Abhaya Mudra

 

Simbolizează curajul, pacea, protecția și eliberarea fricii. Se mai numește și mudra „Nu-ți face griji”. Simbolizează, de asemenea, simțul unei puternice securități interioare și al energiei de protecție.

Tehnica:

Se efectuează în picioare.

Ridicați mâna dreaptă îndoind cotul, palma orientată spre exterior (înainte), puțin mai sus de nivelul umerilor. Degetele rămân ușor lipite între ele, drepte și îndreptate în sus.

Mâna stângă rămâne atârnată pe lângă corp.

Se poate efectua și în poziție de meditație, în acest caz mâna stângă stă cu palma în sus în dreptul ombilicului.

Gestul poate fi făcut cu mâna dreaptă, mâna stângă sau ambele mâini.

Semnificația și originea mudrei Abhaya

Adesea văzută la statuile lui Buddha în picioare, Abhaya Mudra transmite protecție împotriva tuturor temerilor legate de viața materială.  Abhaya mudra este un puternic plus de decor feng shui pentru orice casă. Cel mai bine plasat este lângă intrarea principală a casa sau în camera de zi.

Abhaya Mudra este strâns asociată cu Buddha verde cunoscut sub numele de Amogasiddhi. Această mudra seamănă cu Magna Manus sau cu „mâna cea mare” a lui Hristos descrisă în arta creștină timpurie.

Mudra simbolizează elinimarea fricii, oferirea protecției și a siguranței. În funcție de regiune și de eră, gestul poate însemna și „oprirea imaginii lemnului de santal” (mâna dreaptă ridicată), „interzicerea rudelor să lupte” (mâna stângă ridicată) sau „calmarea oceanului” (ambele mâini ridicate).

Se spune că Devatta, verișorul lui Buddha, a vrut să îl ucidă pe Buddha trimițându-i un elefant nebun să îl întâmpine și să îl zdrobească. Buddha și-a pus mâna dreaptă în abhaya mudra, și a liniștit elefantul în câteva momente. De aceea se spune că această mudră nu doar că aduce pace dar alungă și frica.

 Mâna stângă ridicată în Abhaya mudra se referă la un eveniment când rudele lui Buddha se luptau pentru drepturile asupra apei. Ambele familii ale mamei și tatălui lui Buddha au depins de apa dintr-un râu pentru irigarea pământurilor lor. Când râul a început să curgă a izbucnit un conflict între cele două familii. Când Buddha a auzit că o luptă este pe cale să înceapă între cele două familii, s-a întors în orașul părinților săi pentru a încerca să pună capăt conflictului. El a organizat o întâlnire cu liderii celor două familii și i-a convins să nu mai lupte, argumentând că viețile oamenilor erau mai importante decât apa.

Ambele mâini ridicate în Abhaya mudra – „calmarea oceanului”, gestul se referă la un eveniment când Buddha a oprit o inundație a unui râu. În timpul unei călătorii, Buddha a ajuns în satul în care locuiau trei pustnici care erau închinători la foc. El i-a cerut unuia dintre ei, lui Kasyapa, să îi ofere un loc unde să stea peste noapte. Pustnicul i-a dat lui Buddha o colibă ​​pe malurile râului. Când râul care umfla amenința să scufunde coliba, Buddha a oprit inundația. Văzând acest lucru, israeliții și urmașii lor de o mie de credincioși au devenit urmași ai lui Buddha.

În forma sa pre-budistă, mudra ar reprezenta un salut cordial adresat unui străin, o abordare fără amenințări.

Exercițiu de imaginație:

Imaginați-vă că deasupra capului aveți o pâlnie de culoare argintie sau aurie prin care se varsă în corpul dvs mult curaj, încredere de sine și voință puternică. Încărcați-vă cu această energie. La fiecare expirație imaginați-vă că din palma dreaptă vă iese o lumină albă îndreaptată spre persoana sau lucrul care vă creează probleme. Repetați exercițiul de câte ori simțiți nevoia apoi așteaptați să vedeți cum se va schimba situația.

Uniune Spirituală

Să vă fie de folos!

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *