AVANTAJELE CURĂŢĂRII CHAKRELOR

Prin prima chakră vă activaţi la nivelul şarpelui – energiile fizice şi biologice dense. A doua chakră vă permite să vă activaţi la nivelul jaguarului – emoţii ca mânia şi frica, precum şi sentimentele mai rafinate, de dragoste şi compasiune. A şasea chakră vă permite să vă activaţi la nivelul păsării colibri – energiile Divine găsite în locurile sacre sau accesate prin meditaţie, rugăciune şi experienţe mistice. A noua chakră vă permite să vă activaţi la nivelul vulturului – sursa de nedefinit a întregii Creaţii, unde puteţi visa lumea întru fiinţare.

Să aruncăm o privire scurtă asupra fiecărui centru de energie.

Prima chakră

Se află la baza coloanei vertebrale, lângă coccis şi ne leagă de Mama Pământ. Acolo sunt localizate energetic instinctele noastre primitive şi este asociată cu starea de percepţie a şarpelui, (în multe tradiţii orientale, se spune că energia şarpelui, kundalini, se află în această chakră). Când ne curăţăm primul centru energetic, ne eliberăm de frica de lipsuri şi devenim mai deschişi la abundenţa care ne înconjoară.

A doua chakră

Este localizată la patru degete sub buric şi este sediul pasiunilor noastre. Aici trăiesc energetic toate sentimentele şi emoţiile. Stima noastră de sine şi simţul a cât suntem de iubiţi sau de neiubiţi sunt localizate şi ele aici. Mânia ne blochează această chakră, ca şi frica de a fi în pericol – fizic sau emoţional. Când o curăţăm, ne deschidem către creativitate şi intimitate pe planul romantic. Această chakră este asociată cu starea de percepţie a jaguarului şi este conectată la glandele suprarenale, cât şi la reacţiile de luptă-sau-fugi.

A treia chakră

Se află în dreptul plexului solar şi este asociată cu nivelul energiei fizice a corpului. Curăţarea ei ne permite să avem succes în lume, să avem relaţii bune cu alţii şi să ne fie limpede cine suntem şi cum vrem să ne exprimăm pe noi înşine.

A patra chakră

Este în centrul pieptului şi este asociată cu inima. Aici experimentăm iubirea pentru toţi oamenii şi toate creaturile, pentru stânci şi cascade, pentru deserturi şi oceane. Chakră inimii este punctul central în sistemul nostru de energie fizică, pentru că sunt trei chakre deasupra ei şi trei dedesubt. Când curăţăm această zonă, eliminăm egocentrismul şi ne deschidem înspre capacitatea noastră maximă de a da iubire.

Chakra a cincea

Se găseşte în zona gâtului şi este centrul nostru extrasenzorial. Când această zonă este blocată, rămânem blocaţi în cadrul propriului nostru grup sau trib şi al propriilor noastre opinii. Când o curăţăm, recunoaştem conexiunea noastră cu alţii, comunicăm mai bine şi suntem deschişi spre dobândirea cunoaşterii şi îi ascultăm pe oameni, chiar şi atunci când poate nu suntem de acord cu ei.

A şasea chakră(sau „al treilea ochi”)

Este localizată în mijlocul frunţii. De aici experimentăm relaţia noastră cu orice şi oricine, împreună cu conştienta faptului că suntem fiinţe eterne. Acesta este centrul unde Divinul trăieşte în noi şi este asociat cu starea de percepţie a păsării colibri. Când această chakră este blocată, putem deveni aroganţi pe plan spiritual, ştiind destule lucruri despre sacru, dar nepracticându-le.

A şaptea chakră

Este localizată chiar în vârful capului şi reprezintă poarta noastră spre rai, conectându-ne la stele. Curăţarea acestui centru energetic ne permite să experimentăm timpul ca neliniar şi să ne eliberăm de legile cauzei şi efectului. Când a şaptea chakră este blocată, credem în mod greşit că am atins Iluminarea, fără să înţelegem că mai avem de mers până să atingem acea stare lipsită de ego.

A opta chakră

Se află la câţiva centimetri deasupra capetelor noastre; este locul unde experimentăm unimea cu întreaga Creaţie şi cu Creatorul ei. Când acest centru energetic este blocat, suntem prinşi între spirit şi materie, trăim numai parţial în corpurile noastre şi ne simţim despărţiţi şi separaţi de tot. Această chakră corespunde sufletului, iar în ea sunt imprimate urmele traumelor pe care le ducem cu noi dintr-o viaţă într-alta şi care ne-au ajutat să ne alegem părinţii prin care ne-am născut. Aceste imprimări ne fac să trăim, să învăţăm, să îmbătrânim şi să murim în anumite moduri ce sunt oglindite de imprimările existente în CEL-ul nostru.

A noua chakră

Aceasta există în afara timpului şi spaţiului şi este întotdeauna cristalină şi pură – reprezintă locul în care putem experimenta întinderea magnifică a Creaţiei. Aici este locul în care trăim în Dumnezeu. Pentru a ajunge la această zonă, urcăm coarda argintie de Lumină care se ridică din a opta chakră. Ea se găseşte în inima universului şi este Spiritul. Există o singură a noua chakră, căci nu suntem decât Unul în Spirit. Această chakră este asociată cu starea de percepţie a vulturului.

Pentru a urma practicile celor patru introspecţii, este important să curăţăm mai întâi energia negativă, sau „noroiul parapsihic” ce ne blochează chakrele, astfel încât să nu ne mai proiectăm în lume Sinele noastre rănite şi să le confundăm cu realitatea. Asta e important pentru toate chakrele – dar mai ales pentru prima, unde este localizată percepţia şarpelui; a doua, unde trăieşte nivelul jaguarului; şi a şasea, al treilea ochi spiritual, unde se află nivelul păsării colibri.

Curăţarea centrilor energetici le va permite să transmită informaţii noi în corpul şi în sistemul nostru nervos. Şi, pe măsură ce le curăţăm pe primele şapte, a opta se va autocurăţa treptat, ştergând urmele karmei, a traumelor şi bolilor care vă propulsează, fără să vă daţi seama, de la o viaţă la alta. (A noua chakră nu poate deveni niciodată blocată, pentru că este Spiritul însuşi). Curăţarea chakrelor este ca şi cum v-aţi curăţa lentilele percepţiei, cele care vă permit să vedeţi şi să interacţionaţi cu cele patru niveluri ale Creaţiei. Când chakrele sunt blocate, rămâneţi prizonieri în fizic şi în mental, cele mai grosiere tărâmuri ale experienţei.

Alberto Villoldo – Cele Patru Introspecții

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *