7 puncte reflexogene din talpă

 

Prin masarea acestor şapte puncte vă veți putea recăpăta echilibrul în câteva minute.

Masându-vă zilnic picioarele la sfârşitul zilei rezultatele nu vor întârzia să apară.

 1. Prin masarea degetului mare se acţionează asupra hipotalamusului. Masarea și apăsarea acestui contribuiți la controlul apetitului şi la pierderea naturală în greutate. De asemenea, tot pe această zonă ar trebui să se concentreze şi persoanele care suferă de depresie şi de tulburări de dispoziţie.
  2. În centrul degetului mare există un punct responsabil pentru activitatea glandei pituitare. Nu se crează un dezechilibru hormonal în cazul în care acordați o atenţie sporită acestui punct.
  3. La baza degetului mare există o zonă ce se află în legătură directă cu glanda tiroidă. Masarea acestei zone este echivalentă cu un masaj al glandei tiroide. Masajul acestei zone este de un real beneficiu tuturor.
  4. Masarea centrului piciorului este o activitate deosebit de plăcută. Nervii din această zonă se află în legătură directă cu diafragma. Implicarea activă în masarea acestei zone calmează stresul şi elimină tensiunile interioare.
  5. La nivelul marginilor interioare ale picioarelor, mai aproape de centru, există terminaţii nervoase care sunt asociate cu activitatea glandei suprarenale. În cazul în care vă simțiți obosiți, masarea aceastei zone vă ajută să vă recâştigați energia pierdută.
  6. Masarea acestui punct contribuie la o bună funcţionare a metabolismului.
  7. Masând zona apropiată de călcâi se activează sistemul excretor și toxinele nu vor sta foarte mult în organism, otrăvindu-l.

 

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *