Autotratament mintal şi emoţional

O modalitate deosebit de eficientă de realizare a unui autotratament este includerea tratamentului „Mintal şi Emoţional”.

Poţi începe fie cu tradiţionalul autotratament „12 poziţii ale mâinii”, fie cu autotratamentul „întregul Corp, întregul Sine” şi nu durează foarte mult odată ce l-ai practicat de câteva ori.

Trebuie să-ţi păstrezi concentrarea timp de aproximativ cinci minute în timp ce faci vizualizarea, dar după aceea poţi scurta perioada de timp dedicată celeilalte poziţii a mâinii, dacă doreşti.

Exerciţiul începe cu o poziţie diferită a mâinii, în care mâna ta nedominantă (de obicei, stânga) este plasată în spatele gâtului, iar mâna dominantă este liberă să deseneze simbolurile deasupra creştetului tău, după care este plasată chiar în vârful capului (vezi ilustraţia de mai jos). Probabil că este mai uşor să faci acest exerciţiu fiind întins, dar poate fi făcut şi în poziţia aşezat.

Poziţia mâinii în autotratamentul „mintal şi emoţional”

 1. Începe având o poziţie întinsă sau în şezut, cu mâna plasată pe chakra inimii, făcând Reiki pe tine însuti, timp de câteva momente.

 2. Desenează mare un Simbol al Puterii, pornind de la vârful capului până la chakra de bază, astfel încât să te purifici, să te protejezi şi să îţi dai putere, spunând în tăcere mantra sa sacră de trei ori. (Adu-ţi aminte de faptul că simbolurile energiei Reiki sunt sacre, aşa că trebuie să te asiguri de faptul că nimeni nu poate vedea simbolurile când le desenezi sau să le audă denumirile.)

 3. Pe urmă desenează Simbolul Puterii pe fiecare palmă; spune mantra lui de trei ori, apoi aşează-ti una din mâini în spatele capului, astfel încât să acopere occipitalul.

 4. Cu cealaltă mână desenează toate cele trei simboluri deasupra chakrei creştetului tău, începând cu Simbolul Distanţei, spunând mantra lui de trei ori şi pronunţând apoi numele tău de trei ori.

 5. Desenează Simbolul Armoniei, spune mantra de trei ori, apoi numele tău de trei ori.

 6. În sfârşit, desenează Simbolul Puterii, spune mantra de trei ori şi imaginează-ţi fiecare simbol trecând prin chakrele creştetului, frunţii şi gâtului tău, apoi în inimă. Gândeşte, crede şi intenţionează ca energia Reiki să fie canalizată cu dragoste şi lumină spre binele tău suprem, astfel încât să ducă la o vindecare profundă la toate nivelurile – fizic, mintal, emoţional şi spiritual.

 7. Când ai terminat, aşează-ţi mâna pe care ai folosit-o pentru a desena simbolurile deasupra chakrei creştetului şi începe secvenţa de vizualizare.

 8. Acum, cu ochii minţii vizualizează Reiki ca o lumină albă şi catifelată ce izvorăşte din palma mâinii tale în creştetul tău până când îl umple, apoi simţi sau vizualizezi cum se învârte încet prin întregul tău corp – în gât şi umeri, în jos, în fiecare mână, în piept, talie şi abdomen, în şolduri şi picioare, tot în jos până la degetele de la picioare. Când poţi vizualiza faptul că întregul tău corp este umplut de o lumină albă şi catifelată, lasă această lumină să continue să îţi umple corpul şi îndreaptă-ţi încet atenţia înapoi la palma mâinii tale, cea care se odihneşte pe chakra creştetului tău.

 9. Imaginează-ţi că Reiki, asemenea unui curcubeu (ce poate fi compus din toate cele şapte culori sau numai din câteva – depinde ce consideri că ţi se potriveşte în acel moment), curge din palma ta până când îţi umple capul. Încet, lasă acest curcubeu să intre în corpul tău în jos, până la degetele de la picioare şi de la mâini, apoi, lăsând lumina curcubeului să îţi umple corpul, permite viziunii tale să se întoarcă încă o dată la mâna care îţi acoperă chakra creştetului.

 10. Vizualizează Reiki ca pe o lumină strălucitoare, albă ce curge din palma ta, devenind din ce în ce mai scânteietoare şi imaginează-ţi această lumină albă strălucitoare scurgându-se încă o dată în întregul tău cap şi corp, până când fiecare parte a ta este umplută complet cu lumina albă strălucitoare.

 11. De îndată ce trupul tău este umplut cu lumină albă strălucitoare, imaginează-ţi că se împrăştie în afara corpului tău pentru a-ţi umple întreaga aură. Imaginează-ţi că se scurge în primul strat şi, când acesta este plin, vizualizează cum se împrăştie în cel de-al doilea strat, apoi în cel de-al treilea, al patrulea şi al cincilea. Simţi cum se împrăştie în cel de-al şaselea strat şi trece în al şaptelea, astfel încât întreaga ta aură este plină de lumină albă, strălucitoare, lucitoare.

 12. Apoi imaginează-ţi că lumina albă strălucitoare se extinde şi mai mult, până când se scurge în afara aurei tale, învârtindu-se în sus şi în jos până când umple toată camera cu Reiki ca o lumină de culoare albă.

 13. Acum vizualizează o rază de Reiki, ca o lumină albă strălucitoare, ieşind din chakra plexului tău solar sau din chakra inimii (sau din amândouă). În imaginaţia ta, ia raza de lumină albă strălucitoare, care este încă prinsă de trupul tău, şi las-o să se prelungească până când trece prin tavan, apoi se întinde în sus peste clădire, spre cer, apoi mai sus şi mai sus, printre nori, şi mai sus de cerul albastru, până când ajunge la marginea atmosferei Pământului.

 14. Fă o pauză şi lasă raza de lumină albă Reiki să se extindă treptat în afară. Vizualizează cum se împrăştie de-a lungul şi în jurul lumii, simţi cum se întâlneşte cu alte raze de lumină Reiki, până când întreaga lume este acoperită cu o plasă Fină de Reiki, îmbrăţişând Pământul într-o reţea vindecătoare.

 15. Reîndreaptă-ţi atenţia către raza de lumină Reiki şi las-o să curgă dincolo de atmosfera Pământului, tot mai departe în spaţiu, trecând de stele, ţintind către centrul Universului, către Soare, către Sursă, către Tot-Ceea-Ce-Există. O simţi conectată cu Sursa fundamentală a tuturor iubirilor şi a tuturor luminilor şi a tuturor vindecărilor şi simţi cum o parte din acea iubire şi din acea lumină şi vindecare curge înapoi către raza de lumină Reiki. Această dragoste necon­diţionată şi această vindecare profundă pot avea aspectul unei lumini galbene lichide sau al unui fum Fin de culoare albastră sau poate avea orice altă culoare. Treptat, raza de lumină Reiki va curge în jos, înapoi în spaţiu, prin atmosfera Pământului, prin cer, prin acoperiş şi tavan şi apoi în corpul tău. Vizualizează şi simţi cum acea iubire, lumină şi vindecare profundă îţi inundă corpul în întregime până când fiecare parte este complet umplută cu energie frumoasă, calmă şi iubitoare.

 16. Când simţi intuitiv că procesul este finalizat, încet, îndreaptă-ţi atenţia spre locul în care raza de lumină Reiki este conectată cu Sursa şi, cu un sentiment de recunoştinţă şi respect, desprinde-o şi începe să aduci acea rază de Reiki înapoi în spaţiu, prin atmosfera Pământului, prin tavan, până când este din nou înăuntrul corpului tău.

 17. Când ai terminat vizualizarea, pecetluieşte această vindecare specială desenând Simbolul Puterii deasupra chakrei plexului solar şi/sau deasupra chakrei inimii, spunând mantra de trei ori şi intenţionând ca această dragoste necondiţionată şi vindecare profundă să fie zăvorâte în trupul tău.

 18. În sfârşit, ia mâna dominantă de pe capul tău şi desenează Simbolul Puterii încă o dată în aer deasupra chakrei creştetului tău. Spune mantra sa de trei ori intenţionând să îţi închidă chakrele şi încheind partea Mintală şi Emoţională a tratamentului. Încheierea corectă a acestei părţi a tratamentului este la fel de importantă pentru tine în autotratament ca şi atunci când foloseşti acest tip de tratament pe o altă persoană. Ea pecetluieşte Reiki şi închide chakra creştetului, ceea ce înseamnă că poţi reduce nivelul concentrării. Evident, poţi încheia cu o declaraţie de recunoştinţă faţă de Reiki, pentru multiplele lui binecuvântări şi vindecări.

Acum poţi continua autotratamentul în maniera obişnuită, aşezându-ţi mâinile în fiecare dintre cele douăsprezece poziţii ale mâinilor din tratamentul „întregul Corp, întregul Sine” de mai sus sau cele douăsprezece poziţii ale mâinilor din tratamentul tradiţional, dar poţi reduce timpul pentru fiecare poziţie la jumătate, dacă doreşti, având în vedere faptul că întreaga ta fiinţă a fost deja umplută cu Reiki.

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *