Barca goală- Pildă

       Unul dintre cei mai mari maeștri Zen, Lin Chi, obișnuia să spună:

„Când eram tănăr eram foarte fascinat de mersul cu barca. Aveam o bărcuță și mă duceam pe lac singur. Timp de ore întregi rămâneam acolo.

Odată s-a întâmplat să stau cu ochii închiși, meditând, într-o noapte minunată. O barcă goală a venit plutind și mi-a lovit barca. Ochii îmi erau închiși, așa că m-am gândit, ”Cineva e aici cu barca sa, și mi-a lovit barca”. A apărut furia. Mi-am deschis ochii și tocmai vroiam să-i spun ceva acelui om, furios, când am realizat că barca era goală. Atunci nu mai aveam unde să mă duc. Pe cine puteam să-mi vărs furia? Barca era goală. Plutea pur și simplu, și venise și îmi lovise barca mea. Deci nu era nimic de făcut. Nu era nici o posibilitate de a proiecta furia pe o barcă goală.”

Așa că Lin Chi a spus, ”Am închis ochii. Furia era acolo, dar negăsind nici o cale de ieșire, am închis ochii și am plutit pur și simplu înapoi cu furia. Și acea barcă goală a devenit realizarea mea. Am ajuns la un punct în interiorul meu în acea noapte tăcută. Acea barcă goală a fost maestrul meu. Și acum dacă cineva vine și mă insultă, râd și spun: „Barca asta e și ea goală. Închid ochii și merg în interior.”

Folosește această tehnică. Poate face miracole pentru tine.
Osho, Vigyana Bhairava Tantra, vol I
„CÂND APARE O STARE ÎNDREPTATĂ ÎMPOTRIVA CUIVA SAU PENTRU CINEVA, NU O PUNE PE SEAMA PERSOANEI ÎN CAUZĂ, sau pe obiectul în cauză.

Rămâi centrat. Ține minte că tu ești sursa, deci nu te duce spre celălalt, du-te spre sursă. Când simți ură, nu te duce spre obiect. Du-te spre locul din care vine ura. Nu te duce spre persoana către care este îndreptată ura, ci către centrul din care vine aceasta. Mergi către centru, du-te în interior. Folosește-ți ura sau iubirea sau furia sau orice altceva ca pe o călătorie spre centrul ființei tale, spre sursă. Mergi către sursă și rămâi centrat acolo.

Încearcă! Aceasta este o tehnică foarte, foarte științifică, psihologică. Cineva te-a insultat – furia izbucnește brusc, ești nervos. Furia curge spre persoana care te-a insultat. Acum vei proiecta toată această furie asupra lui. El nu a făcut nimic. Dacă te-a insultat, ce a făcut? El doar te-a înțepat, a ajutat furia ta să iasă la suprafață – dar furia este a ta. Dacă se duce la Buddha și îl insultă, el nu va capabil să creeze nici un fel de furie în el. Sau dacă se duce la Isus, Isus îi va oferi și celălalt obraz. Sau dacă se duce la Bodhidharma, acesta va izbucni în hohote de râs. Deci depinde.

Nu celălalt este sursa, sursa este întotdeauna în interiorul tău. Celălalt lovește sursa, dar dacă nu este deloc furie în tine, nu poate ieși afară. Dacă lovești un buddha, numai compasiunea va ieși la iveală pentru că numai compasiune este acolo. Furia nu va ieși afară pentru că nu este acolo. Dacă arunci o găleată într-un izvor secat, nu iese nimic afară. Într-un izvor plin de apă, arunci o găleată și apa iese la suprafață, dar apa este din izvor. Găleata doar te ajută să o aduci la suprafață. Deci cineva care te insultă doar aruncă o găleată în tine, și apoi găleata va ieși afară plină de furie, ură, sau foc care se găseau în interiorul tău. Tu ești sursa, ține minte.”

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *