AMORȚELI ȘI FURNICĂTURI

1) Amorțeli și furnicături pe o parte a corpului și una sau mai multe dintre următoarele: slăbiciune în mâini sau picioare, amețeală, confuzie, vedere încețoșată, dificultăți de vorbire. – ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL CONSTITUIT SAU TRANZITORIU – CHEMAȚI MEDICUL. Tratamentul prompt poate preveni un accident complet și distrugerea țesutului nervos al creierului. – Puteți preveni un accident vascular cerebral complet prin scăderea tensiunii arteriale, folosirea aspirinei sau a altor medicamente care împiedică formarea cheagurilor de sânge sau prin metode chirurgicale. Am citit undeva că trebuie înțepate vârfurile degetelor cu un ac sterilizat.

2) Amorțeli și furnicături la o mână sau la un picior cu slăbiciunea regiunii respective. – POSIBIL HERNIE SAU PROLABARE A UNUI DISC INTERVERTEBRAL – Durerea poate scădea când va întindeți în pat – Multe rupturi sau hernieri ale discurilor intervertebrale pot rezolvate prin repaus la pat; uneori este necesară intervenția chirurgicală.

3) Amorțeli, furnicături sau dureri în degete, mână sau articulația pumnului; durerile pot iradia în degete de la nivelul articulației pumnului – SINDROMUL DE CANAL CARPIAN – Pentru simptome de o intensitate ușoară punerea articulației în gips ar putea ajuta. Problema poate fi rezolvată și chirurgical cu rezultate foarte bune pe termen lung – Acest sindrom poate fi cauzat de solicitarea repetitivă a articulației. Pauzele regulate între solicitări și rotirile blânde ale mâinii ajută la prevenirea acestei afecțiuni.

4) Furnicături în orice parte a corpului; pot fi însoțite de tulburări de vedere, pierderea coordonării mișcărilor și tremurături ale unei mâini, dificultate în mers sau pierderea controlului vezical – SCLEROZĂ MULTIPLĂ SAU ALTĂ SUFERINȚĂ NEUROLOGICĂ – Simptomele pot fi intermitente în stadiile inițiale ale bolii și greu de diagnosticat – Scleroză multiplă distruge teacă groasă de mielină care învelește fibrele nervoase. Deoarece aproape orice parte a sistemului nervos poate fi afectată, simptomele pot fi polimorfe.

5) Furnicături sau amorțeli la nivelul mâinilor sau picioarelor, posibil însoțite de greață, dureri de cap sau amețeli, fără o boală de fond. – TOXICITATEA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR/BOALĂ – Analize pentru excluderea leziunilor neurologice – Persoanele cu cel mai mare risc sunt fermierii, lucrătorii în industria chimică și de îngrășăminte, manipulatorii de pesticide, locuitorii din vecinătatea platformelor industriale.

6) Amorțeli sau furnicături care apar în orice parte a corpului în timp ce luați anumite medicamente sau vitamine – REACȚII ADVERSE LA UN ANUMIT MEDICAMENT – Discutați cu medicul orice medicament pe care îl luați; acesta v-ar putea sugera unele alternative – Astfel de simptome pot fi produse de fluor, anestezice, niacina, oxid nitros, medicamentul taxol – anticanceros – și vitamina B6.

7) Amorțeli și colorația vineție a unuia sau mai multor degete de la mâini sau picioare, declanșate în special la expunerea la frig. – SINDROM RAYNAUD – Amorțelile pot fi diminuate prin încălzire sau frecționare, trecând în mod normal de la sine fără consecințe semnificative. – Sindromul Raynaud poate afecta persoanele care lucrează cu mâinile sau le expun la frig, sau poate apărea fără o cauză evidentă.

8) Amorțeli sau furnicături la nivelul mâinilor și feței, mai ales în jurul buzelor, însoțite de tremurături, frică sau palpitații – ATAC DE PANICĂ – Practicați tehnici de relaxare; consultați un medic sau un fizioterapeut în caz de atacuri persistente – Efectele fizice ale atacurilor de panică pot fi declanșate de respirație rapidă. Atacurile de obicei încetează într-un sfert de oră sau mai puțin.

9) Amorțeli sau furnicături într-o mână, braț sau coapsă după statul sau dormitul într-o anumită poziție – ÎNTINDEREA SAU PRESAREA UNUI NERV SAU SCĂDEREA FLUXULUI DE SÂNGE CARE ALIMENTEAZĂ UN NERV – Mișcați-vă puțin membrele sau ridicați-vă în picioare; senzația dispare în câteva momente – Acesta senzație de „mii de ace”, temporară, este normală și nu indică o boală de fond.

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *