Alte elemente de astrologie karmică

 

PLUTON:

Al doilea astru al karmei arată, prin aspectele sale, ceea ce trebuie transformat în această viaţă, altfel spus, expresia unor facultăţi trebuie modificată în timpul acestei vieţi, într-o anumită perioadă. Această perioadă se declanşează prin tranzitele lui Pluton cu el însuşi sau cu problemele respective.

Pluton este un astru interior şi exterior în acelaşi timp. El acţionează uneori în exterior de o manieră intensă, fără nici o măsură, şi alteori el se exteriorizează până la a tortura fiinţa la limitele sale de autodistrugere.

Utilizat pozitiv, Pluton poate răsturna munţii. Dar negativ, el poate antrena individul spre infern şi spre distrugere.

Ca şi pasarea Phoenix, Pluton renaşte întotdeauna din cenuşa sa. Orice situaţie dramatică îl stimulează şi poate să-l ajute să se depăşească. Individul care trăieşte tranzitele lui Pluton şi suferă, va trebui să se deschidă schimbării în toate domeniile. Va trebui să accepte reformularea personalităţii sale. Va trebui să nu se teamă şi să şteargă trecutul, după ce l-a analizat şi înţeles, pentru a construi din nou. Va trebui să se transforme la toate nivelele, să se reorienteze, să trăiască de o manieră diferită, să accepte schimbările şi să se detaşeze de tot. Mai, ales, să nu fie posesiv şi orgolios, altminteri, el riscă să piardă totul (material şi afectiv), să fie în întregime deposedat, chiar dacă situaţia se pare a fi foarte stabilă.

PLUTON reprezintă schimbarea în profunzime care este întotdeauna inevitabilă. Cu această planetă, ceva trebuie să moară pentru ca altceva nou şi transformat să se poată naşte. Cel mai bun mijloc de a trăi tranzitele lui Pluton constă în acceptarea schimbării; de altfel, pentru orice karmă, singura soluţie este acceptarea, căci orice rezistenţă creşte karma şi încercarea pe care o conţine. A accepta karma şi încercarea ca pe o binecuvântare (şi ca o oportunitate de evoluţie) este singura modalitate de a se debarasa de o datorie, şi singura atitudine de luat pentru individ relativ evoluat spiritual. Ceea ce Pluton şi Saturn, în special, încearcă să-l facă să înţeleagă. Aspectele cele mai semnificative ale lui Pluton sunt conjuncţiile şi, eventual, toate celelalte aspecte majore cu mai puţin de 3 orb. (aspectele de opoziţie şi cuadratură diferă puţin de acestea).

SATURN

Saturn, ca toate astrele karmice, acţionează în două moduri:

-primul indică evenimente exterioare predestinate şi certe pe harta cerului;

-al doilea produce o presiune interioară creând o oportunitate pentru conştientizare, dar aceasta nu poate avea loc decât cu un minim de efort (liber arbitru) din partea individului.

Este cunoscut că Saturn acţionează provocând frustrări, întârzieri, blocaje şi obstacole aparent de netrecut. Saturn reprezintă lecţia karmică, altfel spus, ceva important care trebuie înţeles pentru a găsi un echilibru în domeniul legat de Saturn; oare această planetă nu este exaltată în semnul Balanţei, cel al armoniei?

În general Saturn reprezintă oportunităţi de creştere care au fost refuzate în precedentele existenţe, adică individul respectiv a făcut dovada rigidităţii sau a lipsei simţului responsabilităţilor şi a refuzat o posibilitate de evoluţie.

Denumit de esoterici seniorul karmei, Saturn se bucură de o proastă reputaţie. Astrologii clasici îl numesc marele malefic, el lăsând în urma sa un miros de sulf care-l face să fie oaia neagră a oricărui amator de astrologie. Dacă se înţelege că orice experienţă dificilă, orice încercare este purtătoarea unei creşteri personale, a unei evoluţii spirituale, atunci se poate admite că Saturn nu este negativ în sine.

Saturn reprezintă simţul responsabilităţilor şi cu toţi suntem responsabili de experienţele pe care le trăim, pentru că ele sunt rezultatul acţiunilor noastre anterioare.

A refuza reîncarnarea şi karma care decurge din aceasta, ar însemna refuzul responsabilităţilor în legătură cu trecutul pe care l-am creat şi pe care trebuie să ni-l asumăm astăzi. A accepta reîncarnarea şi legea karmei, înseamnă a face dovada maturităţii şi a simţului responsabilităţilor faţă de destinul nostru.

Saturn reprezintă principala lecţie karmică a fiecărei existenţe. Poziţia lui Saturn în temă indică principalul test în această viaţă şi domeniul în care trebuie să se dea dovadă de înţelepciune. Poziţia sa în casă arată în ce sector al vieţii individului va întâlni această lecţie karmică. Poziţia sa în semn arată la ce tip de karmă se referă această lecţie (agresivitate, ataşament sau ignoranţă).

Aspectele sale de conjuncţie, de cuadratură şi de opoziţie ne indică ceea ce trebuie dezinhibat prin această lecţie.

Nu Saturn este responsabil de încărcătură bagajului karmic, ci însuşi individul respectiv. Saturn doar cere individului o nouă formă de expresie, care, după aspecte, poate fi identificată astfel :

La nivelul actelor şi al energie sexuale, de aspectul cu Marte;

La nivelul sentimentelor şi afectivităţii, de aspectul cu Venus;

La nivelul comunicaţiei şi al facultăţilor intelectuale, de aspectul cu Mercur;

La nivelul emoţiilor şi al raporturilor familiale, de aspectul cu Luna;

La nivelul expresiei de sine şi al raporturilor cu autoritatea, de aspectul cu Soarele;

Locul lui Saturn este acela în care principalul echilibru energetic este cerut (Saturn exaltat în Balanţă) Saturn acţionează la exterior (evenimente în raport cu natura sa colectivă) şi interior (diverse blocaje de expresie).

JUNO -ne arată în ce mod căsătoria va juca un rol în viaţa noastră şi care sunt lecţiile de învăţat la nivel karmic.

KIRON -indică locul în care individul poate începe delimitarea subtila de viziunea materialistă. Înţelegându-l pe Kiron putem debloca energia blocată de Lilith şi vom şti ce să nu mai facem.

KIRON -Denumit şi asteroidul spiritualităţi, guvernează orientarea spirituală a nativului. În semn de pământ dă întotdeauna nativului spirit practic. El are nevoie de un scop concret şi profitabil. În semne de foc indică un individ cu o mare dorinţă de independenţă, nu este uşor influenţat şi este un cercetător entuziast. Kiron este o planetă a sufletului. Kiron ne învaţă să iertăm, să uităm durerea, să ne sacrificăm pentru propriul ideal, să ţinem aprinsă flacăra credinţei etc etc. Niciodată însă Kiron nu-şi va susţine realizările pe autonegaţie. Dacă Saturn poate da o putere negativă autonegaţiei, Uranus şi Marte de asemenea, iar Venus şi cu Jupiter poate chiar distruge personalitatea unui individ ce se distrează autonegându-se, Kiron are o repulsie totală faţă de acest gen de argumentare.

Cu Kiron orice se poate dacă există sacrificiu şi dăruire.

-Cursuri Astrologie Karmică

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *