Aromoterapia, terapia cu uleiuri volatile

 

 

Terapia cu uleiuri volatile se practică din cele mai vechi timpuri.

Sunt uleiuri volatile care pot influența visele.

Pot genera un anumit timp de vise: parfumul de mosc, ulei volatil de trandafir, flori de câmp, tamâie. Aceste uleiuri, degajate în atmosfera cu ajutorul unei lămpi de aromoterapie pot genera anumite vise.

Insomnia poate dispărea dacă se consumă un extract de macerat din sunătoare combinat cu trei linguri de tinctură de lavandă, trei linguri tinctură de sulfină și trei linguri tinctură de talpă gâstii.

Pentru coșmaruri se consumă o ligură rasă de pulbere de sunătoare (numită și “iarba spaimelor”- pentru că alungă “spaimele”). Planta se ține sub limbă 10 minute apoi se înghite cu apă.

În camera aerisită cu așternuturi proaspete, parfumurile de levănțică, sânziene, iasomie, lamâita, busuioc etc. însotite de o lumânare (aprisă pe un suport special pentru a înlătura eventualele pericole) atrag rezonanța cu lumile astrale mai ales dacă se folosesc sunete din natură, sunetul ploii, o muzică clasică plăcută care să inducă starea de bine, sunete care ne pot duce cu gândul în copilărie, în viețile anterioare sau într-un prezent minunat în care spiritul colindă liber.

 

O lista succintă a utilizării uleiurilor volatile:

Uleiul de mentă – este indicat mai ales în zilele foarte călduroase, dă senzația de răcoare, dă prospețime. Este recomandat persoanelor mai nervoase sau agitate deoarece este ca un duș răcoros diminuând iritabilitatea și nervozitatea.

Uleiul de busuioc – este indicat mai ales persoanelor foarte obosite sau astenice deoarece combină efectul de relaxare cu cel de revitalizare și cu cel de stimulare.

Uleiul de lămâie – este recomandat persoanelor care suferă de pe urma traiului sedentar. Acest ulei are o aromă care oferă prospețime, limpezime și claritate dând o stare de destindere și de bună dispoziție.

Uleiul de portocală – produce o stare de mulțumire, de intimidate, ușurează somnul.

Uleiul de lavandă – calmează tensiunile psihice și favorizează trecerea gradată către starea de somn.

Uleiul de trandafir – folosit în doze mici conferă o stare plăcută de confort, înlatură tensiunea psihică și musculară, creează o predispoziție spre reverie. Este cea mai rafinată aromă cu efect relaxant.

Ulei de brad – la fel ca și uleiul de pin dă vigoare, un sentiment de siguranță și stabilitate. Este recomandat pentru persoanele care e simt slăbite, fără vlagă.

 

 

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *