Autosugestii de Émile Coué

În fiecare zi, mă simt din ce în ce mai bine, din toate punctele de vedere.

,,Sunt tânăr/ă, puternic/ă, optimist/ă, armonios/ă, fericit/ă, sănătos/ă, benefic/ă . Mintea mea este limpede, puternică şi clară .
De la o zi la alta sănătatea mea este tot mai bună – sunt perfect sănătos/ă
”.

Sunt perfect sănătos/sănătoasă din toate punctele de vedere. Creierul meu este sănătos și îmi asigură o stare bună. Organele mele de simț sunt sănătoase și funcționează normal. Organele mele interne sunt perfect sănătoase și procesele fiziologice funcționează normal. Amintirile și senzațiile negative din mentalul meu sunt destramate, eliminate și respinse. Mă simt perfect sănătos/sănătoasă.”

 

„De vreme ce ne facem în mod constant autosugestii într-o manieră inconștientă, este mult mai bine să le facem conștient, în direcția dorită de noi.” – Émile Coué.

Emile Coué  a fost chimist şi farmacist. A studiat hipnoza, după care a pus la punct o metodă proprie de tratament bazată pe puterea autosugestiei. În 1910 deschide o clinică gratuită în Nancy, unde tratează prin Sugestoterapie mii de pacienţi care sufereau de cele mai diferite maladii: pareze, reumatism, ulcere, dureri acute de cap, astm, bâlbâială, deformări ale tegumentelor datorate TBC-ului, cancer, etc.

 El spunea: „Practicarea autosugestiei nu înlocuieşte tratamentul medical, dar este de un mare ajutor atât bolnavului cât şi mediculuiI. Este foarte posibil ca medicamentele să nu fie necesare întotdeauna, dar credinţa în vindecare este necesară mereu.”

Deasemenea, Emil Coué spunea despre  metoda de vindecare prin sugestii pozitive: „Este o metodă curativă şi preventivă excepţională, pentru tot restul vieţii!”.

Emile Coué afirma cu modestie: „Niciodată nu am tratat pe nimeni, ci i-am învăţat pe oameni să se trateze singuri.”

Cea mai cunoscută sugestie pentru sănătate şi vindecare este: „În fiecare zi, mă simt din ce în ce mai bine, din toate punctele de vedere.

 „Aceasta trebuie rostită cu voce tare, pe un ton nu prea ridicat, cu ochii închişi, într-o poziţie de relaxare musculară, fie în pat, fie aşezat într-un fotoliu, cu o voce monotonă, specifică recitării litaniilor.” (El recomandă să fie spusă de 20 de ori dimineaţa şi seara.)

Orice sugestie/afirmație se poate repeta cu voce tare, dimineața, în fața oglinzii de 20 ori…pentru implementarea în subconștient.

În cartea sa Autosugestia, sănătate prin autosugestie conştientă, scria: în fiecare dimineaţă în clipa deşteptării, şi în fiecare seară când vreţi să adormiţi, închideţi ochii, şi fără a căuta să, vă fixaţi atenţia, să vă spuneţi, destul de tare ca să vă auziţi vorba şi numărând pe o sfoară cu douăzeci de noduri, să vă spuneţi această frază: „Din toate punctele de vedere, în fiecare zi, sunt tot mai bine”. Cuvintele „din toate punctele de vedere trebuie” fac inutilă orice autosugestie particulară. Această auto-sugestie generală trebuie făcută în chip simplu, copilăresc, şi cât se poate de mecanic, adică fără nici un efort. Cu acest procedeu o facem să pătrundă în chip mecanic, prin urechi, în inconştient, unde odată intrată reglează şi activează acţiunea acestuia.  Această metodă trebuie urmată toată viaţa, fiind un tratament şi curativ şi preventiv.”

„Dacă în cursul zilei sau noaptea, simţi o durere fizică sau morală, să-ţi afirmi singur, că întrucât depinde de conştiinţa, de gândul d-tale, n-ai să-i adaugi nimic, ba încă o să o faci să dispară. După ce ai luat această atitudine mentală, să te izolezi pe cât posibil, să închizi ochii, şi tot trecându-ţi mâna pe frunte dacă-i vorba de ceva moral, sau pe partea dureroasă dacă este ceva fizic, să repeţi, cât de repede, din buze, încet dar să te auzi, acest cuvânt: „trece, trece trebuie”, etc. Cu puţină deprindere şi cu încredere oarbă sau adânc înţelegătoare, ajungi să faci să dispară durerea în 20-25 secunde.”

Alt exemplu:

Aceasta ne ajută să înţelegem  simplu şi limpede, cum prin sugestie se pot opri hemoragii, învinge constipaţia, se poate  face să dispară fibroame, vindeca unele paralizii, leziuni tuberculoase, răni varicoase, etc.

Voi lua ca exemplu un caz de hemoragie dentară, pe care l-am observat în cabinetul dentistului Gauthe la Troyes. O fată pe care o ajutasem să se vindece de astmă după 8 ani de suferinţă, îmi spune într-o zi că vrea să i se scoată o măsea. Ştiind-o foarte sensibilă, i-am oferit să intervin să i se facă extracţia fără durere. Ne-am dus la dentist. Acolo, stând în faţa pacientei îi spun: „Nu simţi nimic, nu simţi nimic, etc.”, şi tot repetând sugestia, fac semn dentistului. După o clipă măseaua este scoasă, fără ca d-ra : D… să fi simţit ceva. Şi cum se întâmplă adeseaori s-a declarat o hemoragie.

Dentistului care voia să întrebuinţeze un hemostatic, îi spun că vreau să încerc cu sugestia; iar fetei îi cer mă privească drept în ochi şi îi suggerez că până în două minute hemoragia se va opri singură.  D-ra D… mai scuipă de câteva ori cu sânge şi atâta tot. Îi spun să deschidă gura şi constatăm că în cavitatea măselei se formase un mic cheag de sânge.

Cum să ne explicăm acest fenomen ? În chipul cel mai simplu. Sub influenţa ideei: „hemoragia trebue să se oprească”, inconştientul a trimis artereolelor şi venulelor ordinul să nu mai să curgă sânge şi, cu docilitate, ele s-au contractat în mod natural, după cum s-ar fi contractat în mod artificial în contact cu un hemostatic ca de pildă adrenalina.

Acelaşi raţionament ne face să înţelegem cum poate dispare un fibrom. Inconştientul primind ideia „fibromul trebue să dispară”, creierul porunceşte arterelor care-l nutresc să se contracteze; acestea se contractă, astfel fibromul nu mai primeşte hrană şi moare, se usucă, dispare.

Coué: „Repetand mereu ceea ce doresti, de pildă: „câștig încredere în mine” o și câștigi; „memoria mea se îmbunătățește” și se va îmbunătăți; „devin cu totul stăpân pe mine” și devii. Dacă însă îți spui contrariul, contrariul se realizează.”

Coué: Dacă ne plictisim să ne repetăm imediat: „Nu, nu, aceasta nu mă plictisește deloc, absolut deloc, ba chiar îmi este placut”. Adică să ne ațâțăm, să ne îndemnăm în direcția cea bună, în loc să ne dăm drumul pe cea rea.

Imaginaţia şi voinţa trebuie să lucreze în sinergie; atunci când imaginaţia şi voinţa sunt în acord, forţa uneia se înmulţeşte cu a celeilalte. Emile Coue: „Dacă voinţa şi imaginaţia ajung la conflict, atunci întotdeauna imaginaţia iese învingătoare”. „Dacă îţi zici „Vreau şi pot”, este foarte bine. Altfel imaginaţia este totdeauna mai tare.”  Inconştientul conduce totul în noi…

Emile Coue spunea:

„Dacă unul dintre organe nu funcţionează bine în momentul de faţă, această anomalie dispare în fiecare zi câte puţin, astfel că, în timp va dispărea cu totul (complet) şi acest organ îşi va relua funcţia normală. Mai mult, dacă în vreunul dintre aceste organe este vreo leziune, ea se va cicatriza din zi în zi tot mai bine şi se va vindeca foarte repede. Trebuie să specific aici că nu este deloc nevoie să ştim care este organul bolnav pentru a-l vindeca. Sub influenţa autosugestiei „În fiecare zi, mă simt din ce în ce mai bine, din toate punctele de vedere” subconştientul va declanşa forţele curative ale corpului, împiedicate până atunci (conştient sau nu) de gânduri negative, şi va începe să acţioneze asupra acelui organ pe care cu siguranţă îl descoperă. În general, înţeleg că, din toate punctele de vedere, atât fizic cât şi moral, să te bucuri de o sănătate totală (perfectă), sau de o sănătate cel puţin mai bună decât aceea pe care ai avut-o până azi.”

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *