ARHANGHELII CARE GUVERNEAZA CHAKRELE

ARHANGHELII fac parte din categoria numita Ingerii lumii, si sunt foarte aproape de oameni.. Ei sunt spirite ale focului si o indatorire primara este aceea de a duce la bun sfarsit dorinta lui Dumnezeu de a infaptui Planul Divin pe Pamant. Ei sunt cei care fac legatura intre Dumnezeu si om. Supravegheaza ingerii pazitori si toate celelalte cete ingeresti. Sunt tot felul de informatii despre Arhangheli. Mai jos facem o mica analiza a fiecarui Arhanghel in legatura cu cele sapte chakre principale

ARHANGHELUL URIEL guverneaza raza rubinie si a compasiunii si a pacii. El este Lumina, Focul, Fata lui Dumnezeu. Chakra corespondenta este MULADARA, simbolizata prin lotusul cu patru petale.Uriel ne ajuta atunci cand avem perturbari ale acestei chakre.

Aceste perturbari pot fi: un simt al identitatii nedezvoltat, temerile legate de atacuri de orice fel, fuga de raspundere, slabiciuni de orice tip, fricile de orice, lacomie, avaritie, egoism, manie, lene cu stari de incetinire mentala, lipsa de incredere in viitor, stare de nesiguranta, teama de nesiguranta materiala, un dezechilibru intre a da si a primi.

Nefunctionarea corecta a acestei chakre duce la disfunctii si chiar boli grave la acest nivel (afectiuni in zona anusului-hemoroizi, sangerari,abcese etc.; tulburari de miros;dureri zona sacrala; constipatie; colita; cresterea in greutate; anorexie; boli la nivelul picioarelor, articulatiilor, oaselor)

Rezoneaza la culoarea rosie aprins si printre alte remedii cel mai usor ar fi vizualizarea culorii rosu aprins cu canalizare la nivelul chakrei.

ARHANGHELUL CHAMUEL (SAMUEL) guverneaza raza portocalie (dupa unele informatii roz-portocalie) a iubirii si este Ingerul adoratiei, Cel ce il vede, Il cauta pe Dumnezeu. Chakra corespondenta este Swadistana (da constructivitate si bucurie), simbolizata prin lotusul cu sase petale.

Perturbarile acestei chakre pot fi: lipsa de control in relatiile cu alti oameni, emotivitate excesiva, reprimarea instinctelor, tristete, sentimente de vinovatie, frici fata de: apa, intuneric, oameni, boala, batranete, necunoscut, etc.), teama de a nu fi iubit, teama de abandon, agresivitate fizica si verbala, placere exagerata de a manca, renegarea si refularea sexualitatii, comportament ostil fata de sexul opus, dificultati financiare.

In urma acestor perturbari energetice, uneori neglijate, pot aparea probleme de sanatate ca: dureri in zona pelviana sau in zona salelor, tulburari emotionale, afectiuni ale organelor genitale(fibroame, chisturi ovariene, vaginite, boli venerice, etc), probleme renale, boli ale vezicii urinare si prostatei, tulburari de natura erotica(frigiditate, impotenta, etc) Rezoneaza la culoarea portocaliu .

ARHANGHELUL JOFIEL guverneaza raza galbena (sau galben-aurie) a iluminarii si este cel ce este Frumusetea lui Dumnezeu.Chakra corespondenta este Manipura si este simbolizata prin lotusul cu zece petale.

Daca aceasta chakra lucreaza pe disfunctie apar pertubari ca: lentoare mentala, lipsa incredere in fortele proprii (lipsa vointei), incapacitate de a da si a primi, manie dusa la extreme pentru ceea ce fac altii , apar boli in zona respectiva: boli ficat, vezica biliara cu dureri de cap, pancreas, diabet, stomac, etc.

Il putem invoca pe Jofiel atunci cand suntem nelamuriti cu tot ce insemna viata. El ne ajuta la invatatura, concentrare, memorie, informatii aparent uitate,etc

ARHANGHELUL RAFAEL guverneaza raza verde –smarald a vindecarii. Este vindecatorul universal, este inger al iubirii, rugaciunii si al carui nume inseamna Dumnezeu a vindecat.Chakra corespondenta este Anahata, centrul inimii si este simbolizata de lotusul cu douasprezece petale.

Pentru folosirea corecta a razei verde – smarald ar fi bine sa manifestam smerenie si puritate, sa ne straduim cat mai mult in cautarea si gasirea adevarului. Anahata este centrul vital de unde vine toata energia. Simti, atunci cand este energizata, ca se gaseste in acest loc izvorul nesecat de iubire.

Perturbari la nivelul Anahatei ca: incapacitatea de a darui iubire persoanei proprii si altora, incapacitate de a primi iubire, neputinta de a ierta, resentimente, ura, tristete, melancolie, amaraciune pot declansa boli: palpitatii, artmii, angine pectorale, boli cardiovasculare, probleme circulatorii(leucemie, tromboza coronariana), hipo si hipertensiune, ateroscleroza, tulburari respiratorii(bronsite, astm, etc.), afectiuni ale plamanilor(pneumonie, emfizem pulmonar, cancer pulmonar), probleme la nivelul sanilor, dureri in partea de sus a spatelui). Rezoneaza cu verde –smarald

ARHANGHELUL MIHAIL guverneaza raza albastra. Este ingerul protectiei, ingerul dreptei judecati, cel asemenea lui Dumnezeu. Chakra corespondenta este Vishuda simbolizata de lotusul cu saisprezece petale. Pe arhanghelul Mihail il chemam in ajutor oricand simtim nevoia de protectie.

Perturbari energetice la nivelul acesta pot fi: incapacitatea de a exterioriza sentimentele, emotiile, teama de critici, de izolare, dificultati in exprimarea ideilor, convingerilor, stari interiore contradictorii, retragere, dorinta de a se inchide sine, senzatie de “nod in gat”, autovictimizare, depresie, etc. Ele pot provoca boli ca: afectiuni in zona gatului, afectiuni ale glandei tiroide, ale urechilor, dificultati de vorbire, dureri de ceafa, afectiuni bucale., etc.Il chemam pe arhanghelul Mihail cand avem de inlaturat negativitati in incaperi sau in viata noastra.

ARHANGHELUL GABRIEL guverneaza raza indigo a armoniei si puritatii. El este Ingerul vestitor. Chakra corespondenta este Ajna si este simbolizata de lotusul cu nouazeci si sase de petale.Acest centru controleaza intuitia superioara. Orice dezechilibru la acest nivel ne blocheaza privirea interioara, si genereaza boli la nivelul capului.

ARHANGHELUL ZADCHIEL guverneaza raza violeta a purificarii si iertarii. Este ingerul milei, al compasiunii el este “cel ce este Dreptatea lui Dumnezeu”. Chakra corespondenta este Sahasrara (sau a Coroanei) simbolizata de lotusul cu o mie de petale.Acest centru este locul unde avem intotdeauna contactul cu Dumnezeu. Ar fi bine sa functioneze corect in permanenta, pentru ca in momentul in care lucreaza in deficit, da nastere la dureri cumplite la nivelul capului si boli foarte grave. Se protejeaza prin rugaciune, consumul de infuzie de busuioc, isop si rozmarin si vizulizarea culorii violet.

ALTI ARHANGHELI

ARHANGHELUL METATRON ( cel al lui Dumnezeu) si este cel mai aproape de Tronul lui Dumnezeu. Energia acestui arhanghel este deosebit de puternica, asemanatoare unei raze laser si prin invocare se pot depasi momentele grele din viata primindu-se incurajare si suport in toate actiunile noastre de a merge mai departe.

ARHANGHELUL RAZIEL este numit si Secretul lui Dumnezeu, pastratorul si pazitorul ideilor pure , a originalitatii. El este foarte aproape de Creator incat stie toate secretele Universului. El are misiunea de a nota tot ceea ce se spune in jurul Tronului lui Dumnezeu.

ARHANGHELUL HANIEL este numit si Gratia lui Dumnezeu sau Gloria lui Dumnezeu.

El este un simbol al credintei si deseori il vedem purtand un felinar ce reprezinta Ochiul lui Dumnezeu ce cutreiera Pamantul pentru oameni si pentru rugaciunile lor. El ajuta oamenii in drumul lor spiritual spre Iluminare. Cu ajutorul lui putem sa ne dezvoltam capacitati de comunicare cu lumea nevazuta.

ARHANGHELUL SANDALFON. Numele lui din greaca se traduce frate, si se spune ca este fratele geaman al Arhanghelului Metatron. El este mentionat in scrierile vechi ca un maestru al muzicii, si ii simtim ajutorul atunci cand cautam calea noastra spirituala. Mesajele lui sunt deosebit de profunde si avem raspunsuri de fiecare data cand meditam in energia acestui minunat arhanghel.

ARHANGHELUL ARIEL este ingerul naturii si guverneaza taramul Ingerilor Pamantului (zane, spiridusi, elfi, etc.)

 

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *