Autoscanarea generală a braţului

 

   Pentru exerciţiu poţi sta în picioare sau aşezat. (Notă: Pe măsură ce progresezi, vom scurta descrierea paşilor de încălzire. De asemenea, vom presupune că faci scanarea cu mâna dreaptă şi că antebraţul stâng va fi ţinta scanării. Dacă vrei să scanezi antebraţul drept cu mâna stângă, schimbă pur şi simplu direcţia.)

 1. Pune-ţi limba pe cerul gurii.

 2. Efectuează câteva cicluri de respiraţie pranică.

 3. Masează-ţi chakra inimii cu două degete ale mâinii pe care o vei folosi pentru scanare.

 4. Efectuează exerciţiul 1 sau 2 de sensibilizare a mâinilor, până ce simţi clar energia între palme.

 5. Cu coatele îndoite la un unghi de 90 de grade şi cu antebraţele.

Întinse înainte, aproximativ paralele cu solul, ridică mâinile în faţă la nivelul taliei, ca şi cum ai ţine o minge mare de plajă. Palmele îţi sunt îndreptate una spre cealaltă. Braţele, palmele şi degetele trebuie să fie relaxate. Degetele trebuie să fie uşor depărtate, nu-ţi încorda palmele şi încheieturile şi nu depărta braţele de corp. Braţele ar trebui să fie cam la un metru distanţă unul de celălalt (vezi fig.).

 1. Atunci când scanezi, trebuie să fii pe aceeaşi lungime de undă cu ţinta pe care o ai, să-ţi stabileşti intenţia de a scana. Vei face acest lucru uitându-te câteva momente la ţinta scanării şi declarându-ţi încet intenţia. De exemplu: „Acum am de gând să scanez… (orice vrei să scanezi)”. De vreme ce ţinta scanării este antebraţul tău stâng, uită-te câteva clipe la un punct de pe interiorul antebraţului respectiv şi apoi spune-ţi: „Am de gând să-mi scanez antebraţul stâng”.

 2. O dată ce ţi-ai stabilit intenţia, îndreaptă-ţi atenţia către chakra palmei de la mâna cu care scanezi şi fii atent la acea zonă pe tot timpul scanării.

Conştientizarea nu înseamnă concentrare, nici privire aţintită, cu atât mai puţin o simplă urmărire din ochi; nu este un simţ vizual. Mai degrabă, conştientizarea este o simţire lipsită de zgomot, de mişcare, dar activă. Este un sentiment de sensibilitate accentuată. În scanare, energia o simţi, nu o vezi. Focalizarea conştientizării asupra mâinii cu care scanezi sporeşte sensibilitatea mâinilor faţă de energia subtilă.

8.Nivelul de concentrare din timpul scanării ar trebui să fie asemănător cu cititul unei cărţi. Nu te obosi şi nu te forţa să scanezi. Conştientizarea folosită pentru scanare este cel mai bine realizată printr-o concentrare uşoară şi un grad relativ mic de voinţă. Dacă vei încerca să-ţi impui voinţa în scanare, sensibilitatea ta va avea de suferit.

9.Respiră încet şi profund, folosind respiraţia pranică.

 1. Ţine ochii închişi sau deschişi. (Pe măsură ce avansezi, poţi scana cu ochii deschişi, dar la început, pentru a nu fi distras, ar trebui să încerci cu ochii închişi.)

 2. Fii cu mintea deschisă şi păstrează-ţi o atitudine pozitivă.

 3. Ca şi cum ai ţine o minge de plajă în mâini, începe scanarea mişcându-ţi încet mâna dreaptă spre antebraţul stâng. Scanează pe orizontală, direct prin faţa corpului tău. Nu mişca mâna stângă. Ţine degetele de la mâna dreaptă într-o poziţie firească, relaxată – puţin îndoite şi depărtate unul de celălalt. Încetineşte şi mai mult în momentul în care mâna ta dreaptă ajunge la aproximativ 30 cm de antebraţul stâng. Acum mişcă-ţi mâna dreaptă înainte şi înapoi pe o rază de 5 până la 30 cm de antebraţul stâng, ca şi cum l-ai simţi uşor din afară, ceea ce este exact ce faci tu. Îţi simţi câmpul magnetic al corpului ca şi cum ai simţi uşor o suprafaţă nemişcată de apă. Continuă să respiri încet şi profund. Mâna dreaptă nu trebuie să atingă sau să fie la mai mult de jumătate de metru de antebraţul stâng. Conştientizează centrul palmei cu care scanezi. Lasă-ţi încheieturile de la umăr, cot şi mâna cu care scanezi relaxate în timpul scanării.

 4. Opreşte-ţi mâna atunci când ai o senzaţie de presiune, gâdilătură, mâncărime sau căldură în palmă. Ar trebui să ai senzaţia respectivă în momentul când ajungi la 10-25 cm de mâna stângă. Este aura interioară, zona cu care vei lucra cel mai mult.

 5. Dacă nu simţi energia imediat, nu te descuraja. Pur şi simplu relaxează-te, respiră adânc şi apropie şi depărtează mâna dreaptă de antebraţul stâng până ce o vei simţi. Dacă nici după 10-12 mişcări nu reuşeşti să simţi energia, repetă exerciţiul 1 sau 2 de sensibilizare a mâinilor sau masează-ţi din nou chakra inimii.

 6. În cazul nereuşitei repetate, încearcă scanarea dintr-un unghi diferit, începe cu poziţia de ţinere a mingii de plajă imaginare, apoi ridică-ţi mâna dreaptă la nivelul umerilor. Scanează în jos, la un unghi de 45 de grade, sau coboară-ţi mâna undeva sub nivelul taliei şi scanează în sus. Unghiul scanării nu este important. Din orice unghi porneşti scanarea, asigură-te că începi de la o distanţă de aproape un metru de ţintă.

 7. Atunci când vei simţi presiune, gâdilătură sau căldură în palma cu care scanezi, observă cât de departe se află mâna cu care faci scanarea. Este la 15 cm? La 5 cm ? Sau la 20 ? Iată adâncimea aurei tale, respectiv distanţa pe care se extinde aura ta de corpul fizic.

Ar trebui să-ţi notezi rezultatele pentru a face referire la ele mai târziu.

 1. Încearcă să simţi forţa aurei tale în timp ce continui să-ţi mişti mâna înainte şi înapoi. Simţi o presiune puternică sau gâdilături ? Simţi că mâna îţi este respinsă cu putere ? Sau simţi doar o presiune mică ?

 2. Încheie exerciţiul plimbându-te câteva minute şi scuturându-ţi braţele şi picioarele. Relaxează-te şi respiră adânc de câteva ori. După ce ai terminat, ar trebui să-ţi notezi impresiile din urma scanării, pentru a face referire la ele mai târziu.

Folosind aceeaşi secvenţă, scanează acum şi alte părţi ale corpului tău: altă zonă a braţului sau diferite puncte de pe picioare ş.a.m.d. În timp ce o faci, încearcă să simţi adâncimea aurei din diferitele puncte scanate. Ar trebui să-ţi notezi şi impresiile ulterioare.

Şi dacă totuşi nu poţi simţi energia ?

Dacă pe parcursul exerciţiului nu simţi energia, chiar după ce ai încercat toate alternativele, ar trebui să-ţi pui întrebarea dacă nu cumva ai o aură oarecum slăbită. Este posibil, dar mai degrabă, în etapa curentă de dezvoltare a scanării, nu te-ai sensibilizat suficient. Dacă nu reuşeşti să simţi aura în timpul exerciţiului, nu te îngrijora. Prin practică, vei ajunge să-ţi dezvolţi şi această capacitate.

P.Q.

Extras: „Mâinile tale te pot vindecaˮ

, ,

Navigare în articol

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *