Arhangheli, scurtă descriere

 

 

Arhanghelii îi pot ajuta, în același timp, pe toți cei care îi invocă/cheamă, deoarece, ei sunt ființe neîntrupate și nemărginite. Ei vor răspunde chemarilor indiferent dacă sunt formulate mental/în gând, verbal/cu voce tare sau în scris. Le puteți cere Arhanghelilor să rămână în permanență alături de dumneavoastră și asta vor face.

 

Mihail înseamnă „cel care este asemenea lui Dumnezeu” sau „cel care seamănă cu Dumnezeu”. Ne eliberează de teamă şi de îndoială, ne apară şi înlătură orice influenţă negativă.

I se poate solicita să taie cu sabia sa stringurile şi dependenţele de tot felul, să ofere protecţie prin coloana de lumină, etc.

Este considerat cel mai puternic dintre arhanghelii, el este descris în Biblie şi în alte texte sacre creştine, mozaice sau islamice, săvârşind acte eroice de protecţie.

Mihail este sfântul patron al ofiţerilor de poliţie şi dă curaj celor care îl cheamă. El conduce ceata îngerilor cunoscuţi sub numele de „virtuţi” sau „stăpânii”.

 

Gavril (sau Gabriel) înseamnă „trimisul, mesagerul lui Dumnezeu”. Acest arhanghel îi ajută pe mesageri, scriitori, profesori, ziarişti. De asemenea, îi ajută pe părinţi în conceperea, creşterea sau adoptarea copiilor.

Arhanghelul Gavril a adus Bunavestire lui Zaharia, anunţând naşterea lui Ioan Botezătorul, şi Mariei, binevestind naşterea lui Iisus.

Se spune că Arhanghelul Gavril i-a dictat Coranul lui Mohamed.

 

Rafael – „cel care vindecă”, slujitor în faţa Gloriei Domnului Dumnezeu. El vindecă suferinţele şi îi călăuzeşte pe vindecători şi pe cei care vor să devină vindecători. Rolul său principal este de vindecător şi de sprijinitor al vindecătorilor.

Rafael este considerat sfântul patron al călătorilor.

 

Uriel înseamnă „Dumnezeu este lumina”, înger al luminii. Este arhanghelul înţelepciunii şi al filozofiei, care ne luminează minţile cu intuiţie şi cu idei noi. Este asociat cu serafimii iluminaţi, care sunt cei mai apropiaţi de Dumnezeu din cele nouă cete îngereşti.

Uriel este socotit de obicei unul dintre cei patru arhangheli principali, alături de Mihail, Gavril şi Rafael.

 

Metatron a fost profetul Enoh şi s-a înălţat la Ceruri după ce a dus o viaţă plină de virtute şi de slujire sfântă. Metatron vindecă dificultăţile de învăţare şi problemele copilăriei, îi ajută pe copiii indigo şi pe copiii de cristal. În vechea tradiţie evreiască, Metatron este un arhanghel deosebit de important, fiind considerat conducătorul arhanghelilor sefiroti ai Cabalei.

Talmudul spune că Metatron veghează asupra copiilor din Ceruri, pe lângă funcţia obişnuită de a veghea asupra copiilor de pe Pământ.

 

Sandalfon a fost profetul Ilie, care s-a înălţat la ceruri ca arhanghel. El îi ajută pe oameni să-şi vindece tendinţele agresive şi duce rugăciunile către Creator. Sandalfon îi ajută pe muzicieni, în special pe cei care folosesc muzica pentru vindecare. Este considerat frate geamăn cu Metatron (care a fost profetul Enoh). Învăţăturile vechi evreieşti vorbesc despre statura impresionantă a lui Sandalfon şi spun că Moise îl numea pe Sandalfon „îngerul cel înalt”.

 

Raguel înseamnă „prietenul lui Dumnezeu”, aduce armonie în toate tipurile de relaţii şi ajută la rezolvarea neînţelegerilor. Cartea lui Enoh îl descrie pe Raguel că supraveghetor al tuturor îngerilor, asigurând interacţiunea lor armonioasă. Se spune că a ajutat la înălţarea profetului Enoh la ceruri şi la transformarea sa în Arhanghelul Metatron.

 

Raziel înseamnă „secretele lui Dumnezeu”. El vindecă blocajele spirituale şi psihice. Ajută în interpretarea viselor şi a amintirilor din vieţile trecute. Învăţăturile vechi, evreieşti, spun că Raziel stă atât de aproape de tronul lui Dumnezeu, încât aude toate secretele universului, secrete pe care le-a consemnat în cartea intitulată Sefer Raziel (CarteaArhanghelului Raziel).

Legenda spune că Raziel i-a dat această carte lui Adam, în momentul în care părăsea Grădina Raiului, şi lui Noe, în timp ce construia arca. Cabala îl descrie pe Raziel ca întruchipare a înţelepciunii divine.

 

Ariel înseamnă „leoaica lui Dumnezeu” şi ne ajută să ne satisfacem nevoile fizice (bani, adăpost şi alte necesităţi materiale), ajută la soluţionarea problemelor legate de mediul înconjurător, la îngrijirea şi vindecarea animalelor. Ariel lucrează împreună cu Arhanghelul Rafael (care şi el vindecă şi ajută animalele) şi cu ceata îngerilor numiţi „tronuri”. În vechime se considera că Ariel era stăpânul vânturilor.

 

Jofiel înseamnă „frumuseţea lui Dumnezeu” şi are înfăţişare feminină. Ajută la soluţionarea situaţiilor negative şi haotice; aduce frumuseţe şi ordine în gânduri, case, birouri, în alte medii în care trăim, înlăturând energiile negative. Este cunoscut ca „patron al artiştilor”.Tora îl descrie că pe un susţinător al Legii Divine.

 

Chamuel înseamnă „cel care îl vede pe Dumnezeu”. Calmează neliniştea, aduce pacea la nivel global şi personal, ajută la găsirea obiectelor şi a persoanelor pierdute şi la soluţionarea situaţiilor extreme. Este considerat conducătorul cetei îngereşti cunoscute sub numele de „puterile cereşti”.

 

Azrael înseamnă „cel pe care îl ajută Dumnezeu”. Este considerat în tradiţiile ebraică şi islamică, „îngerul morţii”. El ajută sufletele celor decedaţi să ajungă în Ceruri, îi vindecă pe cei îndureraţi, îi sprijină pe oamenii care îi mângâie pe cei neconsolaţi.

 

Haniel înseamnă „gloria lui Dumnezeu”. Ajută femeile la ciclu şi dă oamenilor clarviziune. Este asociat planetei Venus şi Lunii.

 

 Ieremiel înseamnă „mila lui Dumnezeu”. El se ocupă de emoţii şi ne ajută să ne facem bilanţul vieţii, ca să putem uita. Ajută în planificarea schimbărilor pozitive şi în viziuni profetice.

 

Zadkiel înseamnă „dreptatea lui Dumnezeu”. El vindecă tulburările de memorie, ajută la îmbunătăţirea altor funcţii mentale. Este arhanghelul transmutaţiei şi al milei. Zadkiel îl ajută pe Arhanghelul Mihail să apere și să elibereze de energiile inferioare omenirea.

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *