care este agentul de transformare al celorlalte elemente (evaporarea apei, dilatarea solidelor şi a gazelor). Căldura nu este decât consecinţa exodului acestei puteri. Ea pune în evidenţă transformările fizice sau chimice brutale care apar după combustie.

Elementul subtil foc este o putere exotermică.

Elementul subtil aer în strânsă legătură cu ANAHATA CHAKRA (caracteristic următoarelor semne zodiacale: GEMENI, BALANŢĂ, VĂRSĂTOR). Se referă la puterea subtilă de expansiune, de elasticitate comună mai ales gazelor, stărilor fluide ţesuturilor elastice

Aici vedem la lucru forţa subtilă centrifugă care dezuneşte şi desparte.

SEMNELE DE FOC (zodia BERBECULUI, zodia LEULUI, zodia SĂGETĂTORULUI). În general, focul se armonizează şi se amestecă cu uşurinţă tot cu focul sau cu aerul (zodia GEMENILOR, zodia BALANŢEI, zodia VĂRSĂTORULUI) dar trebuie o mare toleranţă pentru a-l amesteca cu pământul (zodia TAURULUI, zodia FECIOAREI, zodia CAPRICORNULUI) şi apa (zodia RACULUI, zodia SCORPIONULUI, zodia PEŞTILOR). CHAKRA dominantă activată în cazul semnelor (zodiilor) de Foc este MANIPURA CHAKRA.

SEMNELE AERULUI (zodia GEMENILOR, zodia BALANŢEI, zodia VĂRSĂTORULUI). Aerul se amestecă cu uşurinţă tot cu aerul şi cu focul (zodia BERBECULUI, zodia LEULUI, zodia SĂGETĂTORULUI) dar cere o mare toleranţă pentru a-l amesteca cu pământul (zodia TAURULUI, zodia FECIOAREI, zodia CAPRICORNULUI) şi cu apa (zodia RACULUI, zodia SCORPIONULUI, zodia PEŞTILOR). CHAKRA dominantă activată în cazul semnelor (zodiilor) de aer este ANAHATA CHAKRA.

SEMNELE PĂMÂNTULUI (zodia TAURULUI, zodia FECIOAREI, zodia CAPRICORNULUI). Pământul se amestecă cu uşurinţă tot cu pământul şi cu apa (zodia RACULUI, zodia SCORPIONULUI, zodia PEŞTILOR) dar implică o mare toleranţă pentru a-l amesteca cu focul (zodia BERBECULUI, zodia LEULUI, zodia SĂGETĂTORULUI) şi cu aerul (zodia GEMENILOR, zodia BALANŢEI, zodia VĂRSĂTORULUI). CHAKRA principală activată în cazul semnelor de pământ este MULADHARA CHAKRA

SEMNELE DE APĂ (zodia RACULUI, zodia SCORPIONULUI, zodia PEŞTILOR). Apa se amestecă cu uşurinţă tot cu apa şi cu pământul (zodia TAURULUI, zodia FECIOAREI, zodia CAPRICORNULUI) dar implică o mare toleranţă pentru a o amesteca cu focul (zodia BERBECULUI, zodia LEULUI, zodia SĂGETĂTORULUI) şi cu aerul (zodia GEMENILOR, zodia BALANŢEI, zodia VĂRSĂTORULUI). CHAKRA principală activată în cazul semnelor de apă este SWADHISTHANA CHAKRA.

 

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *