AL TREILEA OCHI

Cuprins:

Cum să știm că s-a trezit al treilea ochi

Nivelelele de trezire ale celui de al treilea ochi

Dezechilibrul sau blocajul Ajnei

Ce mai puteţi face ca să vă deschideţi şi să echilibraţi această chakra?

AFIRMAŢII vindecătoare pentru Ajna

 

În Matei 6.22 Iisus spune: “Luminătorul trupului este ochiul (atenţie ochiul, adică al 3 lea ochi, nu ochii). Dacă va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat.”

Al treilea ochi este cunoscut sub numele de ochiul interior. Al treilea ochi se referă la poarta care duce în a tărâmuri și spații de conștiință interioară mai mare.

Timpul necesar pentru a deschide al treilea ochi este diferit pentru fiecare. Dacă ați avansat spiritual în viețile anterioare, sau aţi încercat să avansaţi spiritual, pentru a experimenta deschidea celui de al treilea ochi poate dura un timp foarte scurt acum.

Al treilea ochi este adesea asociat cu viziuni religioase, clarviziunea, intuiţia, capacitatea de a observa chakre și aure, previziune, și experiențe de decorpolizare. Ar trebui să avem o minte spirituală solidă nu o minte bazată pe frică. Nu toată lumea este pregătită pentru o astfel de experiență.

După deschiderea celui de al treilea ochi se pot obține experiențe neobișnuite. Unele experiențele ce se pot obține sunt placute, altele nu sunt.Tot ce vă pot sfătui este să încercaşi să vă ridicaţi vibraţiile, pentru că numai atunci veţi putea vedea dimensiunile superioare.

Dacă vă creşteţi vibraţia la un nivel foarte ridicat (de pace, iubire, recunoștință și fericire), veţi putea vedea lumi mai dezvoltate decât cea în care trăim. Veți ști că sunteţi pe acest tip de dimensiune, dacă vedeți culori deschise foarte vii și când aerul pare a fi plin de o lumină aurie. Culorile aurii / albe vor fi cele mai importante din aceste dimensiuni.

Uneori puteţi obține un exces de informații, și să nu fiţi în măsură să înţelegeţi aceste dimensiuni; vor putea trece prin ochii dvs, uneori, imagini foarte repede, diferite, în fiecare secundă. Dacă sunteți noi în această experiență, poate nu știți cum să opriți vederea celui de al treilea ochi, şi asta s-ar putea să vă sperie.

Dacă doriți să închideți al treilea ochi, puteți face acest lucru. Pentru aceasta masați-vă zona din mijlocul frunţii. Pentru a închide pe o perioadă mai lungă, puteți face acest lucru prin consumul de alimente grele – carne, sport de echipă, vorbind despre lucruri lumești și evitarea practicilor spirituale pentru moment, mergerea în locuri aglomerate, restaurante, etc..  Atenţie: dacă întrerupeți practicile spirituale poate dura foarte mult timp pentru a vă recupera puterile spirituale.

Nu vă fie teamă, atunci când se întâmplă deschiderea, în timpul meditaţiei, de exemplu, deoarece pentru a închide ochiul interior, tot ce trebuie să faceţi este să deschideţi ochii.

Cei care şi-au deschis cea de-a şasea chakra sunt sensibili la energia din jurul lor şi sunt uşor afectaţi de factorii externi, precum hrana pe care o mănâncă.

După trezirea celui de-al treilea ochi veţi deveni mai sensibili la energiile altor persoane. Veți avea posibilitatea de a întâlni ambele energii bune şi rele. Este benefic de a vă ridica pe energii bune pe care alții le oferă, pentru că vă influenţează pozitiv.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce efectele negative ale acestor energii preluate. Puteți utiliza o anumită protecție atunci când simțiţi că sunteţi printre oameni negativi. Această protecție poate fi obţinută prin a vă imagina că sunteţi înconjuraţi de o lumină albă sau aurie (sau ambele) și imaginaţi-vă cum energia negativă nu poate trece prin această lumină. Aceasta este o tehnică foarte utilă pe care am folosit-o personal.Această tehnică protejează întotdeauna câmpul gravitațional personal.

Altă tehnică foarte utilă: Când veniţi acasă faceţi duș, încercați un duș cu apă rece. Nu prea rece, dar nu la fel de caldă ca cea cu care sunteţi obişnuiţi.Acum, imaginați-vă că apa care curge pe dvs. spală toate energiile rele pe care le-aţi cules astăzi. Vedeţi cu ochii minţii cum apa ia în jos cu ea aceste energii negative ducându-le în banca de reciclare, neafectând nimic în drumul ei spre reciclare.

Nu fiţi surprinşi dacă după duș, veţi deveni extrem de fericiţi sau inspiraţi şi revigoraţi. Acesta este rezultatul scoaterii energiilor negative din organism.

După deschiderea celui de al treilea ochi puteți obține vibrații foarte puternice în corpul dumneavoastră, care ar putea să vă sperie. Cu toate acestea, dacă staţi calm și doar lasaţi vibrația să vă cuprindă, va trece de la sine.

 

Cu al treilea ochi, puteţi vedea radiații, aurele. Nici o persoană nu vă poate înșela, pentru că orice spune este lipsit de sens dacă nu corespunde cu aura sa. Poate spune că este o persoană care nu se înfurie niciodată, dar aura sa roșie va arăta că este plină de furie. Orice spune poate fi judecat prin intermediul aurei sale, fie că este corect sau greșit.

 

ˮAcest ‘al treilea ochi’ ar putea fi activat pe frecvenţe ale lumii spirituale şi ar permite unei persoane să deţină sensul autocunoaşterii, al euforiei divine şi al unităţii din jurul sau”, a spus dr. Panagariya.

 

Omul cunoaşterii este cel care, fără grabă şi fără să se abată din drumul său, poate să descifreze secretele puterii şi ale cunoaşterii. El şi-a înfrânt cei mai mari inamici: frica, dorinţa de dominare, ura, vârsta, etc.
El vede energia cum curge liber prin univers, vede ţesătura universală şi fibrele prin care suntem toţi legaţi intrinsec, vede desfăşurarea evenimentelor într-un permanent Acum şi Aici şi mai ales vede fără patimă că toţi suntem sclavii minţii predatorului. Singurul său ţel neabătut este căutarea libertăţii şi saltul final.

 

„Ai grijă ce-ți dorești?ˮ Pentru unii oameni, deschiderea celui de al 3-lea ochi le pot arăta lucruri pe care nu doresc să vadă. Pentru alții, este o călătorie de iluminare.

„Dacă aţi vedea ce e în jurul vostru acum, aţi înnebuni pe locˮ spune Parintele Cleopa.

 

Cum să știm că s-a trezit al treilea ochi

 

Câteva semne:

Se simte o presiune la baza craniului

Căldură în centrul frunţii

Puteți fi siguri că al treilea ochi este trezit dacă închideţi ochii şi veţi vedea:

Culori (albastru, violet, alb, auriu)

Puncte albe intense

Cer negru cu numeroase stele. Dacă aveți astfel de vedere, înseamnă că aţi ajuns în dimensiunea a 4 și că s-ar putea ajunge în lumi diferite de acest loc.

Forma de ochi / pătrat / cerc / alte forme umplute cu culoare albastră sau purpurie.

Dacă simțiți presiune sau o activitate în al treilea ochi, înseamnă că al treilea ochi este trezit și în curând veţi putea vedea cu el.

Dorința de a fi departe de negativismul celor din jur.  Gânduri pozitive;optimism; știind totul este în regulă

S-ar putea să aveți o conexiune mai puternică cu lumea spiritelor

Dorința de a mânca alimente sănătoase

Vise vii

Sensibilitate sporită

Puteţi descoperiți că auzul este sporit, vedeți sclipiri de lumină, sau „cevaˮ din colțul ochiului.

 

 

Clarvederea este acel vritti ce apare în momentul când Ajna Chakra este perfect curăţată şi iluminată prin urcarea integrală a lui Kundalini. Nu există clarviziune fără Kundalini şi fără perfecta curăţare a petalelor de pe ajna chakra, care sunt 96, împărţite în 2 mari felii: EGO şi SUPRA-EGO.

Ajna (cunoscută şi chakra celui de-al treilea ochi), este situată în centrul frunţii. Este centrul imaginaţiei şi al spiritului. Când este blocată sau dezechilibrată este posibil să pierdeţi legatura cu realitatea lumii fizice. Când aceasta este echilibrată sunteţi capabili să îmbinaţi intuiţia cu raţiunea; constientizaţi al şaselea simţ, să fiţi receptivi la el şi să folosiţi vizualizarea creativă pentru a vă manifesta speranţele şi visele. Se crede ca activarea celui de-al treilea ochi îmbunătăţeste percepţia şi comunicarea.

Elementul acestei chakre a 6-a este lumina, iar simţul este intuiţia. Planeta care guvernează această chakra este Jupiter, planeta expansiunii, a evoluţiei. Safirul, Ametist, Sodalit, Lapis lazouli sunt 4 dintre pietrele pe care le putem folosi pentru a lucra cu Ajna. Sodalitul aduce claritate la nivelul minţii şi eliberează blocajele care vă ţin pe loc.

Dieta benefăcătoare pentru această chakra este postul. Putem ţine post negru, post cu apă, cu sucuri, cu ceaiuri…etc.

Inhibitorul acestei chakre este iluzia.

 

OSHO  spune că atunci când pentru prima oară se mișcă energia în această zonă se simte căldură, este o senzație de arsură. Și pentru că canalul trebuie creat și forțat, poate deveni asemenea focului. Este energie concentrată lovind cel de-al treilea ochi. Dar dacă simțiţi că energia a devenit un mare foc ca și cum un glonț viu ar fi acolo, care vrea să penetreze craniul – opriţi orice metodă folosiţi. Deschideţi ochii și mișcaţi-i cât de mult puteți.

 

Nivelelele de trezire celui de al treilea ochi

 

În funcţie de conştiinţa omului, avem diferite nivele:

 

Nivelul 1 : impresii intuitive, aşa numitele presimţiri, bănuieli

Nivelul 2: vederea unei imagini dintr-o situaţie din trecut, prezent sau din viitor în legătură cu un om, sau mai multe persoane

Nivelul 3: vederea unor imagini, situaţii din trecut, prezent sau din viitor în legătură cu un om, sau mai multe persoane

Nivelul 4: capacitate de vedere conştientă a unor imagini, situaţii din trecut, prezent sau din viitor în legătură cu un om, sau mai multe persoane

Nivelul 5: Omul ştie! Dumnezeu este ca un organism infinit şi noi suntem o celulă din EL. Suntem scânteia divină din EL. Astfel omul dispune de toate informaţiile necesare. Aici, accentul este pus  pe « necesar », care înseamnă că nu ştie şi nici nu trebuie să ştie totul, doar atât cât este necesar omului sau oamenilor.

 

Dezechilibrul sau blocajul Ajnei

E posibil ca Ajna să fie închisă sau dezechilibrată dacă vă confruntaţi cu următoarele:

– Dureri de cap şi migrene (Ce anume nu vrei să vezi în viaţa ta? Oare asta cauzează durerea de cap?)

– Nu crezi că poţi să te schimbi

– Ai probleme cu vederea, cu ochii şi/sau cu vizualizarea
– Ai coşmaruri sau halucinaţii
– Sinuzita sau probleme cu sinusurile
– Te simţi neînţeles şi nesusţinut în ceea ce crezi.

– Ţi se pare că ideile tale nu sunt niciodată acceptate. (Tu nu eşti acceptat. Nu poţi fi tu însuţi în faţa celor din familie.)

– Ai nevoie de suport exterior ca să crezi în ideile tale sau/şi ca să iei decizii.

– Te simţi gol, deconectat, prins în iluzii, confuz, pierdut, stresat, anxios, ca şi cum ai fi o povară, ca şi cum ai fi în calea tuturor.

– Ai gânduri negative, ţi-e teamă să-ţi fie teamă, nu-ţi auzi vocea interioară sau nu poţi avea încredere în ea.

– Credinţe negative şi tipare moştenite din familie care te ţin blocat.

– Te întrebi la fiecare pas: E ok dacă fac asta? E asta bine pentru mine şi pentru cei din jur? Oare ce crede familia mea? Am nevoie de aprobarea lor. Vreau ca şi ei să fie de acord cu asta. Am nevoie ca ei să fie de acord ca să pot s-o fac. Iar când ei nu sunt de acord, te înfurii.

– Nu poţi să vizualizezi.

– Eşti uşor influenţabil.

– Vedere slabă, lipsa discernământului.

– Confuzie cu privire la viaţa ta, cu privire la menirea vieţii tale. Confuzie în general, lipsa clarităţii, îţi umblă gândurile în toate direcţiile, nu le poţi ţine focalizate

– Nepotrivirile de orice fel – spre exemplu nepotrivire între ceea ce gândeşti şi ceea ce exprimi, între ceea ce vrei şi ceea ce faci… etc.

– Nu-ţi asumi responsabilitatea pentru acţiunile sau vorbele tale.

– Teamă să fii tu însuţi.

– Îndoială, teamă să nu alegi greşit.

– Neîncredere în tine şi în ceilalţi.

 

Cel de-al treilea ochi are foarte mult de-a face cu a fi deschis către evoluţie. A crede că poţi să te schimbi, a vedea că lucrurile pot merge bine pentru tine. Adică a renunţa la mentalitatea de victimă şi a te deschide către mai bine, către vindecare, către evoluţie. Este o provocare pt tine să-ţi vezi viaţa diferită decât este acum?

Blocaj

Poţi să-ţi vezi viaţa aşa cum ţi-o doreşti? Poţi să crezi că viaţa ta se va schimba în bine? Dacă te simţi blocat în probleme şi nu vezi cum ai putea să te schimbi sau să se schimbe situaţia, înseamnă că există un blocaj în cel de-al treilea ochi. Pentru asta poţi să foloseşti afirmaţia: „Îmi văd viaţa devenind mai plăcută cu fiecare nouă zi!ˮ Vizualizează viaţa ta ca fiind aşa cum ţi-o doreşti!

 

Ce mai puteţi face ca să vă deschideţi şi să echilibraţi această chakra?

– Exerciţii de mare folos pentru Ajna sunt cele care lucrează cu memoria. Spre exemplu, descrierea unei scene văzute cu detalii, culori., etc.

– Să ţineţi un jurnal al viselor este o altă activitate foarte benefică pt Ajna.

– Lucrul cu visele. Seara, la culcare stabiliţi intenţia să visaţi şi să vă amintiţi ce aţi visat. Puteţi chiar cere un vis pe o temă specifică. Spre exemplu, un vis care săaducă mai multă claritate legat de ceva ce se întâmplă în viaţa dvs. Puneţi un caiet şi un pix la îndemână, iar dimineaţa, imediat după trezire, notaţi tot ce vă amintiţi (imagini, senzaţii, emoţii, detalii, culori). Acest exerciţiu făcut zilnic aduce  o percepţie clară şi o intuiţie puternică. Dacă la început nu visaţi sau aţi uitat ce aţi visat, notaţidoar senzaţia cu care v-aţi trezit sau frânturile de vise pe care vi le amintiţi. O piatră care poate ajuta cu somnul şi visele este Opalitul. Această piatră elimină insomnia şi eliberează stresul pentru a avea vise frumoase.

– Exerciţii de relaxare a ochilor

– Cromoterapia

– Privitul soarelui la răsărit şi apus

– Desenul şi pictura

– Meditaţia de orice fel, dar mai ales meditaţia ghidată cu vizualizări

– Meditaţie, yoga sau respiraţie cu atenţia pe cel de-al treilea ochi

– Poziţia copilului de la yoga este foarte benefică pentru Ajna. La fel şi statul în cap.

– Când vă uitaţi în sus activaţi memoria vizuală, lateral – dreapta, stânga – memoria auditivă, iar când priveşti în jos, activezi memoria emoţională. Astfel, puteţi elimina o traumă din toate cele 3 planuri.

 

 

AFIRMAŢII vindecătoare pentru Ajna:

E OK SĂ-MI ÎMPĂRTĂŞESC  IDEILE. SUNT ÎN SIGURANŢĂ.

SUNT LIBER/Ă SĂ FIU EU ÎNSUMI/ ÎNSĂMI

EU MERIT. SUNT SUFICIENT DE BUN/Ă

TOATE RĂSPUNSURILE SUNT ÎN INTERIORUL MEU

SUNT LIBER/Ă SĂ ŞTIU CE-I MAI BINE PENTRU MINE

SUNT LIBER/Ă SĂ ALEG CE-I MAI BUN PENTRU MINE

SUNT RECUNOSCĂTOR PENTRU O MINTE CLARĂ ŞI O INTUIŢIE PUTERNICĂ

AM ÎNCREDERE ÎN INTUIŢIA MEA CARE CREŞTE PE ZI CE TRECE

ŞTIU CARE ESTE VOCEA MEA INTERIOARĂ, ÎMI CUNOSC ADEVĂRUL INTERIOR.

SUNT CONECTAT/Ă LA ENERGIA DIVINĂ, LA CALEA ŞI MENIREA MEA

EU SUNT BRILLIANT, la fel ca toți ceilalți! (I AM BRILLIANT, JUST LIKE EVERYBODY ELSE!)

LE DAU VOIE CELORLALŢI SĂ FIE ACOLO UNDE SUNT, AŞA CUM SUNT ÎN ACEST MOMENT. LE DAU VOIE SĂ CREASCĂ

SUNT CONECTAT/Ă LA VIZIUNEA MEA INTERIOARĂ

AM ÎNCREDERE ÎN CEEA CE CRED CHIAR DACĂ ALŢII AU OPINII DIFERITE DE ALE MELE

MĂ ELIBEREZ DE CREDINŢELE LIMITATIVE DIN FAMILIA MEA ŞI ÎI DAU LIBERTATE DEPLINĂ FAMILIEI MELE SĂ-ŞI MENŢINĂ ACESTE CREDINŢE SAU SĂ SE ELIBEREZE ODATĂ CU MINE. FIECARE ESTE LIBER SĂ-ŞI CREEZE PROPRIILE EXPERIENŢE.

AUD VOCEA DIVINITĂŢII

AM UN POTENŢIAL NELIMITAT

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *