ASTROLOGIE- CASELE ASTROLOGIE-

– CASELE

PENTRU ÎNCEPĂTORI

CASA I: personalitate, temperament bazal;

CASA a II-a: bunuri materiale, bani. resurse, posesiuni;

CASA a III-a: fraţi, surori (legături familiale), studii, comunicare, vorbire:

CASA a IV-a: cămin, obligaţii familiale, ultima parte a vieţii;

CASA a V-a: creativitate, iubiri, urmaşi;

CASA a VI-a: sănătate, raporturi cu subordonaţii, activităţi distractive;

CASA a VII-a: viaţa emotivă, afaceri, relaţii profesionale şi publice, căsătorie; CASA a VIII-a: forţe vitale, asigurări, taxe, moşteniri, moarte;

CASA a IX-a: educaţie superioară, călătorii lungi, limbi străine;

CASA a X-a: carieră, situaţie socială, reputaţie;

CASA a XI-a: prieteni, preocupări şi plăceri intelectuale, viaţa în societate;

CASA a XII-a: serviabilitate, evaziune, duşmani ascunşi, inconştientul.

CASA I

Casa I, este casa personalitatii si a modului in care ne vad, ne percep ceilalti. Tot ea, reprezinta acea prima impresie pe care o lasam celor din jurul nostru.

Aceasta prima casa, ne ajuta sa ne constientizam pe noi ca fiinte individuale, sa ne deosebim de ceilalti si sa ne exprimam pe noi insine asa cum consideram si simtim. Aspectele tensionante de aici, pot face dificila exprimarea acestei case si a modului in care suntem vazuti de ceilalti.

Casa I mai reprezinta si primii ani de viata. Ea vorbeste (de fapt) atat despre inceputul vietii noastre, despre primii pasi pe care ii facem, cat si despre ceea ce tindem sa devenim.

Spre deosebire de alte case, ea prezinta date atat despre aspectul nostru fizic, corpul fizic, cat si despre acea parte a noastra nevazuta, sinele interior.

Si pentru ca este casa guvernanta a primului semn din zodiac, al Berbecului (semn al initiativei, impulsivitatii si dinamismului), nu putem trece cu vedera semnificatia ei ca si casa a inceputului si initiativei.

Soarele pe casa I, accentueaza toate caracteristicile acestui segment astral, iar daca atat Soarele cat si Ascendentul se afla in acelasi semn zodiacal, putem vorbi de o dubla accentuare a zodiei solare.

CASA a II-a

Casa a II a are legatura cu tot ceea ce tine de posesiuni si de atitudinea noastra fata de acestea.

Ea ne vorbeste despre banii dobanditi prin munca proprie, prin sudoarea fruntii,despre calitatile care pot fi folosite pentru a face bani si despre capacitatea noastra de a-i valoriza.

Banii, achizitiile, proprietatile, bunurile materiale, averea, lucrurile care ne apartin si pe care le detinem. Stima de sine si respectul pe care stim sau nu sa ni-l acordam. Toate sunt incluse in aceasta casa.

In cazul in care avem multe planete plasate aici, apare un puternic sentiment al proprietatii. Soarele plasat in aceasta casa, plus alte cateva planete (in special planete personale) ne pot face mai posesivi cu lucrurile si oamenii din viata noastra.

Reprezinta casa constientizarii a ceea ce este “ al meu “ fata de ceea ce este al altei persoane.

Insa casa a II-a nu se rezuma numai la acele posesiuni din planul fizic. Ea include orice tip de posesiune, de la lucrurile materiale/tangibile pana la constientizarea si detinerea propriilor noastre sentimente, nevoi si calitati.

CASA a III-a

In cadrul celei de-a III-a case sunt incluse urmatoarele domenii de viata: primii ani de scoala (mai exact scoala primara – pana la varsta pubertatii), mediul familial al acestei perioade, rudele, fratii, vecinii si persoanele apropiate noua, care au o influenta asupra noastra (de exemplu o bona care are tot timpul grija de copil poate fi inclusa in aceasta casa, chiar daca nu-i este ruda).

Casa a III-a, mai are legatura cu intelectul analitic, concret al persoanei, cu modul sau de a comunica si de a afla lucruri noi, cu dezvoltarea inteligentei si cu capacitatea sa de a acumula informatie.

Tot in cadrul acestei case sunt incluse calatoriile de scurta durata, fie ele in planul fizic sau intelectual.

Aspectele pozitive de aici, indica interesul, dorinta mai mult sau mai putin accentuata a persoanei, de a cunoaste mediul in care se afla; indica daca individual este sau nu curios sa cunoasca si sa afle lucruri noi despre ceea ce-l inconjoara.

Aflam informatii despre cat de capabila este persoana in a-si dezvolta limbajul, in comunicare si in ritmul de gandire.

Aici mai sunt incluse si mijloacele de transport in comun si tot ceea ce tine de deplasare si transport.

Pentru persoanele care au Mercur pe casa a III-a, comunicarea este extrem de importanta (mai ales daca planeta este bine aspectata).

CASA a IV-a

Casa a IV-a ne vorbeste despre mediul familial in care am crescut, despre felul in care percepem familia si despre mostenirea psihologica atat a noastra ca si persoane individuale, cat si acea mostenire ancestrala si rasiala.

Planetele plasate aici arata cat de dezvoltat este simtul nostru de apartenenta.

Dat fiind faptul ca cea de-a IV a casa guverneaza zodia Racului, astrologia traditionala o asociaza cu mama, iar cea de-a X a casa este asociata cu tatal. Totusi, astrologia moderna este de parere ca acestea variaza si se pot inversa, in functie parintele care se impune mai mult . Important de mentionat este ca, ea simbolizeaza mai de graba modul in care nativul percepe comportamenul parintelui si nu neaparat comportamentul sau real.

Tot aceasta casa arata cat de usor, sau cat de greu ne exprimam cele mai profunde sentimente si cat de usor acceptam sa ne deschidem in fata celorlalti.

Uranus plasat aici poate da schimbari frecvente de rezidenta, schimbari neasteptate in mediul familial sau o dorinta accentuata de libertate si de putere de exprimare in cadrul familial.

Traditia, poporul, dragostea de patrie, atasamentul de trecut, amintirile, legatura cu masele, toate tin de aceasta casa.

CASA a V-a

Casa a V-a reflecta acea iubire neconditionata si lipsita de interes fata de o persoana de care ne indragostim. O iubire curata si sincera.

Spre deosebire de casa a VII-a care vorbeste despre relatia in cadrul unei casatorii, casa a V-a vorbeste despre relatia de dragoste romantica, neoficiala (fara acte).

Domeniul de viata ce cuprinde copiii este inclus tot in aceasta casa. Aici putem afla daca persoana in discutie, apreciaza sau nu copiii, daca are inclinatii materne/paterne sau nu.

Creativitatea (imboldul de a crea si de a da viata), hobby-urile, aventura, aptitudinile artistice, sex-appeal-ul, sporturile, agrementul, jocurile de noroc, speculatiile financiare, toate sunt incluse in aceasta casa.

O accentuare a casei a V-a trezeste interesul pentru exprimarea creativitatii si pentru realizarea de lucruri care inspira.

Increderea in fortele proprii si in valorile personale sunt si ele incluse aici. Iar o casa prost aspectata, poate face ca nativul sa se indoiasca de calitatile sale si sa nu aiba suficient de multa incredere in sine.

In timp ce profesorii universitari sunt reprezentati de cea de-a IX-a casa, invatatorii sunt inclusi in acest sector.

Casa a V-a mai este numita si casa actoriei si teatrului.

Neptun plasat aici poate da tendinta nativului de a idealiza relatiile de dragoste, de a visa la o relatie ideala, sau de a declansa o dragoste la modul cel mai profund.

Venus conjunct Mercur in V, bine aspectate, dau calitati artistice semnificative si exprimarea cu usurinta a acestora.

CASA a VI-a

Aceasta casa vorbeste despre compromisurile pe care suntem dispusi sa le facem si despre cat de mare este tendinta noastra de a veni in ajutorul celorlalti, de a servi sau de a ne face utili.

Un prim domeniu de viata pe care casa a VI-a il cuprinde, este acela al sanatatii; insa aici nu sunt incluse bolile cu caracter maling ci acelea cu un caracter benign, bolile de scurta durata (in special infectiile). Tot ceea priveste bolile curabile, care nu tin toata viata, intra in aceasta categorie.

De aici aflam cat de mare este interesul nostru pentru curatenia corporala (si nu numai – chiar pentru curatenie in general), pentru sanatea noastra si pentru modul in care privim santatea. Atat medicina traditionala cat si cea naturista sunt incluse aici.

Alt domeniu ar fi acela al locului de munca si al serviciului (mai este numita casa subalternilor si indica relatia pe care o avem cu acestia). In timp ce casa a X-a se concentreaza asupra carierei, casa a VI-a ne vorbeste despre locul de munca propriu-zis si despre felul in care ne achitam de sarcinile si responsabilitatile zilnice. Poate indica de asemenea, o meserie aleasa la nevoie.

Tot aici intalnim informatii despre calificarile dobandite, training-urile efectuate, sarcinile realizate in mod repetat si care tin de rutina. Cat de rezistenti suntem la rutina.

Altfel spus, planetele dispuse in aceasta casa ne vor vorbi despre sanatate, rutina, job, servicii si relatiile cu colegii.

Animalele de casa/ domestice (animalele mici, in general) sunt si ele incluse aici. Felul in care ne comportam cu ele, daca le agreem sau nu, poate fi observat in cea de-a VI a casa. Este de asemenea un sector ce reprezinta nutritia si aptitudinile de vindecator.

De exemplu, Neptun in VI, prost aspectat, din punct de vedere medical poate da boli care sunt descoperite cu greu, sau a caror cauza este descoperita cu greu.

CASA a VII-a

Cea de-a VII-a casa este asociata cu relatiile de casatorie si de parteneriat. Practic, ea reprezinta casa relatiilor oficiale.

Prin intermediul acestei case, aflam felul in care persoana (a carei harta o analizam) se raporteaza la celalalt (spre deosebire de casa intai care indica felul in care ne raportam la propria noastra persoana).

Ea ne invata sa fim mai toleranti si mai intelegatori, acceptand si punctul de vedere al celuilalt.

Ceea ce noi cautam la un partener, dorinta noastra mai accentuata sau mai putin accentuata de a ne afla intr-o relatie, de a simti ca avem pe cineva langa noi si atmosfera din cadrul unei relatii, pot fi observate si interpretate prin planetele prezente aici.

Totusi aceasta casa nu include numai casatoriile, ci si divortul si actiunea de a da in judecata.

Planetele benefice, bine aspectate, prezente in acest segment, indica abilitatea si calitatea noastra de a relationa si de a interactiona in cadrul unui grup sau echipe.

Intelegerile, acordurile, tratatele, legalitatile, negocierile, contractele, relatiile diplomatice si dusmanii declarati , sunt tot aici inclusi.

Mercur, puternic aspectat in aceasta casa (mai ales in cazul in care cuspida casei cade in Gemeni sau Sagetator), face ca nativul sa fie atras de partenere inteligente si comunicative.

CASA a VIII-a

Relatiile sexuale, latura oculta a vietii si moartea, toate acestea sunt incadrate aici.

Atmosfera acestei case indica felul in care abordam subiectele taboo , cat de mult acceptam transformarea personala si ciclul nastere – moarte –reinviere/renastere.

Natura noastra sexuala si exprimarea noastra sexuala, pot fi (cel putin partial) observate prin atmosfera din cadrul acestei case.

Casa a VIII-a este necesara doarece ea ajuta la purificarea si regenerarea noastra. Vorbeste despre acea moarte (fizica ori simbolica) pe care insasi pasarea Phoenix a trebuit sa o indure, dar numai pentru a renaste mai puternica si mai frumoasa ca niciodata.

In timp ce casa a II-a priveste banii obtinuti prin munca proprie, cea de-a VIII-a se raporteaza la banii altora, primiti de la altii sau mosteniti. Spre exemplu, un Soare bine aspectat in casa a VIII-a poate indica un statut financiar bun al sotului (in cazul in care este vorba despre harta unei femei) sau al tatalui/parintilor.

Este, de asemenea, casa banilor si bunurilor in comun cu altii, a partajelor, a favorurilor venite din partea altor persoane, a relatiilor cu asigurarile si bancile, a sponsorizarilor, ponturilor, castigurior facilitate de altii, administrarii banilor altor persoane si a interventiilor chirurgicale.

Nu in ultimul rand, dat fiind simbolistica pe care am prezentat-o, nu putem sa nu observam si sa constientizam ca aceasta casa vizeaza si latura intunecata a instinctelor noastre.

Soarele in casa a VIII-a, trezeste interesul pentru latura ascunsa a vietii, pentru lucrurile misterioase, oculte, pentru moare si transformare. Persoana are trairi profunde, este pasionala si are o sexualitate dezvoltata.

CASA a IX-a

Un prim domeniu de viata pe care aceasta casa il exprima este acela al studiilor superioare. In functie de semnul zodiacal in care cade cuspida casei si/sau de planetele care se afla plasate aici, se poate afla care este cel mai potrivit domeniu de studiu in care individul poate evolua.

Un alt domeniu este acela al calatoriilor de lunga durata. Fie ca este vorba de calatorii in tari straine ori de calatori in planul gandului, tot aici pot fi incadrate. Sunt inclise atat calatoriile din punct de vedere geografic, cat si cele de ordin spiritual.

Dreptul, filosofia, religia, cultura/culturile tarilor straine, cunoasterea, adevarul, corectitudinea, lucrurile care tin de etica si de moralitate, raportarea noastra la divin, idealurile, evolutia spirituala, pregatirea postuniversitara, masteratele, specializarile, convingerile, conduita, emanciparea, elevarea, diplomele,aptitudinile de ghid, toate sunt incluse aici. Si pentru ca am adus vorba de alte culturi, trebuie sa specific faptul ca atat limbile straine cat si capacitatea de a invata usor o limba straina (si respectiv, de a avea ureche muzicala), toate sunt incluse in aceasta categorie.

Spre exemplu un nativ cu Soarele in aceasta casa poate avea o buna ureche muzicala si astfel poate invata cu usurinta o limba straina. De altfel, dorinta lui de a calatori este foarte mare.

Spre deosebire de casa a III-a, unde contactul direct cu mediul apropiat este cel care primeaza, casa a IX-a vorbeste despre un mediu extins, mai larg si mai cuprinzator.

In afara de acestea, ea mai este casa teologului, mentorului, ghidului.

CASA a X-a

Casa a X-a este in stransa legatura cu cariera (acea cariera/profesie liber aleasa), vocatia, ambitia, telul profesional si statutul social. Ea arata cat de mari sunt aspiratiile noastre si ce dorim sa realizam, in special din punct de vedere al carierei.

Numarul mare de planete in aceasta casa poate indica o persoana centrata pe cariera. Este ambitioasa, perseverenta, muncitoare, rabdatoare (poate fi de parere ca in viata lucrurile de calitate se castiga in timp, prin multa munca si rabdare) si dornica de a avea un statut inalt, sau daca nu, cel putin bun din punctul sau de vedere (depinde cat de mari sunt aspiratiile sale).

Tot aici intalnim tot ceea ce tine de guvern, autoritate, figura paterna (sau uneori cea materna – depinde care parinte este mai autoritar), aparitiile publice si modul de exprimare in societate din punct de vedere al statutului.

Priveste de asemenea promovarile pe care le obtinem, tipul de business care ni se potriveste, felul in care eforturile noastre sunt percepute de ceilalti, lucrurile care ne motiveaza pentru a reusi, relatiile cu societatea.

Nu in ultimul rand, priveste raportul pe care il avem fata de cei care au o anumita autoritate asupra noastra , fie ca este vorba de parinti sau de seful de la locul de munca.

Femeile cu Soarele pe casa a X-a (mai ales cand acesta se afla intr-un semn zodiacal gen: Leu, Scorpion, Capricorn, Berbec) sunt femei puternice, pentru care cariera este extrem de importanta.

CASA a XI-a

Cel mai reprezentativ domeniu al acestei case este acela al prietenilor. Aici invatam sa fim altruisti, sa renuntam la egoism si la egocentrism si sa ne concentram asupra celorlalti

Plasarea multor planete in aceasta casa ne trezeste dorinta de a fi intotdeauna inconjurati de oameni. Bine aspectata, casa poate indica o iubire semnificativa fata de semeni, tocmai pentru ca persoana se simte una cu ceilalti. Apare dealtfel, nevoia de a apartine unui anumit grup, astfel ca, acestei case ii poate fi asociat dictonul “unde-s doi puterea creste“.

Aici intra tot ceea ce tine de cluburi, organizatii nonguvernamentale, societati. Tot aici se pot observa beneficiile primite de pe urma carierei alese, dorintele si sperantele fiecaruia.

Prin studiul acestei case aflam informatii despre copiii adoptati, fara camin sau vitregi.

Pentru nativii cu multe planete in casa a XI-a, mai ales daca este prezent unul din luminarii – Soarele si/sau Luna, cercul de prieteni va avea o influenta majora in viata sa. De aceea in cazul sau, poate mai mult decat in cazul altora, este bine sa fie inconjurat de un grup care sa-l influenteze intr-un mod pozitiv si de la care sa invete lucruri care sa-l ajute pe scara evolutiei personale.

Casa a XI-a este de altfel, casa sponsorilor, a sustinatorilor; ea priveste relatia cu publicul, cu clientela (in caz de afacere proprie),evenimentele sociale, aspiratiile, proiectele indraznete..

Pluton aflat in aceasta casa poate da sustinatori din umbra, nestiuti, necunoscuti; prieteni cu inclinatii oculte; capacitatea de a-i magnetiza, influenta si chiar manipula pe oameni.

CASA a XII-a

Cea de-a XII-a casa guverneaza inchisorile, spitalele, azilurile; tot ceea ce ne ingradeste intr-un fel libertatea, sau ne izoleaza de ceilalti. De ce s-ar putea intampla aceasta? Pentru a evolua. Insasi inchisoarea are rolul sau. De cele mai multe ori, atunci cand nu acceptam sa evoluam de buna voie, pe o cale libera, buna si corecta, ni se dau diverse “ ocazii “ care ne obliga intr-un fel sau altul, sa traim intr-un loc izolat (inchisoare, azil, sau chiar manastire), tocmai pentru a ne detasa de multimea care ne inconjoara si care ne influenteaza vrem – nu vrem in fiecare zi, pentru a medita asupra noastra ca si entitati.

Karma (tot ceea ce tine de actiunile noastre trecute), secretele noastre, dusmanii ascunsi pe care ii avem, atractia pentru misticism, sacrificiul de sine, intra tot in aceasta categorie.

Casa a XII-a mai poate fi numita si casa inconstientului. O aspectare negativa a acestei case poate da tendinta de a nu recunoaste lucruri din viata noastra care ne dauneaza, sau de a nu accepta sa privim catre interiorul nostru.

Din pacate, uneori, dorinta de detasare si de unificare cu divinul, poate fi stimulata si printr-un mod care sa aduca mai mult rau decat bine, cum ar fi consumul de diverse droguri sau de bauturi alcoolice. Mai grav este faptul ca, aspectele negative care ar putea conduce la astfel de lucruri, pot crea in acelasi timp si o dificultate in renuntarea la dependentele pe care ni le cream; astfel ca, aceasta casa poate fi asociata si cu dependentele si respectiv capacitatea noastra de a renunta la lucruri care ne fac rau.

Este, de asemenea, casa bolilor lungi, cronice, a muncii in spatii inchise (penitenciare, inchisori, spitale, aziluri), a izolarii, autosabotajului, exilului, a celor mai mari temeri, inhibitii, blocaje, a caintei si a smereniei .

Aspectul de Soare conjunct Neptun in casa a XII-a, da o tendinta puternica spre visare (mai ales daca aspectul are loc intr-un semn de apa), destul de probabil (in special daca se afla in Pesti si este prost aspectat) sa dea tendinta spre exces de alcool si/sau consumul de stupefiante. In cazul unei aspectari pozitive, persoana poate avea inclinatii semnificative pentru misticism, spiritualitate, visare. Cu o sensibilitate si o senzitivitate extraordinara, nativul poate fi un poet sau un scriitor foarte bun.

~ Articol preluat.

 

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *