Auto-îndoiala, neîncrederea în sine….

 

Încă din copilărie vi se pot implanta sentimente de neîncredere în sine. Fiecare cuvânt pătrunde în conștiința copilului și acest cuvânt îi poate clădi încrederea în sine sau i-o poate distruge, uneori definitiv, dezvoltând și un complex de inferioritate.

Pentru dezvoltarea personală trebuie curățat subconștientul de toate „gunoaiele” lăsate de alții acolo. Pentru a vă de a atinge obiectivele dorite și a devenit un om de succes trebuie să scăpați de neîncredere, nesiguranță și frici.

Înainte de a scăpa de neîncrederea în sine, investigați sursa și natura acesteia, cu scopul de a vedea câtă vechime are această idee inoculată, să fiți conștienți de ea și să învățați să o gestionați dar și mai important este să o eliminați.

Cercetați-vă și notați ce probleme aveți. De exemplu: teama de a fi respinși, teama de a nu reuși („nu cred că sunt în stare să…”), teama de a fi greșit înțeleși, frica de noi începuturi, frica de oameni, de situații, de boală, de sentimente, etc.

Orice problemă trebuie să fie recunoscută și rezolvată de către propria persoană. Auto-îndoiala este un obstacol în calea oricărei reușite personale, este ca un balast care împiedică libera mișcare și dezvoltare.

În fiecare persoană există capacitatea de a-și remodela personalitatea, caracterul, destinul, prin propria dorință, acțiune și prin propriile resurse interne, chiar dacă nu este ușor, cu răbdare și persistență este posibil.

Creșteți-vă stima de sine, iubindu-vă și acceptându-vă frumusețea. Aveți grijă de corpul fizic dar nu îl chinuiți cu tot felul de diete sau medicamente pentru că alții v-au spus că sunteți grași sau urâți. Având un aspect curat și un aer de „eu sunt un zeu, o zeiță” așa vă vor vedea și alții și vă veți crește și încrederea în sine.

Lucrați cu propriile gânduri: eu sunt frumos/frumoasă, eu eman frumusețe, eu mă iubesc și sunt iubit/ă, eu am carismă, eu am curaj, eu sunt apt/ă să…, eu am capacitatea să…, eu pot, eu reușesc în tot ce îmi propun, eu…..

Asta nu înseamnă că deveniți narcisiști, înseamnă că eliminați din subconștient „gunoiul” și umpleți golul rămas, cu imagini și cuvinte frumoase și pozitive.

Nu uitați: subconștientul și Universul nu fac diferența între frică și dorință, atrag în viața dvs acel ceva căruia îi acordați multă energie, acel ceva la care vă gândiți mai mult, indiferent dacă vă este util sau nu, indiferent dacă este atras din frică sau din bucuria dorinței fără implicarea temerii.

Pentru a vă implementa afirmații pozitive despre dvs cu scopul de a vă crește încrederea în sine, cel mai bine este să faceți acest lucru în starea de veghe dimineața devreme sau seara înainte de a merge la culcare deoarece subconștientul percepe mai ușor ceea ce îi transmiteți în acea stare iar creierul este mai „productiv”.

Începeți să faceți cea de care vă temeți, fiți curajoși, luptați cu neîncrederea, fricile se vor „speria” și se vor dizolva iar dvs veți avea mai multă încredere în sine.

Pentru temerile ușoare puteți face următorul exercițiu:

Împărțiți o coală de hârtie în două coloane, în prima coloană scrieți-vă fricile și în a doua coloană descrieți cum ar fi viața dvs fără fiecare frică scrisă în prima coloană.

Asumați-vă responsabilități, scrieți un jurnal cu succesele mici și mari, notați-vă calitățile pe care le puteți pune în valoare, instruiți-vă, luați decizii cu curaj (indiferent de rezultat), nu vă comparați cu alții, nu vă demoralizați, faceți planuri, începeți lucruri noi și duceți-le la bun sfârțit, citiți și folosiți materiale motivaționale, faceți haz de necaz, mergeți cu spatele drept, meditați, faceți asane și mudre care sunt destinate măririi puterii personale, vorbiți pozitiv despre propria persoană, înconjurați-vă de oameni pozitivi și care vă ajută să aveți încredere în dvs. Vorbiți laudativ cu dvs în oglindă.

Nu încercați să ascundeți neîncrederea în sine prin a deveni tupeiști, prea vorbăreți sau bădărani, doar schimbați ceea ce simțiți față de propria persoană.

„Cea mai mare descoperire a generației mele este că oamenii își pot transforma viața, schimbându-și atitudinea mentală” William James.

„Un om puternic  este cel care îşi construieşte noua viață din cărămizile pe care alţii le-au aruncat în el. Adaptare după David Brinkley

Rețineți că sunt oameni care reuşesc în orice (chiar şi atunci când nimeni nu crede în ei) deoarece aceștia au mare încredere în ei însăși.

„Încrederea este balamaua uşii spre succes”. Mary O’Hare Dumas.

Nu uitați că toți putem greși, putem avea eșecuri, toți putem avea slăbiciuni, toate sunt experiențe și lecții și TOATE TREC.

De azi înainte sunteți încrezători în propria persoană, sunteți mai frumoși, mai luminoși, mai încântători,….minunați într-un totul.

Vă iubesc și vă sfatuiesc să vă iubiți pe voi înșivă!

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *