Autoscanarea specifică – Scanarea chakrelor pentru întindere

 

Pentru a scana întinderea chakrelor, îţi vei folosi ambele mâini. De vreme ce vei scana întinderea chiar după adâncime şi forţă, nu mai este cazul să faci din nou încălzirea, chiar dacă ai luat o pauză de câteva minute. Totuşi, dacă simţi că mintea îţi oboseşte sau ai nevoie să-ţi realimentezi sensibilitatea, masează-ţi din nou inima şi fă câteva respiraţii pranice înainte de a începe.

  1. Întinde-ţi mâinile la înălţimea taliei, ca şi cum ai ţine o minge imaginară de plajă. Mâinile trebuie să fie cam la un metru una de cealaltă, coatele la un unghi de 90 de grade, palmele îndreptate una spre cealaltă, iar antebraţele paralele cu solul.

  2. Pentru a scana întinderea chakrei frontale a plexului solar, trebuie să ridici uşor mâinile din poziţia iniţială şi să le aduci la nivelul chakrei plexului. Apoi trage-le înapoi spre corp. Totuşi, în acest timp, nu uita să păstrezi distanţa de un metru între ele, iar palmele să fie îndreptate una spre cealaltă. Va fi ca şi cum ai ridica mingea de plajă şi ai aduce-o înapoi către tine. Aceasta este poziţia cu care trebuie să începi (fig. 1).

  3. Intră în rezonanţă şi stabileşte-ţi intenţia de a scana.

  4. Scanează spre interior, încet, cu ambele mâini. Nu te grăbi. Respiră adânc. Mişcarea de scanare este „aplaudarea” cu încetinitorul folosită în exerciţiile de sensibilizare a mâinilor, în momentul în care încheieturile de la mâini sunt în apropierea coastelor, palmele vor fi la o distanţă de 25 cm una de cealaltă. Încetineşte mişcarea şi mai mult. Atunci când palmele tale deschise vor fi la 16-20 cm una de cealaltă, se vor apropia de laturile chakrei frontale a plexului solar. Din momentul respectiv, începe să simţi perimetrul chakrei, folosindu-te de „aplaudatul” imaginar cu încetinitorul.

  5. Opreşte-te când simţi gâdilături, rezistenţă, presiune sau căldură. Ar trebui să fie o senzaţie mai intensă ori mai concentrată decât atunci când ţi-ai scanat aura. Încearcă să determini diametrul chakrei frontale a plexului solar. Un adult sănătos va avea un diametru al chakrei frontale a plexului solar de aproximativ 10cm. Dacă a ta pare mai restrânsă sau mai întinsă, nu te îngrijora. Nu acum. Pur şi simplu reţine-i întinderea.

  6. Dacă nu simţi nici o rezistenţă sau căldură în timp ce te apropii cu mâinile de laturile chakrei, nu te descuraja. Fă mai multe cicluri de respiraţie pranică; efectuează exerciţiul 1 sau 2 de sensibilizare a mâinilor. Sau, dacă nu poţi simţi deloc energia, întoarce-te la un pas anterior din secvenţa exerciţiului progresiv, acolo unde ai reuşit să simţi energia – de exemplu, exerciţiile de sensibilizare a mâinilor, scanarea braţului, scanarea unei plante -, apoi treci treptat la scanarea întinderii chakrelor. Exerciţiile au fost postate anterior.

  7. Încheie exerciţiul plimbându-te câteva minute şi scuturându-ţi braţele şi picioarele. Relaxează-te şi respiră adânc de câteva ori. Notează-ţi impresiile din urma scanării.

Scanarea celorlalte chakre frontale

Folosind aceiaşi paşi descrişi la exerciţiul anterior, scanează-ţi acum şi celelalte chakre frontale ale corpului.

Scutură-ţi mâinile şi degetele şi stabileşte-ţi din nou intenţia înainte de a trece la scanarea fiecărei chakre. Scanează-le adâncimea, forţa şi întinderea. Fă comparaţii între ele. După ce termini scanarea fiecărei chakre, ar trebui să-ţi notezi dimensiunile lor şi alte impresii pe care le-ai avut.

Dacă sunt momente când oboseşti psihic sau ai senzaţia că-ţi pierzi puterea de concentrare sau sensibilitatea, opreşte-te şi fă o pauză, încearcă o serie de cicluri de respiraţie pranică. Plimbă-te puţin sau repetă secvenţa de încălzire în patru paşi.

Extras MÂINILE TALE TE POT VINDECA

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *