ASTROLOGIE – LILITH – Aspecte

 

 

Lilith – Aspecte

LILITH ÎN CONJUNCȚIE LA SOARE

Indică sexualitate puternică, tendința de a se bloca în dorințe, ambiție rece, duritate, impuls către sinucidere dacă nu acceptă nevoia de depășire de sine. Doliu sau fugă de tată, sau de orice principiu autoritar.

LILITH ÎN SEXTIL LA SOARE

Șansă de trezire la conștiința de sine în urma depășirii unor temeri sau trăiri obscure, dureroase, prin încredere și ieșirea din autohipnoza negativă.

LILITH ÎN CUADRATURĂ LA SOARE

Predispune la dificultăți în relațiile cu tatăl și în problemele afective, datorită tendinței de a nu acorda prea multă atenție inițiativei celorlalți și de a se manifesta prea rigid și interiorizat. Trebuie să învețe să-și pună în valoare calitățile și să-și învingă complexele față de cei care dau dovadă de mai multă inițiativă sau de o capacitate de acțiune mai mare. Are nevoie de maturitate emoțională, de sinceritate față de sine și de eliminarea sentimentelor negative, pentru a-și găsi echilibrul sufletesc.

LILITH ÎN TRIGON LA SOARE

Originalitate în creație care poate fi impusă sau declanșată de un tată autoritar sau de un partener sexual cu influență aparent negativă. Experiențe neplăcute pot revela nativului propriile sale talente sau aptitudini geniale.

LILITH ÎN OPOZIȚIE LA SOARE

Predispune la dificultăți de a se exprima și de a activa în sensul dorit, lipsa unui model de acțiune și a unui ideal concret, de natură superioară, care să dinamizeze evoluția nativului, eventual respingerea oricărui principiu activ datorită eșecului din experiențe anterioare. Nativul trebuie să-și aleagă un model de acțiune și de exprimare care să-i permită să-și stabilească obiective concrete de autoperfecționare, de afirmare a propriei personalități, de dezvoltare a capacităților sale creatoare, și să urmeze acest model în viața sa, îmbogățindu-l cu propriile sale descoperiri și reușite.

LILITH ÎN CONJUNCȚIE LA LUNĂ

Indică o influență feminină puternică, de autoritate, sau supunerea la un farmec misterios și implacabil. Imaginația și inconștientul funcționează puternic, visele sunt impresionante. Mama sau soția poate fi o entitate care blochează acțiunile creatoare, ceea ce poate da naștere la reacții de frustrare și resentimente.

LILITH ÎN SEXTIL LA LUNĂ

Capacitate de a transmite celorlalți puterea de a-și depăși temerile și inhibițiile, printr-o afecțiune care elimină barierele de comunicare. Astfel, nativul își întreține încrederea proprie în soluțiile optimiste și realizează că poate ieși din orice impas prin echilibru sufletesc.

LILITH ÎN CUADRATURĂ LA LUNĂ

Indică refuzul mamei și a tot ce vine din partea ei, conflict cu mama, imaginație bolnăvicioasă, impulsul de a mărturisi totul, simț exagerat al vinovăției și nevoia de a se pedepsi. În tema masculină indică lipsa modelului inconștient al femeii iubite, castrare psihică datorată mamei sau autocastrare pentru femei în general, teamă bolnăvicioasă de femei, mergând de la misoginie până la impotența și tendințe homosexuale.

LILITH ÎN TRIGON LA LUNĂ

Senzualitate puternică, afectivitate lipsită de prejudecăți, poate fi atrasă de ființe față de care nu are relații de sânge pentru a le ajuta, descoperindu-și astfel capacitatea de a dărui sau de a conduce prin blândețe. Autoritate disimulată, împlinind dorințele celorlalți își urmează scopurile implacabil. Magnetism puternic, prin care renaște la o nouă percepție a relațiilor cu ceilalți.

LILITH ÎN OPOZIȚIE LA LUNĂ

Predispune la respingerea principiului matern sau a maternității, ca un refuz de a participa la crearea vieții sau de a-și asuma responsabilitatea unui copil, sau ca o reacție la suferințe din copilărie. Poate exista un exagerat simț al vinovăției, și nativul trebuie să învețe să se ierte pe sine și să caute mai degrabă să repare cu bucurie lucrurile de care se crede vinovat, în loc să se lamenteze pentru greșeala sa aparentă. Există și posibilitatea unei dificultăți în relațiile cu femeile, sau în exprimarea propriei naturi feminine, a sensibilității și a receptivității.

LILITH ÎN CONJUNCȚIE LAMERCUR

Dificultăți în exprimare, care poate fi dură, rece, autoritară, sau marcată de un umor negru. Cinismul este expresia unei neîncrederi disimulate sub o mască din spatele căreia gândurile sincere apar deformate. Relațiile cu frații pot fi marcate de experiențe neplăcute, din care nativul are de învățat să înțeleagă și să ierte.

LILITH ÎN SEXTIL LA MERCUR

Are șansa de a-și găsi ocupații utile corelând sexualitatea și misterul, cu literatura sau comerțul. Poate fi un scriitor de romane de amor și polițiste, sau un negustor de cărți și obiecte de acest tip. Capabil să speculeze slăbiciunea altora pentru sex, trebuie să-și facă ordine în propria viață sexuală. Poate lucra în descifrarea unor enigme, nu fără succes.

LILITH ÎN CUADRATURĂ LA MERCUR

Gândire ciudată și uneori perversă, cerebralitate excesivă, neliniștitoare, sensibilitate nesănătoasă, însoțită de refuzul de a-i înțelege pe cei din jur și de a comunica. Nativul trebuie să aibă curajul de a-și recunoaște inhibițiile sau complexele, căci adesea refuză să le acorde atenție, ceea ce face să se mențină un blocaj la nivel intelectual sau sexual.

LILITH ÎN TRIGON LA MERCUR

Curiozitate pentru viața sexuală, poate fi un cercetător al acestui domeniu, înclinat să transmită altora cunoștințe utile despre propriul lor psihic, capabil să câștige încrederea celorlalți și să le fie confident, chiar în probleme intime. Are simțul umorului, poate fi un bun comediant sau autor de comedii. Spirit penetrant, vede mereu partea comică a situațiilor aparent grave.

LILITH ÎN OPOZIȚIE LA MERCUR

Predispune la confruntări de idei și dispute intelectuale care îl pun la încercare pe nativ, făcându-l să-și vadă propriile erori și oscilații, propriile exagerări intelectuale și mentalități distructive. Are nevoie să fie sincer cu sine și să-și recunoască erorile atunci când realizează că nu se mai poate baza pe ele, în loc să se încăpațâneze în căutarea de justificări pentru atitudini distructive.

LILITH ÎN CONJUNCȚIE LA VENUS

Farmec tulburător, magnetism, seducător, riscă să-și atragă relații distructive. Are ceea ce caută, ironic spus, dar este și un prilej pentru a se trezi și a-și folosi calitățile într-un sens util, și nu doar pentru plăceri gratuite. Poate fi atras de putere și bani, proba vieții sale.

LILITH ÎN SEXTIL LA VENUS

Șansa de a-și clarifica sentimentele în urma unor decepții amoroase, căci nu scapă de ceea ce se teme, și propria lipsă de încredere în celălalt ajunge să se concretizeze în confruntări dramatice dar pline de învățăminte.

LILITH ÎN CUADRATURĂ LA VENUS

Predispune la un refuz de a iubi, de a-și exprima emoțiile, datorită unui blocaj afectiv, sentimental sau sexual. Trebuie să caute o împlinire a vieții personale printr-o trăire deplină a condiției fizice proprii, învațând să-și armonizeze dorințele cu necesitățile afective.

LILITH ÎN TRIGON LA VENUS

Mare senzualitate, căutare a unei pasiuni ideale, capabil să respingă orice propuneri de apropiere afectivă pentru ca la momentul optim să-și recunoască marea iubire. Poate sublima sexualitatea într-o dăruire completă și o loialitate deplină față de celălalt.

LILITH ÎN OPOZIȚIE LA VENUS

Predispune la un refuz inconștient al afecțiunii sau al erotismului, eventual la dificultăți în exprimarea propriei naturi feminine, a sensibilității și receptivității, a sentimentului matern. Trebuie să-și pună în valoare posibilitatea de a-i proteja pe cei din jur și de a le oferi căldură și afecțiune, altfel riscând să cadă în răceală și indiferență, chiar față de cei pe care îi consideră foarte apropiați.

LILITH ÎN CONJUNCȚIE LA MARTE

Instincte puternice, agresivitate cu tendințe sadice, sau cel puțin impulsivitate. Nativul se confruntă cu propriile porniri violente, care îl vor determina să se educe pentru a acționa în serviciul celorlalți, și nu doar pentru propria satisfacție degenerată. Trebuie să-și dirijeze energiile în ocupații creatoare, posibil în lucrări de distrugere a lucrurilor devenite vechi și inutile. Chiar dacă acțiunea energică îi repugnă, va trebui să învețe să acționeze ferm numai la nevoie.

LILITH ÎN SEXTIL LA MARTE

Beneficiază de șansa de a-și recunoaște agresivitatea și de a și- o depăși printr-o întelegere a propriilor tendințe într-un sens constructiv. Succes în viața sexuală, dar cu experiențe din care are de învățat autocontrolul și corecta canalizare a energiilor. Capabil să-și stăpânească pornirile instinctive.

LILITH ÎN CUADRATURĂ LA MARTE

Predispune la voință slabă, o capacitate de a intra în situații dramatice sau în relații fatale, distructive. Poate determina reacții agresive față de sexul masculin, incapacitatea de a exprima sau de a accepta virilitatea la nivel sexual. Nativul trebuie să-și depășească propriile resentimente și răni pentru a putea dobândi, prin echilibrul său psihic, toată energia necesară unei activități creatoare.

LILITH ÎN TRIGON LA MARTE

Expresie activă, virilă, capacitate de a induce în ceilalți dorința de acțiune. Nu trebuie să dea vina pe alții pentru acțiunile în care eșuează, chiar dacă le-a declanșat sub influența lor. Capabil să-și asume responsabilitatea propriilor crize afective, va învăța să și le depășească prin autocunoaștere.

LILITH ÎN OPOZIȚIE LA MARTE

Predispune la accidente prin care nativul poate să se elibereze de temeri vechi sau de tendințe agresive. Poate da uneori o tendință spre inerție și lipsă de inițiativă sau de voință. În general, predispune la un refuz al propriei capacități de acțiune, de creație, sau la distrugerea posibilităților altora de a acționa și a crea, ca o reacție la dificultatea folosirii depline a capacităților proprii.

LILITH ÎN CONJUNCȚIE LA JUPITER

Nativul tinde să respingă legea și autoritatea, regulile și normele, căci acestea nu-i oferă suficientă încredere și siguranță. Tinde spre excese senzuale sau spre ideologii extreme, care îi permit să-și exprime sentimentele într-un mod mai liber și mai complet. Trebuie să cultive încrederea în propriile principii și consecvență în a-și urmări idealurile.

LILITH ÎN SEXTIL LA JUPITER

Nativul poate profita de pe urma secretelor dureroase ale altora, dar trebuie să-și depășească propriile slăbiciuni pentru a nu ajunge în situații similare cu cele de pe urma  cărora el profită. Propriile experiențe dureroase sunt prilejuri de a-și depăși temerile și prejudecățile, de a se cunoaște pe sine și de a-și depăși limitele.

LILITH ÎN CUADRATURĂ LA JUPITER

Tendința de a refuza să vadă propriile șanse de creștere spirituală, nesupunere față de propriile intuiții și dorințe, oscilații în atitudini datorită temerilor și pesimismului ocazional, adesea indus de alții. Trebuie să-și dezvolte încrederea în propriile posibilități și să păstreze optimismul pe măsura bunelor sale intenții.

LILITH ÎN TRIGON LA JUPITER

Capabil să se ocupe de delicte sexuale în poliție sau justiție, ca și de dezvăluirea unor secrete cu o mare influență asupra societății, nativul învață să-și controleze instinctele și sexualitatea. Propriile suferințe sau delicte din copilărie îi pot dezvălui enigmele altora, dacă el face corelațiile necesare.

LILITH ÎN OPOZIȚIE LA JUPITER

Predispune la tendințe contradictorii și anarhice, refuz de a se supune oricărei autorități, posibil dintr-o supraestimare a propriei personalități sau dintr-o prea mare încredere în sine. Trebuie să se detașeze de ideea că alții l-ar persecuta sau i-ar dori răul, și să caute să vadă lucrurile utile pe care le poate primi sau învăța din experiențele avute cu ceilalți.

LILITH ÎN CONJUNCȚIE LA SATURN

Predispune la deprimare și frustrări, nemulțumire inconștientă față de sine și autocritică severă, ceea ce îl împinge pe nativ fie spre izolare și autodistrugere, fie spre manifestări dure față de ceilalți, spre a masca propriile crize interioare. Trebuie să învețe să fie mai îngăduitor cu sine, iar în loc să se judece prea aspru, să treacă la acțiune fără întârziere pentru a înlătura aspectele negative din personalitatea sa.

LILITH ÎN SEXTIL LA SATURN

Prilej de a-și sublima instinctele într-un mediu sobru sau intelectual, în care senzualitatea este pusă pe un plan secundar. Poate învăța să-și controleze instinctele prin autodisciplină, și poate comunica și celorlalți această dorință sau tendință.

LILITH ÎN CUADRATURĂ LA SATURN

Indică tendința inconștiență spre izolare și autodistrugere, crize psihice, depresiuni nervoase, sentimente de frustrare, scrupule excesive, probleme cu articulațiile și cu abdomenul.

LILITH ÎN TRIGON LA SATURN

Evoluție socială lentă, favorizată de stăpânirea instinctelor, ca și de capacitatea de a nu-i contraria pe ceilalți prin ascetism sau repulsie față de sexualitate. Poate trăi o experiență sexuală profitabilă alături de o persoană mai în vârsta. Mentalitate liberă, care nu ține seama de diferențele de vârsta.

LILITH ÎN OPOZIȚIE LA SATURN

Predispune la teamă de singurătate, de îmbătrânire sau de moarte, mai ales prin contactul cu suferința celor în vârstă, dar anunță și o disponibilitate pentru detașare și eliberare de aceste concepte, dacă nativul înțelege că nu există decât ceea ce dorește el însuși.

LILITH ÎN CONJUNCȚIE LA URANUS

Indică lipsa simțului oportunității, nativul având reacții exagerate la emoții, adesea depășind limitele normale, fiind impulsiv, capricios, cu explozii agresive de o mare violență.

LILITH ÎN SEXTIL LA URANUS

Intuiție și imaginație care pot aduce nativului o rezolvare neașteptată a unor probleme interioare cu care se confruntă. Experiențe afective sau amoroase care pot aduce o maturizare emoțională și spirituală. Nativul poate dispune de o mare libertate de gândire în ce privește sexul și moartea, față de care poate avea o atitudine complet inocentă, naturală, ceea ce îl ajută să-și elimine ușor inhibițiile și complexele.

LILITH ÎN CUADRATURĂ LA URANUS

Reacții emoționale exagerate, entuziasm sau deprimare excesive, adevărate explozii ale unor lucruri adunate mult timp în sine. Trebuie să învețe dezamorsarea acestor tensiuni prin renunțarea la bazele pe care sunt construite ele, deci iertând și acceptând oamenii așa cum sunt, iubindu-i pentru ceea ce au ei divin și nu pentru manifestările trecătoare.

LILITH ÎN TRIGON LA URANUS

Talent creator dinamizat de experiențele amoroase și de relațiile romantice. Poate avea o abilitate neobișnuită ca să facă din sex un instrument de înnoire și înfrumusețare a vieții.

LILITH ÎN OPOZIȚIE LA URANUS

Predispune la impulsuri și reacții emoționale exagerate, la explozii agresive alternând cu stări bruște de apatie, o instabilitate emoțională care trebuie condusă spre un echilibru. Există o anumită repulsie față de schimbările de care are nevoie nativul, și el trebuie să și-o depășească printr-o atitudine inteligentă și prin libertatea de a adopta, fără prejudecăți, calea care se arată cea mai bogată în șanse de progres real.

LILITH ÎN CONJUNCȚIE LA NEPTUN

Indică o fantezie exaltată, mergând spre delirul imaginației, neclaritate în gândire, confuzie mentală, mergând până la pierderea conștienței sau chiar schizofrenie. Viață dezonorată, imoralitate, existând pericolul folosirii drogurilor de orice natură.

LILITH ÎN SEXTIL LA NEPTUN

Condiții optime pentru manifestarea și dezvoltarea propriilor calități psihice și mediumice. Capacitate de detașare și de percepere nealterată a realității, care trebuie folosite în ajutorul celorlalți.

LILITH ÎN CUADRATURĂ LA NEPTUN

Ca și Lilith în conjuncție: Indică o fantezie exaltată, mergând spre delirul imaginației, neclaritate în gândire, confuzie mentală, mergând până la pierderea conștienței sau chiar schizofrenie. Viață dezonorată, imoralitate, existând pericolul folosirii drogurilor de orice natură.

LILITH ÎN TRIGON LA NEPTUN

Imaginație bogată, viziune interioară neobișnuită, capacitate de detașare pentru a acționa liber în dimensiunile subtile. Este o posibilitate deosebită de a contribui la rezolvarea unor probleme concrete prin armonizarea cu cauzele care le determină.

LILITH ÎN OPOZIȚIE LA NEPTUN

Ca și Lilith în conjuncție: Indică o fantezie exaltată, mergând spre delirul imaginației, neclaritate în gândire, confuzie mentală, mergând până la pierderea conștienței sau chiar schizofrenie. Viață dezonorată, imoralitate, existând pericolul folosirii drogurilor de orice natură.

LILITH ÎN CONJUNCȚIE LA PLUTON

Indică tendința spre minciună, simulare, trădare, spre manifestări sadice distructive și autodistructive, nativului lipsindu-i sentimentul vinovăției.

LILITH ÎN SEXTIL LA PLUTON

Acțiune secretă, dar care oferă șansa unei autocunoașteri profunde. Experiențe dure dar utile, prin care îi poate trezi pe alții la realitatea lor spirituală.

LILITH ÎN CUADRATURĂ LA PLUTON

Predispune la tendințe spre răzbunare și distrugere, care se răsfrâng negativ asupra vieții nativului. El va trebui să învețe să nu facă altora ceea ce nu dorește să i se facă lui, și să-și consolideze încrederea pozitivă în sine, pentru a dobândi și încredere în ceilalți. Tendința subtilă de a se răzbuna pe oricine pentru propriile suferințe trebuie transmutată în capacitatea de a ierta nelimitat și necondiționat.

LILITH ÎN TRIGON LA PLUTON

Mare putere pasională și distructivă, care poate fi autodistructivă. Capacitate de a distruge în sine elementele negative. Instincte puternice, capabil de transformări profunde, experiențe dure care îi pot trezi latura umanistă, afectuoasă.

LILITH ÎN OPOZIȚIE LA PLUTON

Predispune la lipsa sentimentului vinovăției în situații în care nativul poate face rău altora, căci el se simte cumva îndreptățit sau mulțumit de asta. Trebuie să învețe să ierte și să renunțe la ideile de răzbunare sau de pedepsire a celorlalți, ca și la tendința de a se autopedepsi inconștient prin agresivitatea pe care și-o atrage.

„Cursuri de Astrologie”

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

2 comentarii la „ASTROLOGIE – LILITH – Aspecte

 1. Great items from you, man. I’ve have in mind your stuff prior
  to and you are just extremely magnificent. I really
  like what you have received here, certainly like what you are saying and the best way in which you say it.
  You’re making it enjoyable and you still care for to keep it sensible.
  I can not wait to read far more from you. This is really
  a great site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *