2. Măturarea energiei congestionate, curăţarea aurei

„Mâinile tale te pot vindecaˮ

Măturarea generală a altei persoane:

 Pentru acest exerciţiu trebuie să stai în picioare. Nu uita de încălzirea în patru paşi, după care adaugă şi următorii patru paşi. (De aici înainte, include primii doi din următorii paşi în încălzirea dinaintea tuturor şedinţelor ce presupun măturare sau energizare. Adaugă toţi cei patru paşi dacă lucrezi pe o altă persoană.)

– Nu uita de bolul cu apă sărată şi de pulverizatorul cu alcool, extract de plante tonifiante sau apă sărată. Pune bolul la aproximativ un metru de tine, însă ai grijă să fie într-o parte, ca să nu te împiedici de el.

– Pregăteşte-ţi mâinile înainte de măturare (exerciţiul 7-A) şi fă-ţi invocaţia.

– Întreabă-ţi subiectul dacă are probleme actuale de sănătate. (Poate vei prefera sau nu să le divulge. Dacă îţi va răspunde ce fel de probleme are, probabil vei fi predispus să-ţi aminteşti locurile în care se manifestă acele probleme, iar experienţa de învăţare a exerciţiului nu va mai fi atât de puternică. Dacă subiectul nu-ţi va spune, iar tu vei reuşi să descoperi o perturbare energetică asociată unei astfel de probleme, încrederea ta în tine va spori. Totuşi, la început s-ar putea să vrei un ajutor. Experimentează şi vezi ce modalitate te ajută să înveţi mai uşor.)

– Spune-i subiectului să-şi ţină limba pe cerul gurii, pentru a-şi spori sensibilitatea.

  1. Scanează-ţi subiectul în câteva puncte, pentru a stabili rapid limita sa energetică. Atunci când ţi-ai stabilit propria limită energetică, ai scanat cele patru cadrane în trei seturi. Aici nu ai nevoie de astfel de detalii. Tot ce trebuie este o măsurătoare aproximativă a adâncimii şi a forţei aurei subiectului în câteva puncte. Scanează de câteva ori umărul stâng, apoi pe cel drept, până vei avea o senzaţie relativă a conturului şi forţei anatomiei energetice a subiectului. Chiar dacă nu reuşeşti să simţi pe deplin energia, continuă cu exerciţiul de măturare. Măturarea îţi sporeşte şi ţie sensibilitatea.

  2. Restabileşte-ţi intenţia, spunându-ţi încet că ai de gând să mături şi să cureţi prana impură din corpul energetic al persoanei respective.

  3. Cu mâinile în poziţia de măturare generală, adu-ţi palmele una lângă alta, astfel încât degetele arătătoare şi părţile interioare ale palmelor să fie lipite (foto 7-a) şi ţinteşte cu degetele puţin deasupra capului subiectului. Dacă stai la circa un metru faţă de subiect, palmele îţi vor fi la aproximativ 10-15 cm faţă de corpul subiectului. Pe măsură ce avansezi, vei descoperi că poţi scana şi mătura de la o distanţă mult mai mare, dar acum, apropierea te va ajuta să deprinzi măturarea.

  4. Imaginează-ţi raze de lumină albă ieşind din degetele tale şi pătrunzând la vreo 5 cm în corpul subiectului (foto 7-b). Adâncimea scanării este determinată de intenţie. Ţine-ţi limba pe cerul gurii şi continuă cu respiraţia pranică pe măsură ce mături.

  5. Ţinând mâinile împreunate, mătură încet centrul corpului subiectului, de la vârful capului (creştet) în jos, spre faţă, gât, trunchi şi organele genitale, apoi în jos, spre picioare (foto 7-c). Îţi poţi stabili singur ritmul de măturare după ce vei fi mai priceput, dar acum, 10-15 secunde pentru fiecare mişcare îţi vor fi suficiente. În timpul măturării, fii atent la senzaţiile de greutate, mâini lipicioase sau eventuale goluri pe care le-ai putea simţi cu palmele.

  6. Ar trebui să-ţi imaginezi razele de lumină cum răzuiesc de pe ele o materie închisă, noroioasă, cenuşiu- maronie, în timp ce trec în jos.

  7. După ce ai măturat şi picioarele, trage-ţi mâinile înapoi şi scutură energia impură în apa sărată. Ar trebui să vizualizezi materialul închis la culoare care este aruncat în apa sărată. Unii chiar îl văd căzând în apă şi împroşcând câţiva stropi. Este prima măturare dintre cele cinci în jos în faţa corpului.

  8. Pentru cea de-a doua trecere, adu-ţi mâinile în poziţia iniţială. Ţinteşte cu ele capul subiectului, dar lasă între ele o distanţă egală cu o lăţime de palmă şi jumătate. Mătură în jos partea din faţă a corpului, din cap până în picioare, cu aceeaşi mişcare graţioasă (foto 7-d). Conştientizează senzaţiile provocate de eventualele perturbări energetice. După ce ai terminat din nou cu picioarele, scutură energia impură în apa cu sare.

  9. O dată la două măturări, stropeşte-ţi mâinile cu pulverizatorul cu alcool. Nu e nici o problemă dacă mâinile îţi sunt foarte ude atunci când mături.

  10. Pentru a treia măturare, adu-ţi din nou mâinile în poziţia iniţială. Ţinteşte cu ele deasupra capului subiectului şi lasă între ele o distanţă de trei lăţimi de palmă. Apoi mătură în jos, ca şi în prima şi a doua trecere.

  11. Pentru a începe a patra măturare, mai adu-ţi o dată mâinile în poziţia iniţială. Ţinteşte cu ele deasupra capului subiectului şi lasă între ele o distanţă de aproximativ patru lăţimi de palmă şi jumătate. Mătură în jos, după care stropeşte-ţi mâinile cu alcool.

  12. Pentru a cincea şi ultima măturare a părţii frontale a corpului, pune-ţi subiectul să-şi îndepărteze puţin mâinile (foto 7-d). Pentru trecere, mâinile tale, sau razele pe care le vizualizezi ieşind din ele, vor urma conturul corpului subiectului. Pune-ţi mâinile în poziţia de început a măturării, întinzându-le spre capul subiectului, după care roteşte-le spre interior, astfel încât dosul palmelor şi degetele să se atingă. Este o poziţie asemănătoare cu cea folosită atunci când tocmai vrei să dai perdelele la o parte cu ambele mâini.

  13. Din poziţia de mai sus, mătură perimetrul în care este încadrat corpul subiectului. Fă mişcarea de măturare în jos, în jurul capului, peste urechi şi umeri şi apoi în jos prin exteriorul mâinilor puţin întinse înainte. Apoi mătură interiorul braţelor (singura dată când vei mătura în sus) spre subsuori. La subsuori începe din nou măturarea în jos, urmând conturul corpului şi picioarelor. Sfârşeşte prin scuturarea mâinilor deasupra apei sărate, după care stropeşte-ţi mâinile cu alcool.

  14. Apoi mătură spatele aurei. Pune-ţi subiectul să-şi aducă din nou mâinile pe lângă corp şi să se întoarcă (sau poţi să mergi tu în spatele lui).

  15. La început, ar fi util să-ţi împrospătezi intenţia din când în când, spunându-ţi că ai de gând să „mături spatele lui cutare”. Dacă pe parcurs ai nevoie de reîncărcarea sensibilităţii, fă câteva respiraţii pranice sau repetă exerciţiul de sensibilizare a mâinilor sau de pregătire a mâinilor pentru măturare.

  16. Mătură spatele subiectului cu ajutorul a cinci pase din cap până-n picioare. Pentru a cincea măturare, subiectul va ţine braţele puţin depărtate.

  17. Scanează din nou aura subiectului. Observă dacă acum pare mai echilibrată.

  18. După ce termini, retează cordonul dintre tine şi subiect (fig. 7-e).

  19. Încheie exerciţiul scuturându-ţi mâinile şi stropindu-le din nou cu alcool. Fă câteva respiraţii pranice, apoi relaxează-te.

Ar trebui să-ţi notezi impresiile legate de eventualele senzaţii de mâini lipicioase, greutate sau goluri în aura energetică. Dacă sunt asociate unor afecţiuni fizice despre care subiectul ţi-a spus deja, foloseşte-le ca pe o consolidare pozitivă. Dacă nu ai impresii de nici un fel, nu-i nimic. Ar trebui să întrebi şi subiectul cum se simte. Dacă este mai calm şi mai relaxat, foloseşte starea sa ca o asigurare pozitivă că tehnica ta este corectă; dacă nu, nici o problemă. Chiar în timpul primului exerciţiu de măturare generală, mulţi subiecţi simt rezultate considerabile. deoarece pasele tale acoperă unele zone ce sunt de obicei tensionate şi congestionate: chakra frontală şi cea dorsală a inimii şi a plexului solar, pieptul şi stomacul.

Scanarea şi măturarea altor persoane pentru a le compara aurele şi zonele de congestie energetică ar putea să-ţi fie de ajutor.

Extras: „Mâinile tale te pot vindecaˮ

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *